Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Rendőrök zavarták meg a Magosz sajtótájékoztatóját

E-mail Nyomtatás

Budapesti sajtótájékoztatója közben jelentek meg a rendőrök, majd igazoltatták Budai Gyulát, a Magosz szövetségi igazgatóját. Az esetre reagálva Szijjártó Péter levélben kérdezi Draskovics Tibort, hogy „Ismét általános gyakorlattá fog-e válni, hogy a kormány a neki nem tetsző véleményeket, személyeket erőszakos eszközökkel hallgattatja el?”. Tekintse meg a HírTv felvételét

Rendőrök igazoltatták szerdai fővárosi sajtótájékoztatója után Budai Gyulát. A Magosz szövetségi igazgatója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a cég vezérigazgató-helyettese Budai információi szerint 2000-ben zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral.

A sajtótájékoztató közben rendőrök jelentek meg a helyszínen, elmondásuk szerint egy be nem jelentett demonstrációra vonatkozó bejelentés nyomán. A sajtótájékoztatót követően a rendőrök igazoltatták Budai Gyulát, és felírták az adatait.

Feljelentést tesz Budai

Budai Gyula feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen jogosulatlan adatkezelés miatt. A sajtótájékoztató helyszínén intézkedő rendőr – Budai állítása szerint – a fellépés okaként azt jelölte meg, hogy egy MNV-hez érkezett bejelentés szerint „nem bejelentett demonstrációt” tartanak az MNV előtti közterületen. „Az a tény, hogy egy párt sajtótájékoztatóját rendőrök demonstrációnak tekintik, már önmagában is elfogadhatatlan” - hívja fel a figyelmet Budai Gyula feljelentésében, majd folytatja: „az is, hogy a sajtótájékoztatót tartó politikussal szemben intézkednek és adatait rögzítik. Az pedig, hogy a rögzített adatokat az MNV Zrt. biztonsági szolgálatának tagjai részére a rendőrök megmutatják, majd együtt mennek be az épületbe, nemcsak elfogadhatatlan, hanem mindenképpen olyan árnyékot vet a magyar rendőrségre, amely ellentétes a jogállamiság elveivel”. A fenti tényállás alapján kíván büntetőfeljelentést tenni ismeretlen tettessel szemben Budai Gyula.

 

Az esettel kapcsolatban Szijjártó Péter írásbeli kérdéseket intézett Draskovics Tiborhoz. A fideszes politikus emlékeztette az igazságügyi és rendészeti minisztert arra, hogy „a mai napon, 2008. június 11-én 12.30-ra a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja sajtótájékoztatót szervezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székháza mellé, melyen Benedek Fülöp korábbi FVM-államtitkár bűncselekménygyanús ügyeire kívántuk felhívni a figyelmet”. A sajtótájékoztatót azonban nem várt incidens szakította félbe, öt rendőr jelent meg ugyanis a helyszínen, hogy „feloszlassák” a sajtótájékoztatót, azt állítva, hogy be nem jelentett demonstráció zajlik – fogalmaz Szijjártó. Miután a sajtótájékoztatót tartó Budai Gyula ügyvéd, a Magosz szövetségi igazgatója, a Fidesz választókerületi elnöke tájékoztatta őket a jogi helyzetről, a rendőrök nem akadályozták tovább a sajtótájékoztatót, viszont igazoltatták őt, és felírták az adatait.

A legmegdöbbentőbb esemény azonban ezután következett, a rendőrök ugyanis a felírt adatokkal együtt bementek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületébe – hívja fel Draskovics figyelmét Szijjártó Péter.

„Mi indokolta a rendőrség durva beavatkozását a Fidesz sajtótájékoztatójába?” – kérdezi Szijjártó. A miniszter válaszát várja a további kérdésekre is: „Milyen súlyos titkolnivalója lehet a kormánynak, ha már arra vetemedik, hogy egy korábbi államtitkárának bűncselekménygyanús ügyeit leleplező sajtótájékoztatót karhatalommal zavar meg?” A politikus úgy folytatja kérdéseit: „Miért vitték be a rendőrök Budai Gyula adatait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületébe, átadták-e azokat valakinek az épületben, és ha ez történt, milyen felhatalmazás alapján tették?” Végezetül azt kérdezi Draskovicstól, hogy „Ismét általános gyakorlattá fog-e válni, hogy a kormány a neki nem tetsző véleményeket, személyeket erőszakos eszközökkel hallgattatja el?”

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség