Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Tüntetés a Szcientológia Egyház ellen

E-mail Nyomtatás

Új egyháztörvény elfogadását és a Szcientológia Egyház egyházként való működésének megtiltását szeretnék elérni azok a fiatalok, akik az anonymus csoport nevében tüntettek a vallási szervezet budapesti központja előtt. Szombaton egyidőben csaknem 100 országban tiltakoztak az anonymusok a szcientológia ellen. Az egyház ellen fellépő szervezet képviselői azt állítják: a szcientológia valójában egy egyházi köntösbe bújtatott, igen jól menő üzlet. Szerintük ezt bizonyítja a legismertebb magyar szcientológus Lenkei Gábor tavalyi kitüntetése is, amit azért kapott az egyháztól, mert több mint 3 millió dollárt fizetett be az előző évben.
Bővebben...
 

Újabb magyar katona halt meg Afganisztánban

E-mail Nyomtatás


Egy ideig nem vesznek részt a magyar tűzszerészek robbanószerkezetek hatástalanításában Afganisztánban. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ugyanis jóváhagyta Sándor Tamás, a kint szolgáló magyar csoport parancsnokhelyettesének kérését egy szombat esti videokonferencián, melyen a tárcavezető tájékozódott a szombati baleset részleteiről. A 32 éves Nemes Krisztián tűzszerész századost, aki életét vesztette a robbanás során, a miniszter hősi halottá nyilvánította, és posztumusz őrnaggyá léptette elő. Szekeres Imre utasítására vizsgálóbizottságot hoznak létre a mostani és az egy hónappal ezelőtti tragédia kivizsgálására.

Bővebben...
 

Nyugdíjcsoda: hová tűnt a 250 milliós támogatás?

E-mail Nyomtatás

250 millió forint állami pénzt kapott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság arra, hogy az egy- és kétforintosok kivonása miatti kerekítési kötelezettségének eleget tudjon tenni. Mivel Magyarországon nagyjából 3 millió nyugdíjas van, a kerekítésre magára – 4 forintokkal számolva – maximum 12 millió forintot lehetett elkölteni. Amint felszabadult a költségvetési tartalék második félévi kerete, a kormány döntött is kétmilliárd forint felhasználásáról. Ebből a pénzből a Nyugdíjbiztosítási Alap 249,7 millió forint többlettámogatást kapott, ugyanis az egy- és kétforintos érmék miatt ennyivel nőtt az alap nyugdíjkiadása – adta hírül a Napi Gazdaság.
Bővebben...
 

Magosz: az agrártárca a talajba akarja szántani a fákon maradt meggyet

E-mail Nyomtatás

A Magosz szerint az agrártárca a fákon maradt meggyet a talajba akarja szántani, ám az ezért ajánlott kompenzáció összegét a meggytermelők és a gazdák elutasítják. Az agrártárca sajtóosztályán azonban továbbra is cáfolják, hogy ilyen rendelet készülne. A Magosz megdöbbenéssel értesült az agrártárca azon állításáról, amely szerint nem készül olyan rendelet, amely támogatást nyújtana azoknak a termelőknek, akik a fán maradt termést lerázzák, majd a talajba szántják - áll a Magosz csütörtöki közleményében. A szervezet szerint a rendelet tervezetnek az egyeztetése július 7-én volt a minisztériumban a Zöldség-Gyümölcs Termékpálya Bizottságban.
Bővebben...
 

Veres fia káromkodott a tárgyaláson - A bíró feljelentette

E-mail Nyomtatás

Feljelentette a szocialista pénzügyminiszter fiát az ügyében eljáró bíró, miután Veres Gábor egy tárgyaláson káromkodva kirohant a teremből és becsapta az ajtót. A tárcavezető fia egyébként magánvádlóként volt jelen a tárgyaláson, amelyet a hírTV Célpont c. műsora és a Magyar Nemzet ellen indítottak becsületsértésért. A vád bizonyítása során azonban Veres Gábor több alkalommal is ellentmondásba keveredett. Akkor rohant ki a teremből, amikor erre már a bírónő is figyelmeztette. Gábort testvére hasonló módon követte.
Bővebben...
 

Leisztinger emberei a zuglói vagyonkezelőben

E-mail Nyomtatás

Mint arról korábban beszámoltunk, a Leisztinger Tamás érdekkörébe tartozó szocia-listák, jelentős és általában a pénzek elosztása közelében szerzett pozíciókkal büszkélkedhetnek. A legújabb fejlemény, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába az MSZP delegáltjaiként a Hunguest szállodalánc megszerzésében kulcsszerepet játszó egykori cégvezetők kerültek. Leisztinger a szállodabirodalmát (Hunguest) sajátos körülmények között szerezte a 90-es években. A kárpótlási- jegy-üzletből szállodalánc-tulajdonossá gyarapodott Leisztingert már akkor is sok kritika érte, főleg, hogy vagyonának jelentős része eredetileg állami tulajdon volt.
Bővebben...
 

Ezer vasúti vonalat szüntetne meg a KSH

E-mail Nyomtatás

Ezer vasúti vonal buszjáratokkal való kiváltását, ezen kívül 40 százalékos vonatjegyár-emelést javasol a KSH az ésszerűtlen közlekedésfinanszírozás megoldására. A Miniszterelnöki Hivatal számára készített, a Népszabadságban közölt tanulmány szerint a kabinet az elmúlt 8 évben 1111 milliárd forint állami támogatást adott az adófizetők pénzéből a súlyos anyagi gondokkal küzdő MÁV-nak. Míg a Volán-társaságok mindössze 44 milliárd forintot kaptak, pedig többet teljesítenek: az utasok 77 százaléka a buszt választja a helyi közlekedésben.
Bővebben...
 

Megdobálták a homoszexuálisokat

E-mail Nyomtatás


Több száz tüntető támadt a melegfelvonulás résztvevőire és az őket biztosító rendőrökre szombaton Budapesten. Az arcukat általában csuklyával, maszkkal, magukat foci hooligánoknak nevező csoport, molotov-koktélokat, petárdákat, felszedett utcaköveket, üvegeket, tojásokat dobáltak.A legdurvább támadások a Hősök terén és a Liszt Ferenc térnél voltak.

Bővebben...
 

Püspökké szentelték Német Lászlót

E-mail Nyomtatás


Nagybecskereki püspökké szentelte Német Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi titkárát Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a szerbiai Nagybecskerek székesegyházában.A ceremónián részt vett a magyar püspöki konferencia és a volt jugoszláviai tagköztársaságok katolikus főpapjait tömörítő Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia legtöbb főpapja, két ortodox, két evangélikus és egy református püspök, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviselője.

Bővebben...
 

Gyurcsány bejelentette, hogy nem csinálnak semmit

E-mail Nyomtatás

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány és a miniszterelnök is napok óta csak kifogásokat keres, hogy miért nem tudja támogatni az ellenzéki párt adócsökkentési javaslatait, és miért nem tesz semmit az élelmiszer- és energiaárak emelkedése ellen - reagált Navracsics Tibor Gyurcsány Ferenc pénteki tájékoztatójára. A kormányfő pénteken elmondta: szerinte a Fidesz elnökének árcsökkentő javaslatai sehová vagy csődbe vezetik az országot.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség