Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

MAGOSZ: állítsák le az állami földek magánkézbe adását

E-mail Nyomtatás


A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) utoljára szólítja fel Veres János pénzügyminisztert és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, hogy azonnal állítsák le az állami földek magánkézbe adását. Ellenkező esetben az érdekképviselet demonstrációs bizottsága megkezdi egy országos tiltakozó akció előkészítését - közölte Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója, sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Bővebben...
 

Kettészakadt magyar gazdaság, kifulladt növekedési modell

E-mail Nyomtatás


A régió országai között Magyarországon kimagaslóan a legmagasabb, 3,4-szeres a különbség a külföldi és hazai vállalatok hatékonysága között. A rossz szerkezet részben tünete, részben oka a magyar gazdaság csökkenő versenyképességének és alacsony növekedési lehetőségének - mondta kedden Orbán Krisztián, az Oriens ügyvezetője, az általuk készített Kilábalás című tanulmány helyzetelemző első részének bemutató sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

A főpolgármesteri kabinet tárgyalásra alkalmasnak találta a paraméterkönyv tervezetét

E-mail Nyomtatás


További tárgyalásra alkalmasnak találta a BKV menetrendjét szabályozó paraméterkönyv legújabb változatát a főpolgármesteri kabinet, ezért a testület keddi ülésén javasolta a főváros városüzemeltetési bizottságának, hogy minél hamarabb vegye napirendjére a dokumentumot - közölte Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes sajtóirodája. A tájékoztatás szerint a tervezetben a BKV kijavította a felmerült szakmai hiányosságokat is.

Bővebben...
 

Ma sztrájkolnak, holnap tárgyalnak

E-mail Nyomtatás

Sztrájkolnak kedden a Paksi Atomerőmű takarítói, miután a hétfői ötórás bértárgyalásnak nem volt eredménye - írja a Tolnai Népújság. A munkabeszüntetés délelőtt 10 órakor kezdődik, és 12 óráig tart. A csaknem kétszáz dolgozóból 126-an jelezték, hogy sztrájkolnak. Az atomerőműben takarító cég, a Dekoten Kft. dolgozói azt szeretnék elérni, hogy a kft. emelje meg a fizetésüket. A cég vezetősége szerint idén egyszer már nőttek a bérek, és többre pénzük nincs. A dolgozók ezt nem tudják elfogadni, megtartják munkabeszüntetést, de szerdán azonban újból tárgyalóasztalhoz ülnek.
 

Először szavazták le a parlamentben a kisebbségben lévő szocialistákat

E-mail Nyomtatás

A kisebbségi kormányzás életbe lépése óta hétfőn fordult elő először, hogy az ellenzék leszavazta a szocialistákat. Az ellenzék a kormány és a szocialisták akarata ellenére 186 igen szavazattal, 181 ellenében napirendre tűzte a tibeti emberi jogokkal kapcsolatos határozati javaslatot. Az SZDSZ frakció egy kivételével, egységesen igennel szavazott az indítvány tárgyalása kapcsán, ahogyan a Fidesz, az MDF és a KDNP is. Az SZDSZ képviselőcsoportjából csak Eörsi Mátyás nem voksolt, ő igazoltan hiányzik.

Bővebben...
 

Letette a miniszteri esküt Gyenesei István

E-mail Nyomtatás

Hétfő délután letette a miniszteri esküt Gyenesei István, az önkormányzati tárca vezetője a Parlamentben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április végén jelentette be, hogy átalakítja kormányát, miután az SZDSZ kilépett a koalícióból. Az új kabinetben kapott helyet Gyenesei István is.

Bővebben...
 

A Fidesz szerint is csak az előrehozott választás állíthatja meg a kormány esztelen pénzköltését

E-mail Nyomtatás

A tisztességtelen kormány újabb arcátlanságának nevezte Balsai István, a Fidesz országgűlési képviselője azt, hogy újabb 1,6 milliárd forintot csoportosítanak át kommunikációs kiadásokra a költségvetési tartalék terhére. Az ellenzéki politikus szerint erre az "esztelen pénzköltésre", csak az előrehozott választás jelenthet megoldást.

Bővebben...
 

Kellerék ártatlanok

E-mail Nyomtatás
Minap lezárult a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) vizsgálata a Keller László és Kapolyi László nevéhez kötődő, Orbán Viktort, Simicska Lajost és Kalmár Istvánt célba vevő úgynevezett "levadászási" ügyben.
A kancellária megállapította, hogy a MeH "nem rendelt meg magánnyomozói szolgáltatást, titkos információgyűjtést, megfigyelést vagy biztonságtechnikai tanácsadást, és nem fizetett sem a Finder Bt.-nek, sem a System Consulting Rt.-nek."
Bővebben...
 

Véget vetnének a széfkorszaknak

E-mail Nyomtatás
A kórházak visszavonatnák az új egészségügyi miniszterrel azt az előírást, amely széfek elhelyezését írja elő a betegágyak mellé - írja a Magyar Nemzet. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója a lapnak úgy nyilatkozott: kezdeményezik Székely Tamásnál, a szaktárca új vezetőjénél, hogy ne legyen kötelező a páncélszekrény.
Bővebben...
 

Az utóbbi idők legnagyobb bombája került elő Budapesten

E-mail Nyomtatás
A tűzszerészeknek az elmúlt tíz évben nem volt dolguk akkora bombával, mint amekkorát csütörtök délután hatástalanítottak a fővárosi Lágymányosi hídnál lévő Infoparkban - tudta meg a Független Hírügynökség Hajdú Gábor tűzszerész alakulatvezetőtől. Az egytonnás robbanószerkezet egy építkezésen került elő. A hatástalanítás idejére a park 2 kilométeres körzetét lezárták, az épületeket pedig kiürítették, köztük a pesti oldalon lévő Nemzeti Színházat.A szakember elmondta, hogy az Infoparkban talált óriásbombát az amerikai csapatok dobták le a második világháborúban, de a vizes, lápos talajon nem robbant fel. A háború után a mocsaras részt feltöltötték, a bombák pedig azóta a földben lapultak.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség