Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Eltüntek a befogadott kubaiak

E-mail Nyomtatás
A napokban megjelent hírekkel ellentétben nem elszivárogtak, hanem január elsejéig elköltöztek a bicskei menekülttáborból a Guantánamóról érkezett kubai menekültek - mondta el Rakaczki Renáta, a Bevándorlási Hivatal menekültügyi igazgatója.
Bővebben...
 

Arcpirító újabb milliárdokat kiadni a leállt kormánynegyed projektjére

E-mail Nyomtatás
Megmagyarázhatatlan és arcpirító a Fidesz szerint, hogy a leállított kormányzati negyed beruházásra még milliárdokat költenek. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője felszólította a kormányt, hogy június 30-ával számoljon el azzal az újabb 3,8 milliárd forintos kiadással, amit a Magyar Nemzet értesülései szerint tanácsadásra és a projekt végrehajtásáért felelős igazgatóság működtetésére költ a kormány.
Bővebben...
 

Szűcs Erika elismerte: eredménytelenül mennek ki százmilliárdok

E-mail Nyomtatás
Nem tudnak számottevő eredményt felmutatni a hazai munkára ösztönző programok, több száz milliárd forintnyi közpénz megy el ezekre feleslegesen - állítja az Oriens Elemző és Tanácsadó Cég tanulmánya. Szűcs Erika munkaügyi miniszter elismerte, hogy a foglalkoztatottságot növelő akciókkal sem tudták megállítani a társadalom kettészakadását. A programok hatékonyságának mérésére azonban a miniszter szerint nincs szükség.
Bővebben...
 

Nem fogják felülvizsgálni a tordasi iskolaigazgató kinevezését

E-mail Nyomtatás
Sem Tordas, sem pedig a szomszédos Gyúró önkormányzata nem fogja egyelőre felülvizsgálni Kosaras Péter Ákos, történelemtanár iskolaigazgatói kinevezését. A vizsgálatot Hiller István oktatási és kulturális miniszter kérte egy csütörtöki konferencián a sajtó előtt. Hivatalos megkeresést a tárca az önkormányzatoknak nem küld, azonban a felügyeletüket ellátó közigazgatási hivatalhoz fordul.
Bővebben...
 

PDSZ: nem digitális táblákkal kell csökkenteni a pedagógusok terheit

E-mail Nyomtatás

A rossz állapotban lévő iskolák felújítására kellene költeni azt a 90 milliárd forintot, amelyet a kormányzat digitális táblák beszerzésére szán - mondta csütörtökön a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.
Bővebben...
 

Nem jogköre, Hiller mégis beavatkozik a tordasi iskola ügyeibe

E-mail Nyomtatás

Nincs hozzá jogköre, mégis beleavatkozik a tordasi iskola munkájába a szocialista oktatási miniszter. Hiller István felszólította a fenntartó Tordas és Gyúró önkormányzatát, hogy vizsgálja felül az iskolaigazgató-választás körülményeit.
Bővebben...
 

Hiába a koalíciós szakadás, a lobbi a régi

E-mail Nyomtatás

Versenyezni fognak a magánklinikák és a közkórházak. Gyurcsány Ferenc egy csütörtöki konferencián arra kérte az egészségügyi minisztert, dolgozza ki, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szabadon vásárolhasson szolgáltatást a magánkórházaktól is. A kormányfő az új „státusz” mellé pályázati pénzeket is ígért a magánszolgáltatóknak. Bővebben...
 

Hátsó szándékkal privatizálják a Bábolna telephelyet?

E-mail Nyomtatás
Tiltakoznak az érintett polgármesterek a Bábolna Zrt.-hez tartozó Szendrői Gazdaság privatizációja ellen. A helyi gazdák közül sokan attól tartanak, hogy az értékesítés után nem tudnak majd a saját földterületükre bemenni, de többen hátsó szándékot is sejtenek a pályáztatás mögött. Szerintük egyértelmű ugyanis, hogy a pályázati kiírás feltételei nem a családi vállalkozásoknak, hanem a nagybefektetőknek kedveznek.
Bővebben...
 

Kósa: A szocialisták szándékosan csúsztatnak

E-mail Nyomtatás
Kósa Lajos debreceni polgármester szerint szó sincs a város repterének elkótyavetyéléséről, ahogy azt a szocialisták szóvivője állítja. Csak a reptér melletti, 160 hektáros "fejlesztési terület" eladása került szóba, de erről sincs még végleges döntés - hangsúlyozta a politikus.
Bővebben...
 

Sólyom László nem támogatja az atomenergiát

E-mail Nyomtatás
Nem támogatja a paksi Atomerőmű működésének meghosszabbítását a köztársasági elnök. Szerinte hosszú távon nem megoldás az atomenergia. Dél-Dunántúli körútján Sólyom László ellátogatott Bátaapátira, ahol megtekintette az épülő atomtemetőt is.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség