Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Mindenért többet fizetünk: 7 százalékos az infláció

E-mail Nyomtatás

Májusban - az előző hónaphoz képest - megállt a fogyasztói árak lassuló növekedése: egy hónap alatt 1,1 százalék volt az infláció, több, mint háromszoros ütemű, mint március és április között. Az éves drágulás is újból nőtt, 7 százalék 2007. májusához képest - derül ki a KSH tájékoztatójából. A Fidesz szerint a rossz adatok azt jelzik: a szocialisták feladták a váláságkezelés reményét.

Az élelmiszerek áremelkedése 1,9 százalék volt egyetlen hónap alatt, fél százalékponttal magasabb, mint áprilisban. Az idényáras termékek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) drágulása 11,4 százalék volt májusban. A háztartási energia 2,2, a gáz 7 százalékkal drágult. A tartós fogyasztási cikkek ebben a hónapban is olcsóbbak lettek.

Tavaly áprilishoz viszonyítva az élelmiszerek 13 százalékkal drágultak, nagyobb mértékben, mint az előző hónapban. Az étolaj ezúttal is vezeti a listát 69 százalékkal, a liszt 45, a száraztészta 24, a tej és a sajt 22, a tojás közel 20, a kenyér és a baromfihús majd 19 százaléka is igen magas. A háztartási energia éves áremelkedése is az átlagot meghaladó, 11,3, a gázé 17,5 százalék volt. A járművek üzemanyagai 16,1 százalékkal drágult, a gyógyszerek viszont szinte alig, 1,8-del.

A Fidesz szerint a vártnál is rosszabb inflációs adatok nagyon rossz hírt jelentenek a magyar gazdaságnak, a vállalkozásoknak, a családoknak és a nyugdíjasoknak is. Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialisták tisztességtelen helyzetbe sodorták az országot, feladták a válságkezelés reményét, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodva csak túlélni akarnak, a helyzet azonban magától nem fog megoldódni.

A szocialista párt képtelen arra, hogy komoly, megbízható kormányzati programot adjon, a szociális és gazdasági válságra az előrehozott választás jelenthet megoldást - áll a közleményben.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség