Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Kóka: A párt vezetője Kuncze Gábor

E-mail Nyomtatás

Az SZDSZ egykori elnöke, jelenleg a képviselőcsoport vezetője azt mondta: nincs feszültség a párton belül. Azonban indoklásával éppen az ellenkezőjét bizonyította. „A pártban nincsen kettős hatalom, egy egységes és egy világos hatalom van, a párt vezetőjét Kuncze Gábornak hívják (…)” - fogalmazott Kóka. A frakcióvezető elszólása után javította magát.
Bővebben...
 

Ombudsman: aggályos az OPNI bezárására

E-mail Nyomtatás

Megfelelően előkészítették Lipótmező bezárását a szakminiszter szerint. Székely Tamás ugyanakkor elismeri: elképzelhető, hogy több beteg ellátatlanul maradt, ezért ezt kivizsgálják. A tárcavezető Szabó Máté több megállapítását vitatja, ezért egyeztetést kezdeményez. Az ombudsman jelentésében a többi közt azt állapította meg, hogy az egy helyre koncentrált minőségi ellátás felszámolásával minősíthetetlen, és szakmailag vállalhatatlan körülményeket hozott létre a minisztérium. Szabó Máté a parlamenti bizottság elé vinné az OPNI bezárásának ügyét, azt ugyanis indokolatlannak tartja.
Bővebben...
 

Sztrájkot eredményezhet a Volán-társaság privatizációja

E-mail Nyomtatás

Sztrájkot hirdetnének a Volán-társaságoknál működő szakszervezetek, ha a cégek privatizációjáról az érdekképviseletek megkérdezése nélkül dönt június 30-i ülésén a kormány. A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége közben aláírásgyűjtéssel próbálja elérni, hogy a parlament is tárgyalja a kérdést.
Bővebben...
 

Fodor megvárja Gyurcsányék cselekvési tervét

E-mail Nyomtatás

Augusztus végére, szeptember elejére készülhet el a kormány a következő két év stratégiai fő irányait tartalmazó cselekvési tervvel, majd ezután kezdődhet meg a tervek konkrét jogszabályokba öntése - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden, miután tárgyalt Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével. Fodor leszögezte: az SZDSZ csak ennek a cselekvési tervnek a megismerése után dönti el, hogy tudja-e, és ha igen, milyen formában támogatni a kormány terveit.
Bővebben...
 

Népszavazást kezdeményez Monok első ember

E-mail Nyomtatás

Aláírást gyűjt a monoki polgármester, aki országos ügydöntő népszavazást kíván kezdeményezni a munkához kötött segélyek kérdéséről. Ha összegyűlik a népszavazáshoz a 200 ezer aláírás és eredményes lesz a referendum, a döntés kötelező lesz az országgyűlésre.
Bővebben...
 

7,9 milliós újsághirdetést adott fel a kormány a Mercedes-gyár kapcsán

E-mail Nyomtatás

Bruttó 7,9 millió forintjába került a kormánynak, hogy hétfőn négy napilapban - Népszabadság, Népszava, Blikk, valamint a Bács-Kiskun-megyei Petőfi Népe - egész oldalas hirdetést jelentetett meg a Mercedes Kecskemétre településével kapcsolatban - mondta kérdésre válaszolva Budai Bernadett hétfőn. A két hete pénteken bejelentett döntés értelmében a német autógyár 200 milliárd forint befektetéssel épít 2011-ra 2500 főt foglalkoztató autógyárat Kecskeméten, ami Magyarország eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása.
 

Elfogyott a szocialista többség Szombathelyen

E-mail Nyomtatás

Elvesztette többségét az MSZP Szombathelyen. A szocialisták frakciójából ugyanis kilépett Soós József, szocialista városatya, aki a jövőben várhatóan a Fidesz szövetségesének számító Pro Savaria frakció tagja lesz. A politikussal már egyeztetnek. A közös folytatásról várhatóan a jövő héten egyeznek meg. Soós József kilépésével az MSZP 15-14 arányú többsége megszűnt a megyeszékhelyen.
 

Orbán - Fodor - Sok hűhó, semmiért

E-mail Nyomtatás

Hasonlóan értékelte az ország gazdasági helyzetét a Fidesz és az SZDSZ elnöke a délutáni, másfél órás találkozón. A kisebbségi Gyurcsány-kormány jövőjét azonban már eltérően ítéli meg Orbán Viktor és Fodor Gábor. A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak nincs ideje a helyben járásra, ezért továbbra is az előre hozott választásban látja az egyetlen valós megoldást. Fidesz álláspontjáról egy 10 pontos állásfoglalás is készült, amelyet a párt elnöke át is adott Fodor Gábornak. Ebben egyebek között azt írják: "Magyarország polgárainak többsége elutasítja a kisebbségi kormányzás felelőtlen politikáját, és előrehozott választást akar...
Bővebben...
 

Utcára vonulhatnak a magyar tejtermelők

E-mail Nyomtatás


Ismét tüntetéseket szerveznek a tejtermelők az áruházláncok elé, ha nem sikerül velük megállapodni a hazai tejtermékek áráról és a külföldről származó termékek visszaszorításáról.Akárcsak három éve, ismét demonstrációkat szerveznek az áruházláncok elé a hazai tejtermelők, ha nem sikerül egyezségre jutniuk a kereskedőkkel az olcsó import visszaszorításáról és a felvásárlási árak emeléséről - jelentette be csütörtökön Kovács László, a Tej Terméktanács (TT) elnöke és Istvánfalvi Miklós, a szervezet korábbi vezetője.

Bővebben...
 

Hónapokat csúszik a tb-mentő népszavazás

E-mail Nyomtatás

Megtámadták az Alkotmánybíróságon a parlament népszavazást elrendelő, június 9-i határozatát, így a nyári szünet miatt hónapokat csúszik az Albert házaspár által kezdeményezett népszavazás ügye az eddig esélyesnek tartott szeptemberi időponthoz képest.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség