Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Ismét dinnyét borítottak a termelők a soroksári Auchan elé

E-mail Nyomtatás


Újabb ezer mázsányi dinnyét borítottak le a gazdák kedden kora reggel a soroksári Auchan áruház parkolójában. Így tiltakoznak az ellen, hogy az áruházlánc 18 forintra szorította le a gyümölcs kilónkénti felvásárlási árát, holott a termelők költsége - képviselőjük szerint - minimum 45 forint.

Bővebben...
 

Lemondatnák Gyurcsányt a pécsi szocialisták

E-mail Nyomtatás

Lemondatná a miniszterelnökségről Gyurcsány Ferencet a pécsi szocialista alapszervezet titkára, már aláírást is gyűjtenek a tisztújító kongresszus összehívásáért. Komáromi István részvénytársasághoz hasonlította az MSZP-t, szerinte ha egy cég rosszul működik, ott is leváltják a menedzsmentet. A pécsi belső ellenzék ennek érdekében már augusztusban országos mozgalmat indít. Kétezer támogató aláírás gyűlt eddig össze az MSZP tisztújító kongresszusának összehívása érdekében, melyet az egyik pécsi alapszervezet titkára kezdeményezett. Az alapszabály szerint, ha a párttagok 10 százaléka kezdeményezi - meg kell tartani a tisztújítást.
Bővebben...
 

Újabb korrupciógyanús ügylet

E-mail Nyomtatás

A Kőröshegyi völgyhíd megépítéséről szóló döntés műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt, az autópályákra költségbecslés nem készült - található az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2007-ben befejezett autópálya-ellenőrzésekről készített összefoglalójában.
A gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséről szóló törvény 2003 és 2007 között 687 kilométer gyorsforgalmi útszakasz megépítését irányozta elő. Ebből összesen 413 kilométert - 60 százalékot - helyeztek forgalomba. A 2007-re tervezett átadások közül egy sem történt meg, az ekkor elkészült autópályák törvénybeli átadási határideje 2006 volt - áll a jelentés elején.
Bővebben...
 

Az egész országban véget ért a vasutassztrájk

E-mail Nyomtatás


Sikeresnek, de eredménytelennek értékelte a hétfői sztrájkot délutáni sajtótájékoztatóján Gaskó István, a VDSzSz elnöke. Azt a hétfő reggeli tárgyalások eredménytelenségével magyarázta, hogy miért nem volt érdemes fenntartani a munkabeszüntetést. Gaskó István hozzátette: követeléseikből nem engednek, és akár újra sztrájkba lépnek. Azt azonban nem lehet tudni, hogy mikor. Annyi biztos, hogy a szakszervezet és a MÁV kedden reggel 8 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ül.

Bővebben...
 

Hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz év külszolgálataiban

E-mail Nyomtatás


A mostani esettel együtt eddig összesen hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz évben külszolgálatban, különböző missziók tagjaiként, tizenhárman pedig megsérültek. Szombaton délután tűzszerész feladat végrehajtása közben egy újabb katona lelte halálát Afganisztánban.

Bővebben...
 

Éjféltől vasutassztrájk

E-mail Nyomtatás

Vasárnap éjféltől ismét sztrájkot hirdet határozatlan időre a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - jelentette be vasárnap délután Gaskó István, az érdekképviselet elnöke. A MÁV-Start szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a vasúttársaság vasárnap este 7 órától egyeztet a VDSZSZ-szel a még elégséges szolgáltatásról és a sztrájkkövetelésekről. A MÁV-Start a tárgyalás eredményétől függően ad majd részletes információkat az utasoknak, egyebek mellett arról, hogy szükség esetén hol és mikor válthatják vissza az elővételben vásárolt jegyeket.
Bővebben...
 

Kétszáz mázsa dinnyét borítottak a sosoksári Auchan elé a termelők

E-mail Nyomtatás


Dinnyetermelők demonstráltak szombat reggel 8-tól 10 óráig a soroksári Auchan áruház előtt, mert véleményük szerint a hipermarket kilónkénti 49 forintos akciójával letörte a dinnye felvásárlási árát, és így lehetetlen helyzetbe hozta őket - közölte a Független Hírügynökséggel Karsai József, a mezőkovácsházi térség MSZP-s egyéni képviselője szombaton.

Bővebben...
 

Botrány Mikola miatt a Fideszben

E-mail Nyomtatás

Több fideszes politikus is felháborodással fogadta, hogy a napokban Mikola István párttársuk Kökény Mihály szocialista képviselő társaságában látogatott el a Hospinvest által működtetett kiskunhalasi kórházba- írja a Magyar Nemzet. Bár névvel egyikük sem nyilatkozott a lapnak, annyit elmondtak: úgy érzik, a volt miniszter kiállt a HospInvest mellett, amikor azt mondta, hogy a sokat támadott cég ugyan feketebáránynak tűnik, de vannak jóval veszélyesebbek is.
Bővebben...
 

Gaskó: A kormány el akarja lehetetleníteni a vasutasokat

E-mail Nyomtatás

Politikai sértődöttségnek és bosszúnak nevezte a kormány szakszervezetekkel szemben tanúsított viselkedését Gaskó István, a VDSZSZ elnöke egy tévéműsorban. Az elnök szerint a kormány egyértelműen „berágott” a szakszervezetre, amiért az nyíltan felvállalta a küzdelmet az egészségbiztosítási törvénnyel szemben. „A kormány szándéka, hogy ellehetetlenítse a vasutasokat” – fogalmazott Gaskó. Elmondta: a leányvállalatokkal egyetértésben bérkiegészítést követelnek, és előrelépést várnak a szakszervezetek a szükséges és elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatban.
Bővebben...
 

Akinek mindent szabad: egy zsidó aktivista letakarta a Turul szobrot

E-mail Nyomtatás

Szürke nejlonnal takarta le a XII. kerületi turulszobor egyik szárnyát a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségekért Egyesület képviselője. Félix Péter egyszemélyes akciójával az ellen tiltakozott, hogy az I. kerületi önkormányzat a hónap elején megadta a fennmaradási engedélyt az emlékműre, amelyet a regionális közigazgatási hivatal jogerős határozata alapján már le kellett volna bontani.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség