Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Fellázadtak az egri kórház dolgozói

E-mail Nyomtatás

Az egri Markhot Ferenc-kórház 1300 dolgozója közül már minden második megtagadta, hogy feladja eddigi közalkalmazotti jogviszonyát és új szerződéssel dolgozzon tovább a HospInvest Zrt. által üzemeltetett intézményben. Az orvosok és nővérek között olyan nagy a felháborodás, hogy a jövő héten delegációt küldenek az Egészségügyi Minisztériumba.
Bővebben...
 

Veszprém nem kér belőle

E-mail Nyomtatás

Készített egy ötvenhatos emlékművet ifjabb Rajk László, aztán felállíttatta Veszprémben, mire riadalom tört ki a megyeszékhelyen, vigyék innét ezt az elmebeteg mi-csodát, ennél többet érdemel a város.
A "mű" három éve készült, azóta folyamatos kritika éri, utálják a helybeliek. Az emlékmű meghívásos pályázatát még 2005 februárjában írta ki a korábbi önkormányzat, tizenegy induló közül nyert az ifjú Rajk. (El lehet képzelni a veszteseket.) A művész a szerződés értelmében még abban az esztendőben elkészítette és felállította az alkotást a színházkertben (húszmillió, plusz felállítási költség). Akkortól jött rá a frász a környékbeliekre.
Bővebben...
 

A tandíj bevezetésén mesterkedik a kormány?

E-mail Nyomtatás

„A tehetségek kibontakoztatását elősegítő programokra megvan a szükséges fedezet. A kérdés az, hogy létrejön-e olyan közeg, amely képes minőséget produkálni, illetve az új generációban van-e elég kitartás mindehhez” - mondta Gyurcsány Ferenc a Felsőoktatás-Tehetség-Bologna 2008 címmel rendezett pénteki tanácskozáson.
Bővebben...
 

Selmeczi: Ne nyúljon a kormány a GYES-hez!

E-mail Nyomtatás


Ne kurtítsák meg a gyermeknevelési támogatást, ne nyúljanak a kisgyermekes anyák juttatásaihoz! - Erre szólította fel a kormányt Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken. Az ellenzéki politikus megígérte: ha a szocialisták ezt mégis megszavaznák, a polgári kormány első intézkedése lesz, hogy visszaállítsa a jelenlegi rendszert.

Bővebben...
 

MAGOSZ: a kormány vonja vissza földtámogatási törvénytervezetét!

E-mail Nyomtatás


A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöksége felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a földtámogatási rendszer megváltoztatását célzó, úgynevezett SPS törvény tervezetét.

Bővebben...
 

Államférfiak?

E-mail Nyomtatás


Jan Slota, szlovák pártvezér, zólyomi gyerek, és iszik keményen, sértő kijelentést tett Szent Istvánra. Idézni felesleges, mert kocsmai ostobaság. Meg sem kellett volna hallani, de államközi botrány kerekedett belőle. Gyurcsány nem találkozik Ficóval, amíg az el nem határolódik Slotájától. Ficó, szlovák miniszterelnök elhatárolódott az elhatárolódástól.

Bővebben...
 

Változatlan bűnmegelőzési főirányok

E-mail Nyomtatás


A kormány szerdán elfogadta a 2008. évi bűnmegelőzési cselekvési tervet. Ebben a gyerekek és fiatalkorúak bűnelkövetővé válásának megelőzése, a családi erőszak visszaszorítása, a városok biztonságának erősítése, valamint az áldozattá válás és a bűnismétlés megelőzése áll az első helyeken - mondta el a kormányszóvivői tájékoztatón pénteken Gönczöl Katalin, az igazságügyi tárca szakállamtitkára. Soha annyi pénz nem állt rendelkezésre bűnmegelőzésre, mint idén, 9 milliárd forint - tette hozzá.

Bővebben...
 

BKV-sztrájk - Nincs megállapodás, jövő csütörtöktől kétnapos sztrájk lesz

E-mail Nyomtatás


Nem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a pénteki egyeztetéseken sem. Emiatt a sztrájkbizottság jövő hét csütörtökre és péntekre munkabeszüntetést hirdet - jelentette be a tárgyalások után Nemes Gábor, a közlekedési vállalatnál működő sztrájkbizottság szóvivője. A tárgyaláson a kollektív szerződés meghosszabbításáról nem sikerült megegyezniük. A szakszervezetek ugyanis annak legalább egy évvel való meghosszabbítását szerették volna elérni. A tárgyalások hétfőn 14 órakor folytatódnak.

Bővebben...
 

Gyanúsított Gyurcsány exállamtitkára - Gráf „nem tudhat mindenről”

E-mail Nyomtatás

Hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki Benedek Fülöpöt, a Gyurcsány-kormány exállamtitkárát, a vagyonkezelő földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesét a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Gráf József a hírre úgy reagált: egy miniszter nem ismerhet minden ügyet a tárcájánál. A Magyar Nemzet úgy tudja, a bűncselekmény egy pákozdi földügylethez köthető. Értesülésüket a Fejér Megyei Főügyészség vezetője megerősítette, az ügyről péntekre ígért részletesebb tájékoztatást.
Bővebben...
 

Munkára fogják a segélyből élőket Monokon

E-mail Nyomtatás

Jövő hét elejétől csak az kaphat szociális segélyt Monokon, aki hajlandó havonta legalább 10 nap közmunkát vállalni. Erről határozott szerdán a Borsod megyei település képviselő-testülete. A tervek szerint a szociális segélyen élők a település szépítésében vesznek majd részt. Utcát takarítanak, szemetet szednek, járdákat építenek, illetve újítanak majd fel.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség