Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Állítsák le a magyar föld elkótyavetyélését

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás óta eltelt csaknem 20 év alatt a nemzeti vagyon értékes része privatizálásra, nagy része elkótyavetyélésre került, ezért a Kisgazda Polgári Egyesület felhívása szerint „közösen kell megvédeni a harácsolóktól” a magyar termőföldet.

Az utolsó megmaradt és az egész nemzetet megillető vagyon és érték a magyar termőföld. A kapzsiság, a harácsolás utáni vágy, az elvtelen alkuk oda vezettek, hogy mára a magyar termőföld nemzeti tulajdonlása végveszélybe került – fogalmaz a 38 városvezető és honatya által jegyzett közlemény.

A Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt számára, de az egész társadalom számára alapvetően fontos, hogy az utolsó, még megmaradt nagy nemzeti értékünk, a termőföld magyar kézbe, és döntően az abból közvetlenül megélni szándékozó kis és középbirtokosokhoz jusson. Ezért az egyesület felhív minden nemzetben gondolkodó magyar embert, és minden demokratikus társadalmi szervezetet, hogy „együtt és közösen védjük meg a harácsolóktól, a nagybirtoktól a magyar termőföldet”. A kisgazdák kijelentik, hogy csak olyan földbirtok-politikát, új vagy lényegileg módosított földtörvényt tudnak elfogadni, amelynek a létrehozásában a kisgazdák is közreműködnek.

Az Országgyűlés kisgazda képviselői május 27-én Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez petíciót adtak át a termőföld védelmében. Az érdemi válasszal a minisztérium a mai napig adós, de a petíció minden pontja továbbra is érvényes – hangsúlyoz a kisgazda közlemény.

Először is szükségesnek tartják, hogy a szakminiszter haladéktalanul vizsgálja ki 2006. június 1-től valamennyi állami termőföld értékesítésének a körülményeit, az esetleges visszaéléseket tárják fel, a felelősöket jelöljék meg, és azokkal szemben folytassák le az indokolt eljárást. A teljes körű vizsgálat lefolytatásáig, a vizsgálat eredményének parlamenti megtárgyalásáig haladéktalanul függesszék fel az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítését.

További követelés, hogy a közös tulajdon tulajdonostárs által történő megváltása során az csak olyan tulajdonostárshoz kerülhessen, aki élethivatásszerűen mezőgazdasági termelő tevékenységet folytat.

Végezetül felhívják a figyelmet, hogy az Európai Unió az úgynevezett SPS-rendszert (összevont gazdaság támogatási rendszer) 2013-ra rendelte el bevezetni. „Indokolatlan és a mezőgazdaságból élő kistermelők, valamint a földterületüket bérbeadás során hasznosító idősek és az elszegényedett családok számára a rendszer bevezetése olyan hátrányokkal jár, amely a földterületek kényszerű értékesítéséhez vezet”.

A kisgazdák ezért elutasítják mind a termőföld külföldi kézbe adását, mind a nagybirtokrendszer további erősödést a kisgazdák rovására.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség