Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Megfenyegették a monoki polgármestert

E-mail Nyomtatás

Több fenyegető telefont is kapott a monoki polgármester azután, hogy a település képviselő testülete megszavazta: csak az kaphat szociális segélyt Monokon, aki hajlandó havonta legalább 10 nap közmunkát vállalni. Szepessy Zsolt polgármester szerint a fenyegetések komolytalanok. Szerinte, aki valóban bántalmazni akarná, az nem jelentkezne be előre telefonon. Éppen ezért rendőrségi feljelentést sem tett az ügyben. A polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: a telefonálókat nem ismeri, szerinte nem is a településen laknak. A telefonhívások közül egyébként kettő volt olyan, amelyben veréssel vagy gyilkossággal fenyegették meg.

Bővebben...
 

Nőtt a munkanélküliség

E-mail Nyomtatás


Idén február-áprilisban a 15-74 éves korcsoportokban 323 ezer volt a munkanélküliek száma, ami 7,7 százaléknak felel meg, ez 0,2 százalékponttal több, mint, mint egy évvel korábban. A ráta csaknem egy százalékponttal haladja meg az Európai Unió átlagát.

Bővebben...
 

A főváros döntött: nem maradhat a turulszobor

E-mail Nyomtatás

Nem adott engedélyt a XII. kerületi turulszobor fennmaradásához csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A szocialista-liberális többség szerint a közgyűlésnek nincs joga és hatásköre a bíróság bontásról szóló ítéletét felülbírálni. Azt viszont elfogadták, hogy a kerületben épülhet új emlékmű a II. világháború polgári áldozatainak.
Bővebben...
 

Aláírta Demszky a BKV új paraméterkönyvét

E-mail Nyomtatás

Aláírta a BKV új paraméterkönyvét csütörtök este Demszky Gábor főpolgármester, így az új menetrend a tervezett két ütemben, augusztus 21-től, illetve szeptember 6-tól életbe léphet - értesült a Független Hírügynökség. A főváros az átszervezésekkel 1,1 milliárd forintot takarít meg a számítások szerint. A korábbi tervekkel ellentétben az üzemeltetési költségeket nem a járatszámok csökkentésével, az üzemidők rövidítésével vagy az átszállások számának növelésével kívánják elérni. A megtakarítást az üzemi teljesítmények hatékonyabbá tételével érik el, így nem zárnak be egyetlen telephelyet sem és létszámleépítésre sincs szükség - mondta korábban Mihálszky Gábor.
Bővebben...
 

További tízmilliók mennek el a kormánynegyedre?

E-mail Nyomtatás

Újabb tízmilliókat költ a kormány a megbukott kormányzati negyedre: a beruházást irányító cég törzstőkéjét 90 millió forinttal megemelték. Az indoklás szerint a kft.-nek nincsen saját bevétele, pedig a projekt leállításához több számlát ki kellene fizetni.
Bővebben...
 

Nem foglalkoztak a kormányülésen az elszabadult gázárral

E-mail Nyomtatás
Nem tárgyaltak a gáz áráról a kormányülésen - állítja a kormányszóvivő. Azt nem tagadta, hogy június végén drágul a gáz. Daróczi Dávid csak annyit mondott, hogy annak mértékéről a szakminiszter egy személyben dönt majd. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő erre reagálva emlékeztetett: a szocialista kormányzás hat éve alatt 120 százalékkal emelkedett a ház ára. Sajtóértesülések szerint még a héten kihirdetik a várhatóan 10 százalékos drágítást.
Bővebben...
 

OEP: veszélyben a gyógyszertámogatás egyensúlya

E-mail Nyomtatás
A gyógyszertámogatás egyensúlyát veszélyezteti a liberális egészségügyi reform részeként bevezetett új közgyógyellátási rendszer az egészségbiztosító kiszivárogtatott tanulmánya szerint. Tavaly havi egymilliárd forintos többletkiadást jelentett a gyógyszerkasszában, hogy az orvosok most már korlátozás nélkül felírhatnak gyógyszereket közgyógyigazolványra.
Bővebben...
 

Megmenekül a bezárástól három XI. kerületi iskola

E-mail Nyomtatás
Elfogadta az újbudai képviselő-testület azt a javaslatot, amely biztosítja három kerületi iskola, a József Attila Gimnázium, a Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola működését.
Bővebben...
 

Amnesty International: továbbra is sok az erőszak Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Bár Magyarországon továbbra is előfordulnak rendőri bántalmazások, a korábbi túlkapások miatt hozott intézkedések "erősítik az erőszak elleni biztosítékokat" - állapítja meg az Amnesty International (AI) idei jelentésében. Az emberjogi szervezet ugyanakkor felhívja a figyelmet arra: az előítéletek, a politikai akarat hiánya és a büntető bíráskodás hiányosságai sokszor lehetetlenné teszik, hogy a nemi erőszak áldozatai megfelelő védelmet kapjanak. Magyarországon továbbra is diszkriminálják a romákat és a menedékjogot kérők jogait sem garantálják - derül ki a jelentésből.

Bővebben...
 

70 milliót sikkasztott a végrehajtó Hódmezővásárhelyen

E-mail Nyomtatás


Éveken keresztül nem fizette ki a behajtott tartozásokat az arra jogosultaknak egy hódmezővásárhelyi bírósági végrehajtó. A férfi több mint 70 millió forintot sikkasztott az elmúlt két évben. Egy ügyfél tett panaszt a Végrehajtói Kamaránál, hogy másfél éve hiába várja, a végrehajtó nem fizeti ki a 40 millió forintos kinnlevőségét. A Csongrád Megyei Főügyészség sikkasztás miatt indított eljárást a férfi ellen.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség