Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A HospInvest felfüggesztette az egri kórházvédőt?

E-mail Nyomtatás

A hírTV információi szerint felfüggesztette állásából a HospInvest az egri Kórházvédő Bizottság elnökét, Szabó Pált. A cég korábban okirattal való visszaélés miatt tett feljelentést arra hivatkozva, hogy a gyanú szerint többen begyűjtik a dolgozóktól a személyre szóló munkaszerződéseket.
Bővebben...
 

Biciklitender: jogi lépésekre készül a Cronopont

E-mail Nyomtatás

Jogi lépésekre készül a Cronopont Kft. a Magyar Posta ellen, miután az elállt a postai kerékpárok és utánfutók szállítására és szervizelésére kötött szerződéstől. A Cronopont képviselője a Hír Televíziónak azt mondta: a posta kérésére vették be a teljesítésbe a szlovén céget, amely azonban az ügyvezető elmondása szerint a tényleges üzleti haszon többszörösét szerette volna, ezt pedig a Cronopont nem vállalta.
Bővebben...
 

BKV-stratégia: negyedmilliárdot érhet 40 oldal

E-mail Nyomtatás

Nettó 250 millió forint keretösszegben írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Fővárosi Önkormányzat a BKV Zrt. és a budapesti tömegközlekedés hosszú távú működési és finanszírozási stratégiájának kidolgozására.
Bővebben...
 

Egészségügyi reform: ellenzéki segítségre várnak a szocialisták

E-mail Nyomtatás

Intenzív egyeztetéseket tervez az MSZP az ellenzéki pártokkal az egészségügy átalakításáról. A szocialisták azokról az intézkedésekről szeretnének beszélni, amelyek életbelépéséhez törvénymódosítás szükséges. Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke közölte: a tárgyalásokon az Egészségügyi Minisztérium politikai vezetése mellett várhatóan a párt szakpolitikusai is részt vesznek.
Bővebben...
 

Visszavonná a PSZÁF a MÁV biztosító működési engedélyét

E-mail Nyomtatás


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pénzügyminiszter előzetes hozzájárulását kérte a MÁV Általános Biztosító Egyesület működési engedélyének visszavonásához - tudatta pénteken közleményben a hatóság. A formális lépés azután vált szükségessé, hogy a biztosító csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a tagok többsége elutasította, hogy tagdíj-kiegészítéssel, pótbefizetéssel pótolják az egyesület tartalék- és tőkehiányát.

Bővebben...
 

Se járulékcsökkentés, se közalkalmazotti béremelés

E-mail Nyomtatás


Nem számol járulékcsökkentéssel a kormány jövőre és várhatóan nem lesz közalkalmazotti béremelés sem az új költségvetési körirat szerint. A dokumentumot másfél héttel azután tette fel honlapjára a tárca, hogy Veres János pénzügyminiszter letagadta annak létezését.

Bővebben...
 

Demszky tagadja az egymilliós zebrafestést

E-mail Nyomtatás

Tagadja a főpolgármester, hogy egymillió forintért festett fel egy közúti gyalogátkelőhelyet a főváros. A liberális főpolgármester pénteken ingyen dolgozott az utcán. Demszky Gábor sajtótájékoztatóján azt mondta: az egymillió forintba nemcsak a zebra csíkjai, hanem más útburkolati jelek felfestése is beletartozik. Pedig korábban még azzal érvelt: a balesetek miatt 222 zebrát festenek újra Budapesten, amire 200 millió forintot akar költeni a főváros.
 

Az Antenna Hungária üzemeltetheti a digitális tévéadásokat

E-mail Nyomtatás

A várakozásoknak megfelelően az Antenna Hungária Zrt. (AH) nyerte el az öt digitális televízió műsorszóró hálózat és az egy VHF sávban működő földfelszíni digitális rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére kiírt pályázatot, így Magyarországon is elkezdődhet az analógról a digitális televíziózásra és rádiózásra történő átállás, amely várhatóan 2014-ig befejeződik - döntött pénteki zárt ülésén az Országgyűlés digitális eseti bizottsága. A döntés nyomán akár megtízszereződhet a csatornák száma, jobb lesz a képminőség, tisztább, több csatornás lesz a hangzás, akár kommunikálhatunk is a szolgáltatóval, és mobilon is lehet majd tévézni. A régi tévéktől nem kell megválni, viszont - mivel 2011 december 31-én megszűnik az analóg televíziós sugárzás - aki tévézni akar, annak fizetnie kell a digitális jeleket vevő készülékért. A digitális szolgáltatások egy része csak modern tévéken lesz elérhető.
Bővebben...
 

Vádemelés a tanár elleni támadás ügyében

E-mail Nyomtatás

Három fiatalkorú támadt a tanórát kezdő tanárra Budapesten. Az eset még február 28-án történt és hamarosan köztudottá vált, de csak most adott hírt róla a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Egyikük egy osztálytársára is rárontott, zacskót húzott a fejére és megverte. A tanárverés, mint köztudott, a VIII. kerületben, az Erdélyi utcai általános és középiskolában történt, február 28-án. A három fiatal az egyik órát kezdő tanárra rontott. Szidalmazták, fenyegették és bántották is, így végül az óra elmaradt. Egyikük egy osztálytársát is megtámadta. Nylon zacskót húzott a fejére és megverte.
Bővebben...
 

Papp Lajos befejezi szívsebészi pályafutását

E-mail Nyomtatás

Befejezi szívsebészi pályafutását - mondta el a Lánchíd Rádiónak Papp Lajos, a pécsi szívklinika felmentett igazgatója. A professzor vezetői megbízatását nyugdíjazási kérelme után a Pécsi Tudományegyetem rektora július 31-ével visszavonta. Papp Lajos a jövőben más módon igyekszik kamatoztatni tudását.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség