Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Illés a csepeli öböl feltöltésének kivizsgálását követeli

E-mail Nyomtatás

A csepeli Duna-öböl feltöltésének leállítását, és az engedélyezés felülvizsgálatát követeli Illés Zoltán fideszes képviselő. A környezetvédelmi szakpolitikus csütörtöki közleményében felszólította Csepel polgármesterét, hogy tájékoztassa a kerület lakosságát arról, milyen megfontolások alapján engedélyezték a feltöltést, amely halálra ítéli a helyi élővilágot.
Bővebben...
 

A turul marad

E-mail Nyomtatás

Nem kell elbontani a XII. kerületi turulszobrot - az építmény fennmaradási engedélyt kapott az építési hatóságként kijelölt I. kerületi önkormányzattól, a jegyző szerint annak ellenére, hogy a bontásról már a bíróság is rendelkezett, a szobor városképileg és műszakilag is elfogadható.
Bővebben...
 

Saját kezűleg újítják fel iskolájukat a tanulók

E-mail Nyomtatás

Saját iskolájukat újítják fel négyhetes nyári gyakorlatukon a szombathelyi Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző diákjai. A tizenhat, 11. és 12. évfolyamos kőműves, illetve szobafestő tanulók egy szakoktató vezetésével javítják a homlokzatot - írja a Vas Népe.
Bővebben...
 

Fónagy: A gázáremelés a kisebbségi kormányzás ára

E-mail Nyomtatás

Havonta 1540 forinttal növeli egy átlagos gázfogyasztó család kiadásait a keddtől életbe lépő gázáremelés - mondta Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa sajtótájékoztatóján. A kormány 2002-es hatalomra kerülése óta ez a 10. áremelés, gázszámlára kétszer annyit kell fizetni, mint 6 évvel ezelőtt - tette hozzá. Az ellenzéki politikus szerint a mostani drágulás a kisebbségi kormányzás ára. Fónagy János szerint ilyen mértékű áremelkedést nem lehet megmagyarázni semmilyen nemzetközi helyzettel, vagy világpiaci árral. A kormánynak kutya kötelessége megvédeni az embereket és a vállalkozásokat az egyre nagyobb áremelkedésektől - mondta.
Bővebben...
 

Július közepén folytatódhat a vasúti sztrájk

E-mail Nyomtatás

Két héten belül folytatódhat a vasutassztrájk - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke. Gaskó István hozzátette: a határozatlan idejű munkabeszüntetés pontos kezdetéről még nem született döntés. A tárgyalások várhatóan szerdán folytatódnak a vasúttársasággal. A VDSZSZ továbbra is 10 százalékos béremelést, valamint az előre jelzettnél magasabb infláció miatt további 1,1 százalékos növelést, a MÁV Cargo privatizációjából 250 ezer forint egyszeri költségtérítést, valamint a vasúti mellékvonalak megőrzését követeli.
Bővebben...
 

Embertelen állapotok a Keleti pályaudvar nemzetközi jegypénztáránál

E-mail Nyomtatás

Kaotikus állapotok uralkodnak a Keleti pályaudvar nemzetközi jegypénztáránál. Van, aki három órát vár, hogy megvehesse a jegyét. A turisták az aládúcolt mennyezet oszlopai között, földön ülve, fekve, egymás hegyén-hátán várják, hogy sorra kerüljenek.
Bővebben...
 

Sólyom visszaküldte a Balatontörvény tervét

E-mail Nyomtatás

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló törvény módosítását – tájékoztatott hétfői közleményében a Köztársasági Elnöki Hivatal. A köztársasági elnök ugyanakkor aláírta az Országos Területrendezési Terv módosításáról szóló törvényt, és a nemzetgazdaságilag kiemelt építési beruházások megvalósításának elősegítéséről szóló törvényt.
Bővebben...
 

Kormánynegyed: mikor lesz elszámolás?

E-mail Nyomtatás

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., elkészítette a Kormányzati Negyed projekttel kapcsolatos elszámolást, és azt hétfőn eljuttatta a Pénzügyminisztériumnak. Száraz Gábor, a társaság szóvivője elmondta: az idei központi költségvetésben 3,8 milliárd forintot különítettek el a meghiúsult kormányzati negyeddel kapcsolatban felmerült kiadásokra, és a pénzügyi beszámoló szerint a költségek messze nem merítik ki a rendelkezésre álló keretösszeget. Száraz Gábor hozzátette: a következő lépésben a PM az elszámolást véleményezi, elfogadja, vagy esetleg kiegészítést kér az MNV-től.
Bővebben...
 

Elbukott a „gyűlöletbeszéd-törvény”

E-mail Nyomtatás

Az Alkotmánybíróság (Ab) Sólyom László indítványa alapján hétfőn megsemmisítette a gyalázkodás tényállást beiktató büntetőtörvénykönyv-módosítást. A testület szintén megsemmisítette a polgári törvénykönyv módosítását is, ami a kisebbségeket érintő, sértőnek tartott megnyilvánulások miatt polgári jogi igények érvényesítését tette volna lehetővé. Az országgyűlés a büntető törvénykönyvet februárban még úgy módosította, hogy Bárándy Gergely MSZP-s képviselő javaslatára belevette a gyalázkodást, amit két év börtönnel büntettek volna. A polgári törvénykönyvet még tavaly novemberben módosította a parlament. Eszerint akkor is perelhetett volna bármelyik kisebbség egy-egy tagja, ha nem személyében sértik meg, hanem a csoport tagjaként tesznek rá megjegyzést. A köztársasági elnök mindkét javaslatra alkotmányos normakontrollt kért.
Bővebben...
 

Áramszünet: kézzel kellett lélegeztetni a gyermekeket

E-mail Nyomtatás

Valószínűleg zárlat okozta a több órás áramszünetet a Heim Pál Gyermekkórházban péntek este. 20 órakor ment el az áram, az intézmény két áramfejlesztője közül egyik sem lépett működésbe. Csak este 11 órára állt helyre teljesen az áramszolgáltatás.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség