Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Társadalmi vita indult Magyarország Élelmiszergazdasági Programjáról

E-mail Nyomtatás

Társadalmi-szakmai vitát kezdeményeztünk annak érdekében, hogy a Magyarország Élelmiszergazdasági Programja 2016-2050 dokumentumot együtt alakítsuk ágazati partnereinkkel, megteremtve ezzel az ágazati konszenzust a legfontosabb célokról és feladatokról – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár a Tapolcán rendezett szakmai konferencián.

A helyettes államtitkár kiemelte: Magyarország stratégiai célja egy versenyképes, gazdasági, környezeti és társadalmi szempontból egyaránt fenntartható élelmiszergazdaság, amely teljesítményének és hozzáadott értékének folyamatos növelése révén aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság fejlődéséhez, valamint a vidéki térségek munkahelyeinek gyarapításához.

A program célja, hogy Magyarország képes legyen a világ élelmiszerellátásért folyó versenyben a nyertesek oldalára állni. Feldman Zsolt kifejtette, hogy a világpiacon prémium minőséggel kell megjelennünk, illetve azt, hogy a méretgazdaságos és versenyképes feldolgozói kapacitások működtetése érdekében regionális disztribúciós központként kellene működnünk.

Elmondta, hogy a program megalkotása során fontosnak tartották a közép- és hosszú távú kihívások körvonalázást, a tényleges lehetőségek helyes azonosítását, és a legfontosabb feladatok meghatározását.

Annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint a jövő élelmiszergazdasága a tudásra és az innovációra épül, ezért ezeken a területeken vannak a legégetőbb feladataink.

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, hogy Magyarország Élelmiszergazdasági Programjáról az észrevételeiket, javaslataikat 2016. október 31-ig várja a Földművelésügyi Minisztérium az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

 

(FM Sajtóiroda)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség