Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Tornaterem épül Szerepen

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 260 millió forintból megvalósuló tornaterem alapkövét tették le Szerepen 2016. szeptember 29-én. Az ünnepélyes alapkőletételre Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében került sor. Az új létesítményt a diákok várhatóan már jövőre birtokba vehetik. A Szerepi Kelemen János Általános Iskola telkén épülő új tornaterem alapterülete mintegy 737 m², belmagassága több mint 7 méter, ezért nemcsak mindennapos testnevelésre, de kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocizásra is alkalmas lesz.

A tornaterem építészetileg a jellegzetes alföldi stílusú iskolaépülethez igazodik, az új tornaterem és az iskolaépület egységében tükrözi a hely hagyományait.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „A Kormány valamennyi intézkedése mögött ugyanaz a filozófia áll: egy Magyarország van és ennek az országnak olyan helynek kell lennie, ahol minden gyermeket azonos esélyek illetnek meg. Óriási dolognak tartjuk, hogy Magyarország Kormánya olyan iskola– és sportfejlesztéseket valósít meg országszerte, amelyre az elmúlt 100 évben nem került sor.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda épül és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A kormány döntése alapján a program teljes egészében hazai költségvetési forrásból valósul meg. Hajdú-Bihar megyében a szerepi mellett Kabán, Konyáron és Sárrétudvariban épül új tornaterem, Bárándon pedig új tornaszoba.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség