Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Eltűnik egy fehér folt - mentőállomás épült Emődön

E-mail Nyomtatás


Mentőállomást adnak át csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőállomás felépültével újabb "fehér folt" tűnik el Magyarország mentőtérképéről, hiszen a településen és körzetében így 15 percen belül helyszínre érkezhet a riasztott mentőautó.

Bővebben...
 

Ingyen dinnyét osztott az EDDSZ és a Magosz

E-mail Nyomtatás

Ingyen osztott szét egy teherautónyi dinnyét a rászorulók és érdeklődők között szerdán délután az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke. A Magosz-szal közös akcióval az alacsony felvásárlási és a magas kiskereskedelmi árak ellen kívántak tiltakozni. A két szervezet további akciókat is kezdeményez a hazai termelők védelmében.
Bővebben...
 

A dinnye után borulhat a szilva, az őszibarack, az alma és a krumpli is

E-mail Nyomtatás

A jó gyümölcstermés megizzasztja a terményeik eladásával küszködő termelőket. Piaci információk szerint a meggy és a dinnye után a szilva, az őszibarack, illetve az időjárástól függően az alma és a krumpli is az aszfaltra kerülhet az idén az óriási termés miatt - írja egy gazdasági lap. Magyarországon kevés az értékesítő szövetkezet, a termelők többsége maga akarja eladni terményeit, ami az olyan években, mint az idei, kiszolgáltatott helyzetet eredményez a számukra.
Bővebben...
 

Blokádra készülnek a szabolcsi almások is

E-mail Nyomtatás

Karsai József vasárnapi akciója után a szabolcsi almatermelők is blokáddal fenyegetik a feldolgozókat és a felvásárlókat, ha nem kapnak legalább nettó 30 forintot a gyümölcs kilójáért. Nyolc település gazdaköre vitatta meg hétfőn Balkányban az iparialma-piacon kialakult helyzetet. A Magosz ezután adta ki felhívását, amelyet minden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei felvásárlónak és feldolgozónak eljuttatnak.
 

A koronaőr válaszolt Gusztos Péternek

E-mail Nyomtatás

„Ha a Szent Korona jelenléte ilyen gond, akkor a Hősök terén álló királyaink szobrai is gondot jelenthetnének. A Szent Korona az ünnepi esemény látványosabbá tételét és a történelmi múltunkat hivatott képviselni. Sajnálatos, hogy önt a siker érzésével tölti el, hogy a fiatal tisztek egy életre szóló élményét sikerült szegényesebbé tennie” – írta Haranghy Miklós, a Magyar Koronaőrök Egyesületének alelnöke Gusztos Péter szabad demokrata képviselőnek.
 

Betegek a hospinvestes kórház folyosóján - tízmilliós is lehet a bírság

E-mail Nyomtatás

A kár tízmillió forintra is büntethetik a hatvani kórházat működtető HospInvest Zrt.-t az intézményben tapasztalt szabálytalanságok miatt. A Hír Televízió rejtett kamerás felvételén jól látszott, hogy ágyakat helyeztek el a folyosón, és ott ápolták a betegeket. Az Egészségbiztosítási Felügyelet a Hír Televízió felvételei alapján indított vizsgálatot. Mint bemutattuk, a magáncég által üzemeltetett kórház baleseti osztályán hétfőn is több beteget a folyosón ápoltak. A felügyelet jelenleg adatokat gyűjt, amennyiben bebizonyosodik, hogy betegjogok sérültek, eljárást indítanak az ügyben.
Bővebben...
 

Az MSZP Afganisztánban hagyná a magyar katonákat

E-mail Nyomtatás

Az MSZP-frakció változatlanul támogatja a magyar katonai közreműködést a NATO afganisztáni hadműveletében - áll Keleti György MSZP-képviselő keddi közleményében. A politikus hozzáteszi: magánvéleménynek tekinti Laboda Gábor szocialista képviselő ettől eltérő nyilatkozatát. Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága szerdán rendkívüli ülésen tárgyal a közelmúltban Afganisztánban elhunyt két tűzszerész ügyében.
Bővebben...
 

Horváth Csaba kiváltaná a Szent István- és Szent László-kórházat

E-mail Nyomtatás

Nem mondott le a Nagyvárad téri új kórház tervéről a főpolgármester-helyettes. Horváth Csaba elmondta: a felépülő korszerű intézmény nem lenne akkora, mint a korábbi tervekben, csak a jelenleg szétaprózott, sok épületből, telephelyből álló Szent István- és Szent László-kórházat váltaná ki. Horváth Csaba megbízta a két kórház közös főigazgatóját, hogy dolgozza ki az új intézmény pontos részleteit. A főpolgármester-helyettes egyelőre annyit árult el: az új kórház a régi telkén állna, de mivel jóval kisebb helyet foglalna, a korábbi épületek közül többet hasznosítani lehetne.
Bővebben...
 

Újabb 4 magyar műemlék az európai kulturális örökség listáján

E-mail Nyomtatás

Ötre gyarapodott azoknak a magyarországi történelmi helyszíneknek a száma, amelyek mostantól az európai kulturális örökség részét képezik. Hiller István oktatási és kulturális miniszter ugyanis Eszterháza mellé, négy újabb magyarországi helyszínt terjesztett fel hétfőn Versaille-ban erre a címre. Vitéz János esztergomi termét (Studiolo), Mátyás király visegrádi palotáját, a debreceni Nagytemplomot, valamint a szigetvári várat már gyakorlatilag a listán szereplő műemlékek között tudhatjuk, ugyanis ezúttal a felterjesztés a cím automatikus elnyerését jelentette - tájékoztatott kedden Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke.
Bővebben...
 

Durván emelkedhetnek a taxis tarifák

E-mail Nyomtatás

Már 2000 óta változatlan a személyfuvarozás hatósági árplafonja Budapesten, ezért a taxisok – lapinformációk szerint – mindenképpen szeretnék emelni díjaikat. Már tavaly megpróbálták elérni az emelést, ám akkor ez nem került a Fővárosi Közgyűlés elé, bár a javaslatot az önkormányzat gazdasági bizottsága támogatta. A Napi Gazdaság szerint a főváros szeptemberben várhatóan foglalkozik a taxitarifák emelésével. A taxi maximális alapdíja jelenleg 300 forint.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség