Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Ismét eredménytelen tárgyalás a MÁV és a szakszervezet között

E-mail Nyomtatás

Ismét tárgyalóasztalhoz ültek, ám most sem született megállapodás a MÁV és a szakszervezet között az érdekképviselet követeléseiről. Így tehát továbbra is fennáll a sztrájk folytatásának lehetősége.

Bővebben...
 

Éger: Az új egészségügyi miniszter olyan elveket hangoztat, amelyeket a NEK már régóta megfogalmazott

E-mail Nyomtatás


Az idén elfogadott egészségbiztosítási törvény visszavonása a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) sok éves munkájának sikere - mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a kerekasztal csütörtöki ülése után. A testület szerint az új helyzetben az egyik legsürgősebb feladat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megerősítése.

Bővebben...
 

Tarlós: A főpolgármester adjon választ a BKV botrányos ügyeire

E-mail Nyomtatás


Elfogadhatatlannak tartja a BKV gazdálkodásának átláthatatlanságát, az eltitkolt, gyanús megállapodásokat, a vezetői állások és a tanácsadói szerződések párhuzamosságát, illetve az ellenzéki képviselők elleni szándékos lejáratási kísérleteket Tarlós István. A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: választ vár Demszky Gábortól a főváros tulajdonában lévő közlekedési társaság sorozatos botrányaival kapcsolatban. Hozzátette: nem biztos benne, hogy a főpolgármester tudja-e egyáltalán, mi folyik a BKV-nál.

Bővebben...
 

Sólyom László júliusban kitűzheti

E-mail Nyomtatás
Az államfő várhatóan nyár közepén tűzi ki a több-biztosítós egészségpénztárakról szóló népszavazást, amit valószínűleg szeptember első felében tarthatnak meg - írja a Népszava. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke jövő hétfőn tájékoztatja az aláírásgyűjtés eredményességéről az Országgyűlést. A képviselőknek 15 napon belül, vagyis június 10-ig el kell rendelniük a népszavazást, hiszen több mint 200 ezer hiteles aláírás gyűlt össze, így nincs mérlegelési joguk. Ezután lehet úgynevezett "elrendelési kifogást" tenni az Alkotmánybíróságnál, amire a korábbi tapasztalatok alapján számítani is lehet.
Bővebben...
 

A kormány képtelen megálljt parancsolni az áremelekedéseknek

E-mail Nyomtatás


A kisebbségi kormány képtelen megvédeni az embereket és a családokat az ármelekedés hatásaitól, egyre mélyül Magyarországon a szociális válság és minden nap új áremelést hoz. Fónagy János szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gáz és az üzemanyag után az áram árának közvetve a lakosságot is érintő emelkedésével egyértelművé vált, hogy a kormány képtelen megálljt parancsolni ennek az áremelkedési spirálnak.

Bővebben...
 

MSZP-ellenzéki összefogás az idősügyért

E-mail Nyomtatás

A KDNP saját sikerének tartja, hogy az Országgyűlés az MSZP, a Fidesz, a KDNP és az MDF összefogásával hétfőn napirendre vette az idősügyi jelentések elkészítéséről szóló határozati javaslatot. Medgyasszay László (KDNP) szerdán elmondta: akár már szeptemberben elfogadhatják a javaslatot és akkor a kormánynak még idén el kell készíteni első jelentését az idősek helyzetéről.

Bővebben...
 

A Fidesz szerint a médiatörvény átalakításával kapcsolatos ötpárti összefogás is veszélybe került

E-mail Nyomtatás

A médiatörvény átalakításával kapcsolatban kialakuló ötpárti összefogást is veszélyezteti a médiakuratóriumok létszámának növelésével kapcsolatos komránypárti tervek a Fidesz szerint. Cser-Palkovics András, helyettes-szóvivő úgy véli: amire az MSZP készül súlyosan antidemokratikus visszaélés a médiatörvény rendelkezéseivel, egyebek mellett azért, mert a kuratóriumi tagság bővítésével éves szinte 40 millió forinttal nőnek az állami kiadások. Ráadásul szerinte fennáll a veszélye annak is, hogy ha az SZDSZ ismét visszalép a akoalícióba, akkor a megváltozott kormánypárti -ellenzék arány ismét fel kell majd duzzasztani a taglétszámot.

Bővebben...
 

Elkészült a fővárosi intézkedési terv az iskolai agresszió visszaszorítására

E-mail Nyomtatás

Elsősorban a megelőzésre épít a főváros intézkedési terve az iskolai agresszió visszaszorítására, amelyet a januárban felállított szakmai bizottság javaslatai alapján állítottak össze. Az intézmények és az azokat fenntartó önkormányzatok külső, anyagi támogatást is kapnak a pedagógusok szakmai tréningjeire, az eszközállomány fejlesztésére és prevenciós programok szervezésére. Az intézkedési tervhez idén 50 millió forintot rendel a Fővárosi Önkormányzat.

Bővebben...
 

Országos gyűlést tartott a MIÉP-IT

E-mail Nyomtatás


Május 10-én tartotta idei országos gyűlését a MIÉP Ifjúsági Tagozata.  A gyűlés bevezetéseként Vajda Sándor országos elnök kapott szót, aki – miután köszöntötte a megjelenteket –ismertette a napirendi pontokat.  A jelen lévő régió- és alapszervezeti vezetők beszámoltak azelmúlt egy év történéseiről, a szervezetek életéről, munkájáról.

Bővebben...
 

Elhunyt Raksányi Gellért

E-mail Nyomtatás


Életének 83. évben elhunyt Raksányi Gellért Kossuth-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze. Raksányi Gellért 1925. július 19-én született Szigetváron. 1947-től a Nemzeti Színház tagja volt, 1989 óta a társulat örökös tagjaként. 2000-től a Magyar Színházban játszott. Több mint ötven filmben szerepelt, köztük a Rákóczi hadnagya, a Körhinta, az Édes Anna és a Magyarok című alkotásban, továbbá a Tenkes kaptánya és a Rózsa Sándor című tv-sorozatban. Évekig a Szomszédok című teleregény egyik állandó szereplője volt.  1966-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1978-ban érdemes művész, 1989-ben kiváló művész lett. A Kossuth-díjat 1992-ben, a Nemzet Színésze kitüntető címet 2000-ben kapta meg - adta hírül a szinhaz.hu.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség