Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Adócsökkentés helyett áfaemelés?

E-mail Nyomtatás
Az SZDSZ továbbra is kitart egy hároméves 1000 milliárd forintos adócsökkentési program mellett, de az MSZP-ben még mindig nincs semmiféle döntés az adózási stratégiáról.
Bővebben...
 

Megvonták a tartalékot a mosonmagyaróvári kórháztól

E-mail Nyomtatás

Kapacitásfeleslegként értékelte, és elvonta az egészségbiztosító a mosonmagyaróvári kórháztól azt a tartalékot, amely az intézmény felújítása miatt keletkezett az elmúlt két évben. A döntés 60 millió forint bevételtől fosztja meg a 300 milliós adóssággal küszködő kórházat.
Bővebben...
 

Egyetlen uniós nagyprojekt támogatási kérelmét sem nyújtották még be

E-mail Nyomtatás

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány nem csak a magyar adófizetők pénzével bánik felelőtlenül, hanem az uniós források fogadására, kezelésére is teljesen alkalmatlan. Sajtóhírek szerint a mai napig egyetlen közlekedési és környezetvédelmi nagyprojekt támogatási kérelmét sem nyújtotta be ugyanis az Európai Uniónak Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amelyet Bajnai Gordon felügyel - ez olvasható abban a közleményben, amelyet a keddi kormányszóvivői tájékoztató után adott ki a Fidesz.

Bővebben...
 

Gyurcsány távozását követelték a szocialista választmányi ülésen

E-mail Nyomtatás

Gyurcsány Ferenc távozását sürgették az MSZP választmányi ülésén, az elnökség azonban hallgat róla. Az ülést követően Simon Gábor úgy fogalmazott: nem voltak napirenden személyi kérdések. Pedig a pártelnök-miniszterelnök törölte szótárából a megszorítás és a reformok kifejezéseket. Gyurcsány Ferenc az MSZP választmányának válságtanácskozásán - nemet mondott a Kóka-féle 1000 milliárdos adóreformra, inkább bársonyos adókorrekciót és a segélyezési rendszer átalakítását ígérte. A pártelnök-miniszterelnök arra külön kérte híveit, mellőzzék a rasszista és cigányellenes javaslataikat, a segélyt azonban ő is munkához kötné.
Bővebben...
 

Villámcsapás: két embert újraélesztettek a Gellérthegyen

E-mail Nyomtatás
Tudósítónk szerint két embert újra kellett éleszteni a Gellérthegyen, ahol villám csapott a tömegbe egy rendezvény végén vasárnap délután. A szervezők korábban felszólították az embereket, hogy vihar közeledik, mindenki hagyja el a helyszínt.
Bővebben...
 

Fontos gyógyszerek ára emelkedik júniustól

E-mail Nyomtatás
Júniustól újabb 30 gyógyszer, köztük több népszerű vérnyomáscsökkentő, tápszerek, savcsökkentők és antibiotikumok ára emelkedik jelentős mértékben. A drágulás a gyógyszergazdaságossági törvényben előírt folyamatos, negyedévente esedékes támogatáscsökkentésnek köszönhető. A gyógyszerpiac legnagyobb megrendelője, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár évente több száz millió forintot költ gyógyszerre, vagyis közel ugyanannyit, mint amennyit fekvőbeteg-ellátásra fordít.
Bővebben...
 

Sárospatakon is közmunkához kötik a segélyek kifizetését

E-mail Nyomtatás

Sárospatakon a helyi képviselő-testület pénteken megszavazta azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében a rendszeres szociális segély kifizetését közérdekű munkavégzéshez kötik. Elfogadták azt is, hogy a gyermekvédelmi támogatásokat ezentúl csak azoknak fizetik ki, akik járatják gyermekeiket iskolába vagy óvodába. A testület arról is döntött, hogy csatlakoznak a Szerencsi Kistérségi Társulás kezdeményezéséhez, amely a szociális törvény megreformálását tűzte ki célul (erről petíciót fogalmaztak meg, amelyet hétfőn a parlament elnökének adtak át). Sárospatak Monok és Ivád után a harmadik település, ahol hasonló tartalmú helyi rendeletet alkottak.
Bővebben...
 

A kormány nem csökkenti a gáz és a távhő adóját - új gázár valószínűleg szombaton

E-mail Nyomtatás


A kormány célja változatlanul az, hogy egységes kompenzációs rendszer keretében mérsékelje a növekvő gáz- és távhőár miatt a rászorulók terheit, adócsökkentésre nincs módja - mondta Veres János pénzügyminiszter pénteken. Ugyanezen a napon Fónagy János (Fidesz) kijelentette: a kormány annak ellenére sem kísérli meg mérsékelni a nemzetközi piacok hatását a gáz árára, hogy erre lenne módja és lehetősége.

Bővebben...
 

A kormány képes lenne csökkenteni a gázár emelkedését

E-mail Nyomtatás


Fónagy János szerint a kormány annak ellenére sem kísérli meg mérsékelni a nemzetközi piacok hatását a gáz árára, hogy erre lenne módja és lehetősége - jelentette ki az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Se a magyar se az európai utazók nem számolnak az egészségügyi kockázatokkal

E-mail Nyomtatás

A magyar utazók 80 százaléka soha semmilyen módon nem készült egészségügyi szempontból nyaralásaira, nem kért semmilyen védőoltást, sem gyógyszert - ez derül ki egy 2007-es felméréséből. A kutatások szerint az utazni készülők 65százaléka nem is tervez semmilyen betegségmegelőző lépést. Pedig a népszerű európai célországokban, például Görögországban, Olaszországban, Horvátországban és Spanyolországban közepes vagy magas a Hepatitis A és B fertőzés veszélye.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség