Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Kilenc iskolát zárt be a főváros június 27-ével

E-mail Nyomtatás

A 150 éves Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolában pénteken még érettségiztek a diákok. A jelenlegi alkalmazottak július elsejével azonban már nem léphetnek be az iskolába. A főváros azzal indokolta a bezárást, hogy a tanintézmény diákjainak helyére 80 speciális nevelési igényű gyermek érkezik majd. Ehhez azonban át kellett volna alakítani az iskolát, ami nem
történt meg, és az átalakításhoz pénz sem állt rendelkezésre.
(Lánchíd Rádió)
 

165 rendészeti tiszt tett esküt a Budai Várban

E-mail Nyomtatás

Letették az esküt a Rendőrtiszti Főiskola frissen végzett tisztjei. A 165 nappali tagozatos hallgató a jövőben a rendőrségnél, a határőrségnél, a vám- és pénzügyőrségnél és a katasztrófavédelemnél szolgál majd. A Budai Várban szombaton tartott tisztavatón jelen volt Draskovits Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
Bővebben...
 

A kormány eladósítja a mosonmagyaróvári kórházat?

E-mail Nyomtatás

150 millió forintos kölcsönt kért a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a város önkormányzatától, mivel nem kap gyógyszert és egészségügyi berendezéseket a beszállítóitól, ha nem egyenlíti ki a 60 napon túli, 177 millió forintos tartozásait. Az intézmény adóssága 300-ról 344 millió forintra emelkedett, mivel a vizitdíj-kompenzációja nem történt meg, valamint továbbra sem növekedhetett a volumenkorlát miatt az ellátható esetszám.
Bővebben...
 

Magosz: maffiamódszerrel teszik tönkre a meggytermelőket

E-mail Nyomtatás


Maffiamódszert alkalmaznak a feldolgozók, kartellbe tömörülve az önköltségi ár felét ajánlják a meggyért, hogy megfizettessék a gazdákkal a tavalyi magas árakat - közölte pénteken sajtótájékoztatón Jakab István, a Magosz elnöke, parlamenti képviselő. Az érdekvédelmi szervezet a kormány és a versenyhivatal közbeavatkozását kéri, és nyomásgyakorlást is kilátásba helyez.

Bővebben...
 

Hétfőn sztrájkba kezdenek a postai kézbesítők

E-mail Nyomtatás

Határozatlan idejű sztrájkot hirdettek hétfőtől a postai kézbesítők. A leveleket, csomagokat és a nyugdíjakat kiviszik az ügyfeleknek, de sorsjegyet nem árulnak, és címközvetítést sem végeznek. Így akarják elérni, hogy a postai dolgozóknak ne legyen kötelező értékesítési tevékenységet is végezniük, csak azok tegyék ezt, akik önként vállalják. A Posta szerint nincs szó sztrájkról, mivel a kézbesítés nem áll le, hétfőn ugyanakkor a társaság vezetői leülnek tárgyalni a szakszervezetekkel.
Bővebben...
 

Hősök terén emlékezett a MIÉP

E-mail Nyomtatás


Az erdélyi falurombolás elleni 1988-as tüntetésre emlékezett péntek este a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP). Nem volt hiábavaló a húsz évvel ezelőtti tüntetés, mert nem sikerült végrehajtani az erdélyi falurombolást, hiszen "a magyar él Erdélyben" - jelentette ki Csurka István, a MIÉP elnöke a Hősök terén mondott beszédében.Úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon "törvényekkel és rendeletekkel előkészített falurombolás folyik", elveszik a falvaktól - többi között - az iskolát, a földet. A rendezvényen magyar és határon túli néptáncegyüttesek, népdalénekesek léptek fel.

Bővebben...
 

Havas Szófia aláírná a 850 ezres tanácsadói szerződést

E-mail Nyomtatás

Havas Szófia szocialista egészségpolitikus, bár még nem látta, de aláírná a havi 850 ezer forintos tanácsadói szerződését az Egészségügyi Minisztériummal. A Lánchíd Rádió birtokába került dokumentum szerint Horn Gyula unokahúga a jövő hónaptól két éven keresztül ennyi pénzért adhat tanácsot az adófizetők pénzéből Székely Tamás egészségügyi miniszternek.
Bővebben...
 

Sárospatakon jól működik a „monoki eljárás”

E-mail Nyomtatás

Hat magyarországi településen, köztük Sárospatakon már alkalmazzák az úgynevezett monoki rendeletet, amely szerint csak az kaphat szociális segélyt, aki közmunkát vállal. Sárospatakon eddig mindenkinek tudtak munkát adni. Időközben a monoki polgármester úgy döntött, népszavazást kezdeményez a szociális törvény módosításával kapcsolatosan. Van, aki hivatalsegéd a polgármesteri titkárságon. Egy lány jegyszedő lett a strandon. Mások parkolóőri állást kaptak, többen a parktakarításban vesznek részt. Közös bennük, hogy eddig mindannyian segélyt kaptak, néhány napja pedig már dolgoznak.
Bővebben...
 

Tandíjpárti vezetése marad a Magyar Rektori Konferenciának

E-mail Nyomtatás

Marad a tandíjpárti vonal a Magyar Rektori Konferencia vezetésében a tisztújítás után. A felsőoktatási intézmények érdekképviseleti szervezetének új elnökévé az eddigi társelnököt, Rudas Imrét, a Budapesti Műszaki Főiskola rektorát választották Pécsen. Az üzemmérnök és matematikus végzettségű professzor a márciusi népszavazás előtt a kormány propagandakiadványában kampányolt a rész hozzájárulási képzés mellett, a népszavazás után pedig ő is részt vett a Rektori Konferencia alternatív tandíjjavaslatának kidolgozásában. Rudas Imre megbízatása 1 évre szól. A tisztújításra azért volt szükség, mert az előző elnök, Molnár Károly miniszteri szerepet vállalt Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormányában.
 

Kivételeztek Gyurcsány fiával az érettségin?

E-mail Nyomtatás

Lapértesülés szerint kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával az érettségi vizsgán. A többi – többségében megbukott – diák szülei értetlenségüknek adtak hangot, az alapítványi iskola pedig nem nyilatkozik addig, amíg le nem zárul a vizsgálat. Gyurcsány Ferenc fia sikeresen leérettségizett abban az alapítványi iskolában, ahol osztálytársainak többsége megbukott – ezzel az értesüléssel állt elő a csepel.info nevű weboldal. Mint írják, „a megbuktatott gyerekek szülei szerint a kormányfő fiával már az írásbelinél is kivételeztek”. Ugyanakkor a szülők nem őt okolják, hanem az iskolát, amely szerintük hihetetlenül rossz teljesítményt nyújt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség