Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Elmarad a BKV-sztrájk

E-mail Nyomtatás

 

Elmarad a BKV-szakszervezetek által csütörtökre és péntekre meghirdetett sztrájk, miután a keddi egyeztetésen a közlekedési vállalat és az érdekképviseletek vezetői megállapodtak. A szakszervezetek tudomásul vették a paraméterkönyv augusztus 21-től tervezett bevezetését, amely ez év végéig lesz érvényes. Az érdekképviseletek ugyanakkor elérték, hogy a BKV 2009 végéig meghosszabbítja a kollektív szerződést, és bevonják őket a jövő évtől érvényes paraméterkönyv előkészületeibe is. A szakszervezetek szeptember 30-ig semmiképpen nem szüntetik be a munkát. A kollektív szerződés részleteiről június 16-ától kezdődnek egyeztetések

Bővebben...
 

Európai üzemanyag megtakarítási kampány indult

E-mail Nyomtatás


A 17 európai olajtársaságot tömörítő Európai Ásványolaj Szövetség (EUROPIA), további 28 forgalmazó és Andris Piebalgs, az EU energiaügyi biztosa 29 európai ország 45.000 töltőállomására kiterjedő, közös üzemanyag-megtakarítási kampányt indított kedden. A kampánnyal arra szeretnék bíztatni az autósokat, hogy vezetési szokásaik megváltoztatásával kíméljék pénztárcájukat és környezetüket, s takarékoskodjanak az üzemanyaggal.

Bővebben...
 

Alkotmánybíróság: a gyülekezési jog kiterjed a spontán gyűlésekre is

E-mail Nyomtatás

A gyülekezési jog kiterjed a spontán gyűlésekre is - mondja ki az Alkotmánybíróság keddi határozata. A taláros testület álláspontja szerint a mindenkit megillető gyülekezési jog nem csorbítható azon az alapon, hogy néhányan esetleg visszaélnek vele - tudta meg a Független Hírügynökség Sereg Andrástól, az Alkotmánybíróság sajtófőnökétől.
Bővebben...
 

A magyarok nem szívesen költöznek új munkahely miatt

E-mail Nyomtatás


Az alacsonyabb beosztásra pályázók kevésbé mobilak, mint a vezetők, pedig többnyire nehezebb elhelyezkedniük. Az elsődleges szempont a munkavégzés helye, az állás kategóriája és a fizetés csak a második, illetve harmadik helyre szorul - derült ki a Jobinfo és a KutatóCentrum közös felméréséből, melyben az internetes álláskeresési szokásokat és az álláskereső oldalak ismertségét vizsgálták.

Bővebben...
 

Kisgazdák: függesszék fel az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítését.

E-mail Nyomtatás


A Fidesz kisgazda parlamenti munkacsoportja szükségesnek tartja, hogy Gráf József agrárminiszter haladéktalanul rendeljen el vizsgálatot valamennyi, 2006. június 1-től eladott állami termőföld értékesítésével kapcsolatban. Kérik, hogy tárják fel az esetleges visszaéléseket, jelöljék meg a felelősöket és azokkal szemben folytassák le az indokolt eljárást. A teljeskörű vizsgálat lefolytatásáig függesszék fel az állami tulajdonban lévő termőföld értékesítését - erről Turi-Kovács Béla frakcióvezető-helyettes adott át petíciót kedden Dékány Andrásnak, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivőjének.

Bővebben...
 

Gyurcsány megy, Kiss jön ?

E-mail Nyomtatás

A szocialisták már teljes gőzzel készülnek az őszi kormányfőváltásra - értesült a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy az MSZP meghatározó érdekcsoportjai Kiss Péter kancelláriaminisztert tudnák elképzelni a kisebbségi kormány élén. Erősödnek ugyanakkor a pártban azok a hangok is, miszerint a váltással meg kell várni a tavaszi európai parlamenti választásokat és addig Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki pozícióban tartani.
Bővebben...
 

Veszélyeztetett fajjá vált a gyermek

E-mail Nyomtatás

A magyarokat tizedelő demográfiai katasztrófa a családüzem válsága, amelyben mára a gyermek „veszélyeztetett fajjá vált” – fogalmazott a Magyar Nemzet Online-nak Bogár László közgazdász. Mint mondta, teljes létmódváltásra, és egy új szemléleten alapuló nemzetstratégiára van szükség.
Bővebben...
 

Vihar a biliben

E-mail Nyomtatás
Már megint vitatkoznak a szárnyaszegett Magyar Szocialista Pártban, holott már hálni is alig jár beléjük a lélek. Most éppen Szanyi Tibor képviselő (frakcióvezető szeretne lenni) üzent hadat Gyurcsány Ferenc úgynevezett harmadik utas politikájának. Szanyi minap úgy nyilatkozott, hogy a blairi-schröderi harmadik utas politika (ennek híve Gyurcsány) kimerítette tartalékait. Az internetes trágárságairól ismert politikus nézeteit osztotta két másik szocialista politikus, Szili Katalin házelnök és Orosz Sándor, a parlament környezetvédelmi bizottságának alelnöke is.
Bővebben...
 

Gyermekek szállításáért kapott bírságot a kistelepülés

E-mail Nyomtatás

850 ezer forintra büntette a Zala megyei Homokkomárom település önkormányzatát a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mivel a község falugondnoki buszával hatósági engedély nélkül szállították a szomszéd község gyermekeit is az uszodába. A falu nem tudja a bírságot kifizetni, mivel költségvetésük még a saját intézményeik fenntartására sem elegendő. Sokan úgy vélik, hogy a hatóságok a támogatásokat akarják ezzel a módszerrel megkurtítani.
Bővebben...
 

Életveszélyes a kaposvári iskola – a szaktárca nem segít

E-mail Nyomtatás

Életveszélyessé nyilvánították az egyik kaposvári szakközépiskola öt tantermét, tornacsarnokát és orvosi rendelőjét. A tanév végéig átszervezésekkel próbálják megoldani a diákok elhelyezését, de hogy ősztől mi lesz, azt egyelőre nem tudni. Az Oktatási Minisztérium ugyanis nem segít, így a városnak egyedül kell előteremteni a felújításhoz szükséges pénzt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség