Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Már 12 ezernél jár a Kánikula-hadműveletek száma

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt két hétben csaknem 12 ezer ellenőrzést végzett a Kánikula Kommandó. Az egy hónapig tartó fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat félidejéig több mint 4 ezer bírságot szabtak ki, összesen csaknem 570 millió forint értékben. Az egy éve rendszeresen megismételt vizsgálatok visszaszorították a feketegazdaságot - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc kormánybiztos.
Bővebben...
 

Veres nem győzi dicsérni a költségvetést

E-mail Nyomtatás

Az államháztartás hiánya júniusban 297,2 milliárd forintot tett ki, szemben a 281,2 milliárdos korábban prognosztizált összeggel - jelentette be Veres János, a pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Az első hat hónapban a deficit 722 milliárd forint volt, ami a bruttó hazai termék 2,6 százaléka, és ez 15,9 milliárddal meghaladja a PM korábbi prognózisát. Az év egészére a tárca 1080 milliárdról, 1051 milliárd forintra, vagyis 0,2 százalékponttal, a GDP 3,8 százalékára mérsékelte a várható államháztartás hiányát.
Bővebben...
 

Hazánk a kilencedik legveszélyesebb ország

E-mail Nyomtatás

Magyarország a kilencedik legveszélyesebb ország az amerikai Forbes listáján. A magazin azt a tíz európai országot gyűjtötte össze, amelyekben 2003 és 2006 között a legnagyobb mértékben növekedett a regisztrált bűncselekmények száma. A Forbes szerint hazánk legnagyobb gondja a drogkereskedelem. Magyarország a tranzitútvonala ugyanis a közel-keletről Törökországon át érkező kábítószer szállítmányoknak. Kó József kriminológus, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa a Lánchíd Rádiónak megerősítette a bűnesetek emelkedéséről szóló adatokat.
(Lánchíd Rádió)
 

A PDSZ felháborodott, hogy kihagyták az egyeztetésből

E-mail Nyomtatás


Eltérően ítélik meg pedagógus szakszervezetek az ágazati egyeztetés folyamatát: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az egyeztetésbe csak a reprezentatívnak minősülő érdekvédő szervezeteket kell bevonni, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont az Alkotmánybírósághoz fordult a taglétszámból meghatározott reprezentativitás kiszámításának vélt alkotmányellenessége miatt, s azt hangoztatja: a rendszerváltás óta még soha nem vonták kétségbe, hogy a a PDSZ-nek helye van az érdekegyeztetés folyamatában.

Bővebben...
 

Dinnyeblokádot tervez Karsai József

E-mail Nyomtatás

Blokádot tervez a tisztességtelen dinnyefelvásárlók ellen Karsai József, a termelők képviselője. A szocialista országgyűlési képviselő elmondta: csütörtök délután fórumot szervezett, amelyen kiderült, hogy néhány tisztességtelen dinnyekereskedő miatt körülbelül 4 milliárd forint kára keletkezhet a gazdáknak. Karsai József elmondta: a délutáni fórumon 24 dinnyefelvásárló vett részt, akik egymásra mutogatva mondták el, hogy pontosan kik azok, akik akár a „zsarolástól” sem riadnak vissza, hogy potom árért, sőt, olykor ingyen jussanak a termelőktől dinnyéhez. A gazdák képviselője hozzátette, ha ezek a „szélhámosok” nem hagynak fel praktikáikkal, a termelőkkel blokád alá vonják a telephelyeiket.
Bővebben...
 

Rabosítják Miskolcon, aki visszaél a mozgássérültkártyával

E-mail Nyomtatás

Előállítás után ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek a rendőrök azokról az autósokról, akik jogtalanul használják a mozgássérültkártyát Miskolcon. Azokat is beviszik rabosítani, akik valamely családtagjuk mozgássérült kártyájával parkolnak - jogtalanul. Vagyis úgy parkolnak a kártyával, hogy akinek a nevére szól az nincs az autóban. Közokirat hamisítás miatt indítanak ellenük eljárást. Úgy tudjuk, csaknem 60 autóst állítottak már elő emiatt a rendőrök.
Bővebben...
 

Kétszázmillió jut a pszichiátriai betegekre Komárom-Esztergom megyében

E-mail Nyomtatás

203 millió forintos támogatásból újul meg a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézménye - közölte a megye önkormányzata. A pszichiátriai betegek életszínvonalának javítására az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus pályázatán az intézmény a költségek 85 százalékát nyerte el, a fennmaradó összeget a fenntartó önkormányzat vállalta.
Bővebben...
 

Ismét utast vertek a BKV biztonsági őrei?

E-mail Nyomtatás

 

A BKV biztonsági őrei vertek meg egy fiatalembert a Moszkva téren egy hete. Az esetről egy szemtanú készített felvételt mobiltelefonjával. Elmondása szerint az őrök állítólag azért verték meg a férfit, mert a felszólítás ellenére cigarettával akart bemenni a metró területére. A rendőrség csak a verés után ért a helyszínre, a férfi pedig nem tett feljelentést.

Bővebben...
 

Az ÁSZ komoly aggályokat fogalmazott meg a MÁV Cargo eladása kapcsán

E-mail Nyomtatás

Célszerűtlen és ellentmondásos volt a magyar teherfuvarozási üzletág kiszervezése - derül ki az Állami Számvevőszék immár harmadik, vasúti közlekedést vizsgáló jelentéséből. A MÁV Cargo Zrt. adásvételére a számvevőszék vizsgálatának ellenére még ebben az évben, de legkésőbb a jövő év elején pont kerülhet, az Európai Unió Versenyhivatalának szakvéleménye ugyanis ekkorra készülhet el.
Bővebben...
 

Ha kell, karhatalmi segítséggel is elbontanák a turulszobrot

E-mail Nyomtatás

Ha kell karhatalmi erővel is érvényt szerez a IX. kerület jegyzője a magyar bíróság törvényes döntésének, és elbontatja a XII. kerületben engedély nélkül állított turulszobrot - írja a Népszava. Oszvári István jegyző a lapnak azt mondta, hogy nem érdekli a jogi csűrés-csavarás, nem fut tiszteletköröket, nem bírságol, hanem végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, miután megismerte az ügy dokumentumait. A szobrot 2005-ben emelték a világháborús áldozatok emlékművére. A kerület engedély nélkül építtette a szobrot, majd a bontásról szóló jogerős bírói döntés ellenére fennmaradási engedélyt kért és kapott az I. kerületi jegyzőtől. Ezután az első kerületi jegyzőt az ügyből kizárták, a bírósági határozat végrehajtásával a IX. kerületi jegyzőt, Oszvári Istvánt bízták meg.
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség