Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Magyar Bálint jelölése a magyar tudományos élet súlyos megsértése

E-mail Nyomtatás

Ellenzi a Fidesz, Magyar Bálint volt oktatási miniszter delegálását a Magyarországon megalakuló Európai Innovációs és Technológiai Intézet Igazgatósági tanácsába. A legnagyobb ellenzéki párt örül annak, hogy Magyarországra kerül az európai intézet, de azt nem bukott miniszterek kádertemetőjének, illetve nem a kisebbségi kormány szavazatvásárlási terepének kell használni - írja közleményében Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője.
Bővebben...
 

Áthelyezték a felettese ellen valló rendőrt

E-mail Nyomtatás

A Készenléti Rendőrség egy másik egységéhez helyezték át azt a rendőrt, aki kedden terhelő vallomást tett parancsnokára a bíróságon még a 2006. október 23-i események kapcsán. A parancsnok is új helyre került, így teljesen megszűnt közöttük az alá-fölérendeltségi viszony. Jelenleg is tart még másodfokon a tárgyalása a Készenléti Rendőrség egyik egyenruhásának, akit azzal vádolnak, hogy 2006. október 23-án eltörte egy már megbilincselt demonstráló ujját.
Bővebben...
 

Elsőfokon egy év felfüggesztettet kapott a MeH egykori államtitkára

E-mail Nyomtatás

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 2 millió 400 ezer forintos pénzbírságot kapott a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkára. Kodela Lászlót adócsalás miatt ítélték el pénteken a Fővárosi Bíróságon, a hivatali befolyással üzérkedés vádja alól viszont felmentették. A Kulcsár Attila nevével fémjelzett K&H botránnyal összefüggő ügyben hozott döntés nem jogerős.
Bővebben...
 

„Emberek tömegei élnek a mai Magyarországon a periférián”

E-mail Nyomtatás

Új társadalompolitikai stratégiát hirdetett meg a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal. Azt mondják, emberek tömegei élnek a mai Magyarországon a periférián, ahol már a mindennapi megélhetés is súlyos gondokat okoz. Családok, nyugdíjasok tengődnek egyik napról a másikra az értékvesztett társadalomban.
Bővebben...
 

Szocialista bojkott: elmaradt Veres meghallgatás az Advertumról

E-mail Nyomtatás


Elmaradt Veres János meghallgatása az Advertum-ügyben, mert a pénzügyminiszter és az MSZP-s képviselők sem jelentek meg az Országgyűlés kulturális és sportbizottságának összevont ülésén. A Fidesz továbbra is elfogadhatatlannak tartja a nyírségi cégcsoportnak adott ötmilliárdos kormányzati kezességvállalást.

Tekintse meg a HírTV összefoglalóját

Bővebben...
 

Egyre több a külföldi tejtermék – bajban a magyar termelők

E-mail Nyomtatás

A kétszázalékos európai uniós tejkvótaemelés után drasztikusan csökkentek a magyarországi felvásárlási árak. Egyes feldolgozók már 80 forintot sem adnak 1 liter tejért. A Tej Terméktanács azt mondja: itthon nincs túltermelés, sőt egyre kevesebb tejet termelnek, ezért Magyarországnak nem lett volna szabad hozzájárulni az uniós döntéshez.
Bővebben...
 

Két szocialista fordít hátat a tatabányai frakciónak

E-mail Nyomtatás

Tatabánya csütörtöki képviselő-testületi ülésén két szocialista képviselő is kilépett a frakcióból. Jóna Imre nem nyilatkozik a sajtónak, Szuromi Zsolt viszont elmondta, hogy konstruktív ellenzékbe vonul. Szuromi Zsolt még a testületi ülés elején jelentette be, hogy kilép a szocialista frakcióból, mert véleménye szerint nem jó irányba haladnak a dolgok a baloldalon – írja a kemma.hu.
Bővebben...
 

Súlyponti kórházzá minősítené a debreceni Kenézyt a megyei Fidesz

E-mail Nyomtatás

Súlyponti kórházzá szeretné minősíttetni a debreceni Kenézy Gyula kórházat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Rácz Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke, csütörtökön kijelentette: egy birtokukban lévő levélben az OEP már elismerte, hogy hibásan, nem a valós igényeknek megfelelően állapították meg a teljesítmény-korlátot. A debreceni kórház finanszírozását úgy csökkentették, hogy közben az ellátandó terület nem változott - hangsúlyozta az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján.
 

Gyurcsány újragondolná a költségvetés bizonyos részeit

E-mail Nyomtatás

A magas energiaárak miatt újra kell gondolni a magyar költségvetés bizonyos részeit és a szociálisan rászorulók számára a korábbiaknál nagyobb és célzott támogatást kell adni - mondta Brüsszelben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az európai uniós tagországok vezetőivel folytatott félévzáró találkozója előtt.
Bővebben...
 

Összeomlik a betegszállítási rendszer?

E-mail Nyomtatás

Összeomolhat és őszre leállhat a betegszállítási rendszer, mert a cégek a drasztikus üzemanyag-drágulás és a csökkenő állami kifizetések miatt a csőd szélére kerültek - nyilatkozta a Dél-Magyarországnak a Csongrád megyei szállítást végző cég vezetője. Tanács Róbert elmondta: a szaktárca saját ígéretét is megszegte, ugyanis a kialkudott 99 forintos kilométerdíj helyett csak 92 forintot fizetnek, miközben 190 forint a betegszállítás kilométerenkénti önköltségi ára. Szlovákiában viszont csaknem 250 forintot fizetnek a magánszolgáltatóknak kilométerenként.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség