Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Bús Balázs: A főváros halassza el az óbudai rakpart ésszerűtlen lezárását

E-mail Nyomtatás

Az alsó rakpart óbudai szakaszának három héttel későbbi lezárására kérte a III. kerületi polgármester szerdán a főváros irányítóit. Bús Balázs a kerületi lakók és a Szigetre látogatók biztonságára hivatkozva javasolta egy beruházás későbbi elindítását. A kerületi polgármester csütörtökön egyeztet a főpolgármesterrel, ám ha nem lesz kompromisszum, akkor akár el is maradhat az idei fesztivál.

 

Fővárosi „nem”

A főváros nem halasztja el az óbudai alsó rakpart lezárását, ám a korlátozás nem fogja akadályozni sem a Sziget Fesztivált, sem a Hajógyári szigeten található többi szórakozóhely működését. A rakpartok átépítése része a Központi Szennyvíztisztító Telep EU által finanszírozott 429 millió euró összköltségű beruházásának, így a határidők megváltoztatására sem lehetősége, sem szándéka nincs az önkormányzatnak - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

 

A főváros a jelenlegi tervek szerint augusztus elsejétől több mint egy évre lezárná a budai alsó rakpart Margit hídtól északra fekvő részeit. Az óbudai polgármester szerint azonban a forgalomkorlátozás, a Sziget-fesztivál és az augusztus 20-i rendezvények a szokásosnál is nagyobb káoszt okoznának a kerületben. Tovább rontja a helyzetet, hogy a Bécsi út felújítása is nyár végén folytatódik. Az óbudai polgármester ezért arra kérte a főpolgármestert, hogy csak augusztus 21-én kezdjék el a beruházást. Bús Balázs szerint ez nem veszélyezteti a rakpart jövő őszi átadását.

Óbuda támogatja a Sziget-fesztivált és az alsó rakpart kiszélesítését is, ám az ütemezéssel nem értenek egyet. A főváros és Óbuda képviselői csütörtökön tárgyalnak a kérdésről. Bús Balázs azt mondta: ha nem tudnak megegyezni, akkor végső esetben akár a fesztivál is meghiúsulhat.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség