Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Elbúcsúztatták Raksányi Gellértet

E-mail Nyomtatás
Családtagok, barátok, pályatársak és Raksányi Gellért tisztelői vettek végső búcsút szerdán délután a budapesti Farkasréti temető Makovecz-termében a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől. A színészkollégák közül Alföldi Róbert, Balázs Péter, Székhelyi József, Nemcsák Károly, Szacsvay László, Sztankay István is részt vett a szertartáson. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője, Kövér László, az Országos Választmány elnöke is megjelent a búcsúztatáson.
Bővebben...
 

Az MVM üdvözli az Európai Bizottság döntését a hosszú távú szerződések kapcsán

E-mail Nyomtatás
Üdvözli a Magyar Villamos Művek (MVM) az Európai Bizottság döntését, amely szerint meg kell szüntetni az úgynevezett hosszú távú áramvásárlási szerződéseket, amelyeket az MVM kötött korábban az energiaszolgáltatókkal. A vállalat még nem kapta kézhez a határozatot, a részletes szakmai álláspontot csak azután alakítják ki, ha megérkezik hozzájuk a dokumentum, de megítélésük szerint a döntés egy csaknem három éve tartó eljárás lezárását jelenti - olvasható az MVM szerdai közleményében.
Bővebben...
 

A Magosz Benedek Fülöp felmentését kéri Verestől

E-mail Nyomtatás
Budai Gyula, a Magosz szövetségi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: újabb adalékkal bővült a Benedek Fülöp-ügy, ezért arra kérik Veres Jánost, mentse fel pozíciójából a vezérigazgató-helyettest.
Bővebben...
 

Segélyért munka - már Kerepesen is

E-mail Nyomtatás
A Pest megyei Kerepes képviselőtestülete szerdán módosította a szociális és gyermekvédelmi rendeleteket. Ennek értelmében júliustól azok kapnak szociális segélyt, akik annak megfelelő összegben közmunkát végeznek a településen, illetve szeptembertől megvonják a gyerekek után járó támogatást azoktól a szülőktől, akik nem tudják igazolni, miért hiányzik a gyerek az iskolából.
Bővebben...
 

A vidék fejlesztése nélkül nincs gazdasági fellendülés

E-mail Nyomtatás
Széles Gábor elmondta: szakértők segítségével elkészítettek egy, a hazai gazdaság közép- és hosszú távú stratégiáját magába foglaló programcsomagot, amelyet azonban teljes egészében még nem hoznak nyilvánosságra határozatlan ideig. A programban -, amely tekintettel van a Fidesz gazdasági elképzeléseire - azokat a téziseket foglalták össze, amelyek alternatívát jelenthetnek a nehéz gazdasági helyzetből való kilábalásra.
Bővebben...
 

Székely: Versenyt a közkórházak és a magánklinikák között

E-mail Nyomtatás
A közkórházak valódi versenytársává tenné a magánklinikákat az új egészségügyi miniszter. Székely Tamás kifizetőhelyből valódi biztosítóvá alakítaná az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt. Az OEP maga döntené el, hogy magánkórháztól vagy közfenntartású intézménytől rendeli meg az egészségügyi szolgáltatást.
Bővebben...
 

Kétszáz dolgozó tett esküt az egri kórház védelmében

E-mail Nyomtatás

A kórházbirodalmat építő cég vezetése egyesével próbálja meggyőzni az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozóit az új munkaszerződés aláírásáról, ők viszont jelképesen is megerősítették közalkalmazotti esküjüket. 1060-ból 917 dolgozó döntött úgy, hogy nem írja alá a HospInvest által felkínált szerződést. Ha a cégnek nem sikerül pótolni a munkaerőt, a kórház működtetése visszakerülhet a megyei önkormányzathoz.
Bővebben...
 

Közel fél milliárddal nőt hazánk államadóssága

E-mail Nyomtatás
Hitelt vesz fel a szocialista kisebbségi kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv beruházásainak megvalósításához, tovább növelve ezzel az államadósságot. A 440 millió euróról szóló szerződést kedden írta alá Veres János pénzügyminiszter az Európai Beruházási Bankkal.
Bővebben...
 

Kiütötte az egyházat az MSZP

E-mail Nyomtatás

Tatai-Tóth András szocialista országgyűlési képviselő alapítványának kezébe adná a tatai Eötvös gimnáziumot az oktatási tárca. Hiller István mindent elkövet, hogy ne az egyház vegye át az önkormányzattól az intézményt: írásbeli garanciát adott arra, hogy plusztámogatást ad az iskolának, ha a szocialista politikus szervezete működteti az intézményt.
 

Ügyfeleivel pótolná hiányzó milliárdjait a MÁV biztosító?

E-mail Nyomtatás
Szerződésenként 10 ezer forintot is fizettetne a pénzügyi felügyelet a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyfeleivel, hogy feltöltsék a biztosító tartalékállományát - tudta meg az egyik kormányközeli lap.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség