Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Három kérdésben szavazhat Csepel népe

E-mail Nyomtatás
Helyi népszavazást kezdeményez három kérdésben a Fidesz Csepelen. Így akarják megakadályozni a Csepel SC sporttelepének ledózerolását, a Kis-Duna part 6 kilométeres szakaszának beépítését. Az ellenzéki párt azt is szeretné elérni, hogy a korábban megszüntetett Csepeli kórház újra aktív ágyakkal üzemeljen. Németh Szilárd, a Fidesz csepeli frakcióvezetője bejelentette: a népszavazás kiírásához kérdésenként 6400 aláírást kell összegyűjteni.
 

Fodor egy hét után válaszolt Orbán Viktor levelére

E-mail Nyomtatás
Fodor Gábor hétfőn válaszolt Orbán Viktor egy héttel korábbi levelére. A válaszlevél tartalmáról egyelőre nem árultak el részleteket, a Független Hírügynökség információi szerint a liberálisok elnöke örömét fejezte ki, hogy megindult a politikai párbeszéd a közéletben, így a Fidesszel is. Az SZDSZ sajtóosztályán közölték, egy lehetséges Fodor-Orbán találkozóról a következő hetekben egyeztetnek.
 

Demszky megvétózta a Szigetet?

E-mail Nyomtatás

A főpolgármesteri kabinetirodához tartozó munkatársak készítették azt az előterjesztést, ami alapján az önkormányzat városképvédelmi bizottsága hároméves ingyenes területhasználati engedélyt adott a Sziget Fesztiválnak, és ezt a döntést vétózta meg utólag a főpolgármester - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ughy Attila. A bizottság elnöke kijelentette: már aláírták a Szigettel a megállapodást, ha ezt megpróbálják felbontani, be is perelhetik a fővárost. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája azt közölte: az idei Sziget Fesztivált nem érinti a főpolgármester döntése.
Bővebben...
 

MÖSZ: az önkormányzatok zsebében kotorászik a kormány

E-mail Nyomtatás

A fuvarozóknak ígért üzemanyagár-emelkedés kompenzációval a kormány az önkormányzatok bevételeit csökkentené - áll a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szombati nyilatkozatában. A MÖSZ ezért azt javasolja, hogy az energiaárak növekedéséből adódó több 10 milliárdos többlet adóbevételéből oldja meg a kormány a problémát. A nyilatkozatban a MÖSZ felhívja a kormány figyelmét, hogy a gépjárműadó jelenleg 100 százalékban az önkormányzatok saját bevétele, és elsősorban a települési utak karbantartására és felújítására fizetik helyben az autó tulajdonosok.
Bővebben...
 

Ellenőrzések és forgalomkorlátozás vár a fővárosiakra hétfőn

E-mail Nyomtatás

Fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosi rendőrfőkapitány hétfőre, az '56-os vértanúk emléknapján rendezett ünnepségsorozat idejére. Így tehát arra kell számítani, hogy a rendőrök - főként a központi ünnepségek helyszínének közelében - igazoltatnak, átvizsgálják a ruhákat és autókat a közbiztonságra veszélyes eszközöket pedig lefoglalhatják. Az egész napos akció célja, hogy megelőzzék a közbiztonságra veszélyes történéseket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Bővebben...
 

Öt évet is várni kell egy gerincműtétre

E-mail Nyomtatás


Öt év - ennyi a leghosszabb várakozási idő Magyarországon egy gerincműtétre. Ez a kirívó eset a Budai Egészségközponthoz köthető, de az általános kép sem sokkal jobb: általában egy évet kell várni a hasonló beavatkozásra. Egy csípő- és térdprotézis-beültetésig 105 napig kell fájdalmával együtt élnie a betegnek, egy rutinbeavatkozásnak számító szürkehályogműtétre pedig másfél hónapot kell várni.

Bővebben...
 

Négyszer nagyobb hiány

E-mail Nyomtatás

A MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfelei június 6-án, pénteken, közgyűlésen dönthettek arról, hogy akarnak-e pluszban fizetni a biztosító egyesületnek, ahol a gyanú szerint 1 milliárdot sikkasztottak el az előzetesben lévő Kiss Bálint vezető és barátai. A MÁV biztosító áprilisban került a figyelem középpontjába. A biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
Bővebben...
 

30 millióra pereli a magyar államot a meghurcolt palesztin fogorvos

E-mail Nyomtatás

Több mint 30 millió forintot követel kártalanításként a magyar államtól az a palesztin származású fogorvos, akit 2004-ben 3 hónapig tartottak fogva terrorfenyegetés előkészületének gyanújával. A per csütörtökön folytatódott a Fővárosi Bíróságon.
Bővebben...
 

Vaskor: Demszky álljon a közgyűlés elé a fővárosi fürdők ügyében

E-mail Nyomtatás

Az MDF fővárosi frakciója felszólítja a főpolgármestert, hogy vigye a Fővárosi Közgyűlés elé a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei (BGYH) Zrt. működésével kapcsolatos kérdéseket, illetve függesszék fel a társaság kiszervezésére vonatkozó pályázatokat - áll Vaskor Lászlónak, az MDF fővárosi frakcióvezető-helyettesének csütörtöki közleményében.
Bővebben...
 

Rendőrök a Magosz sajtótájékoztatón - „Döbbenetes Draskovics hozzáállása”

E-mail Nyomtatás

A Magosz döbbenetesnek tartja, hogy az igazságügyi miniszter jogszerűnek találta a rendőri intézkedést Budai Gyulának - a szervezet szövetségi igazgatójának - sajtótájékoztatóján. Mint ismert, szerdán öt egyenruhás rendőr zavarta meg az ellenzéki politikusnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő épülete elé meghirdetett sajtótájékoztatóját.

Rendőrök a Magosz sajtótájékoztatóján - a hírTV felvételei.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség