Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Három hónapig vonat zakatol a Margit hídig

E-mail Nyomtatás

Három hónapra lezárják a vonatok elől az Északi összekötő vasúti hidat. Június 21-től szeptember 21-ig az Esztergomból érkező szerelvények a Nyugati pályaudvar helyett a Margit híd budai hídfőjéig járnak majd. A BKV hídpótló hajójáratot is indít, és néhány járatán elfogadja az érvényes vonatjegyeket is.
Bővebben...
 

Az SZDSZ zsarolására is készek a szocialisták?

E-mail Nyomtatás
Kész megzsarolni az SZDSZ-t az MSZP, annak érdekében, hogy a volt koalíciós partner is támogassa a 2009-es költségvetést. Lendvai Ildikó, frakcióvezető évadzáró sajtótájékoztatóján megelőlegezte: hogyha ősszel a szabaddemokraták nem szavazzák meg a jövő évi büdzsét, akkor a szocialisták azt mondják majd, hogy miattuk marad el a bér- és nyugdíjemelés.
Bővebben...
 

Leváltották a fehérvári szocialista vezetést

E-mail Nyomtatás

Tizenegy év után új elnököt választott szerda este az MSZP fehérvári frakciója. Az elnököt és az elnökhelyettest leváltották, a hattagú elnökség korábbi tagjai közül csupán ketten kaptak újra bizalmat. A konzervatív vezetést fiatalabb, új értékrendet képviselők váltották fel - közölte Márton Roland, az új elnök a csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Bővebben...
 

Augusztustól 6 százalékkal drágul a távhőszolgáltatás

E-mail Nyomtatás

Augusztustól várhatóan 6 százalékkal drágul a távhőszolgáltatás Budapesten a júliusi gázáremelés miatt. A Főtáv ugyanis továbbhárítja emelkedő költségeit a fogyasztókra.
Bővebben...
 

A lakosság kevesebb mint negyede bír megtakarítással

E-mail Nyomtatás

A felnőtt lakosságnak mindössze 23,6 százaléka rendelkezett megtakarítással 2007-ben, a takarékoskodók csaknem negyede gyermekei jövőjére, ötöde váratlan kiadásokra, 15,3 százalékuk nyugdíjas éveire, 11,6 százalékuk pedig ingatlan vásárlásra tartalékolt - mondta el Bacher János, a GfK Hungária Piackutató Intézet cégvezetője, a Magyar Fogyasztó 2008 című konferencián szerdán Budapesten.
Bővebben...
 

Mindenért többet fizetünk: 7 százalékos az infláció

E-mail Nyomtatás

Májusban - az előző hónaphoz képest - megállt a fogyasztói árak lassuló növekedése: egy hónap alatt 1,1 százalék volt az infláció, több, mint háromszoros ütemű, mint március és április között. Az éves drágulás is újból nőtt, 7 százalék 2007. májusához képest - derül ki a KSH tájékoztatójából. A Fidesz szerint a rossz adatok azt jelzik: a szocialisták feladták a váláságkezelés reményét.
Bővebben...
 

Állítsák le a magyar föld elkótyavetyélését

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás óta eltelt csaknem 20 év alatt a nemzeti vagyon értékes része privatizálásra, nagy része elkótyavetyélésre került, ezért a Kisgazda Polgári Egyesület felhívása szerint „közösen kell megvédeni a harácsolóktól” a magyar termőföldet.
Bővebben...
 

Bús Balázs: A főváros halassza el az óbudai rakpart ésszerűtlen lezárását

E-mail Nyomtatás

Az alsó rakpart óbudai szakaszának három héttel későbbi lezárására kérte a III. kerületi polgármester szerdán a főváros irányítóit. Bús Balázs a kerületi lakók és a Szigetre látogatók biztonságára hivatkozva javasolta egy beruházás későbbi elindítását. A kerületi polgármester csütörtökön egyeztet a főpolgármesterrel, ám ha nem lesz kompromisszum, akkor akár el is maradhat az idei fesztivál.
Bővebben...
 

Rendőrök zavarták meg a Magosz sajtótájékoztatóját

E-mail Nyomtatás

Budapesti sajtótájékoztatója közben jelentek meg a rendőrök, majd igazoltatták Budai Gyulát, a Magosz szövetségi igazgatóját. Az esetre reagálva Szijjártó Péter levélben kérdezi Draskovics Tibort, hogy „Ismét általános gyakorlattá fog-e válni, hogy a kormány a neki nem tetsző véleményeket, személyeket erőszakos eszközökkel hallgattatja el?”. Tekintse meg a HírTv felvételét
Bővebben...
 

Pesti: Tanulmányokra mennek el a koraszülött-ellátás milliói

E-mail Nyomtatás

A Fidesz szerint tarthatatlan helyzet alakult ki az itthoni koraszülött-ellátásban. A kormány veszélyezteti az ellátást azzal, hogy ez a terület továbbra is teljesítményvolumen-korlát alá esik, és a kapacitásokat is csökkentették - mondta Pesti Imre, a párt egészségügyi szakpolitikusa szerdán a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a koraszülött ellátásnak mind a kapacitása, mind a finanszírozási feltételei megfelelőek.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség