Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Ne emelje a gáz árát a kormány

E-mail Nyomtatás
A Fidesz-KDNP csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy ne hajtsa végre azt a 10-15 százalékos gázáremelést, amit a kormányközeli tanácsadók és elemzők javasolnak júniustól. A szocialista -szabad demokrata kormány az elmúlt hat évben kilencszer emelte a gáz árát, összesen 88,3 százalékos mértékben - mondta Soltész Miklós kereszténydemokrata képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.Az ellenzéki politikus szerint az ország egyre mélyülő szociális válságban van, ami a nyugdíjasok, a családok és az intézmények életébe is begyűrűzik.
Bővebben...
 

Gyenesei István: Nehéz időszakban eredményes munkát végezni - a Fidesz számára továbbra is elfogadhatatlan

E-mail Nyomtatás
Nehéz időszakban, a kormányzati ciklus végéig kitartva eredményes munkát végezni - erre készül elmondása szerint Gyenesei István, az új önkormányzati miniszter, aki csütörtökön találkozott elődjével, Bajnai Gordonnal és a tárca szakapparátusával. Gyenesei István a vele kapcsolatban felmerült állítólagos visszaélésekről annyit mondott, hogy a rágalmazókkal szemben megtette a szükséges jogi lépéseket.Gyenesei István elmondta: hétfőn délután teszi le a Parlamentben miniszteri esküjét, addig olyan intézkedést nem tesz, amihez az eskütétel szükséges. Az önkormányzati tárca apparátusában annyit változtat, hogy betölteti azokat a helyeket, amik üresen maradnak, miután Bajnai Gordon átviszi stábját új tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz.
Bővebben...
 

A kisebb cégek nem látnak lehetőségeket az uniós tagságban

E-mail Nyomtatás
Alultőkésítettség, halmozódó nemfizetés, nehézkes banki finanszírozás, irreálisan magas közterhek - egyebek közt ezek a tényezők nehezítik a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv) életét, amelyről a Coface Hungary és az Üzlettárs magazin készített második alkalommal felmérést.A nemzetközi céginformációs szolgáltató Coface-csoport magyar tagja a 100 hazai "kistigris" helyzetét elemezte 2007-ben is, és eredményükre jellemző, hogy a 2006-os listáról egyetlen cég tudott olyan ütemben fejlődni, hogy az új rangsorba is bekerüljön. A felmérésbe a 375 millió és 1,1 milliárd forint közti árbevételt elérő cégek kerülhetnek be.
Bővebben...
 

Budapesten tanácskoznak Európa legnagyobb múzeumainak vezetői

E-mail Nyomtatás
A Szépművészeti Múzeum meghívására Budapesten tanácskozik pénteken a világ legnagyobb múzeumainak vezetőit tömörítő úgynevezett Bizot-csoport európai szekciója. A Parlamentben lesz az ülés. A csoportba tartozó európai múzeumok jelentőségét mutatja, hogy évente összesen csaknem 60 millió látogatót fogadnak.A Bizot-csoportot 15 évvel ezelőtt Irene Bizot francia gófnő alapította. Tagja például a párizsi Louvre, a Museé d'Orsay, a Pompidou Központ, a szentpétervári Hermitage, a British Museum, a madridi Prado, a bécsi Kunsthistorisches Museuma, a moszkvai Puskin Múzeum vagy az amszterdami Rijksmuseum. A budapesti konferencián 31 európai múzeum képviselői vesznek részt.
Bővebben...
 

Plakátolnak a BKV dolgozók

E-mail Nyomtatás
A főváros 1200 buszán, a villamosok egy részén, valamint végállomásokon és forgalmasabb csomópontokon kihelyezett plakátokkal próbálják felhívni a figyelmet a BKV körül kialakult helyzetre a szakszervezetek. A hirdetések csütörtöktől láthatóak, és az érdekképviseletek nem szedik le addig, amíg a vezetés erre utasítást nem ad.Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a plakátokkal arra szeretnék ráébreszteni az embereket, hogy a jelenlegi állapotokról nem az érdekképviselet, hanem a városvezetés tehet, illetve hogy a közlekedési társaság működése a főváros felelőssége.
Bővebben...
 

Értelmiségiek vagy alja emberek

E-mail Nyomtatás

Liberálbolsi „elvtársaink” önjellemzéséhez hozzá tartozik ideológiájuknak az a sokat hangoztatott tétele, hogy nincs abszolút igazság, kinek-kinek megvan a magáé. Ez persze szoros összefüggésben áll az érdek fogalmának központivá tételével, hiszen nem az elvek, hanem az érdekek képviseletétől lesz szerintük valakinek igaza. Különösképpen természetesen annak, akinek, mint bársonyszékhez ragadt vagy legalábbis ragaszkodó miniszterelnökünk még karrierje kezdetén mondta volt, tőkeerejével arányosan nagyobb az érdekérvényesítő képessége. Mindebből nyilvánvalóan következik a kettős mérce következetes alkalmazása.

Bővebben...
 

Több milliós bírságra számíthat a feketemunkásokat foglalkoztató vállalkozó

E-mail Nyomtatás
Több millió forintos bírságra számíthat az a vállalkozó, aki feketén dolgoztatta a kompolti üzemben megsérült munkásokat. Az üzemben dolgozó hat fiatalra szombaton, festés közben dőltek rá 20 méteres tartógerendák. Négyen súlyos, ketten könnyű sérülésekkel kerültek az egri kórházba. Az üzemben több hiányosságot is találtak a munkavédelmi ellenőrök.A 16 és 21 év közötti fiatalok magtárolókhoz használt tartóoszlopokat festettek a kompolti üzemben. Az élükre állított vasgerendák - az eddigi vizsgálatok szerint - dominószerűen dőltek el, amikor a szélső elemet targoncával megemelték. A munkavédelmi ellenőrök szerint, ha betartották volna az előírásokat, ez nem fordulhatott volna elő - mondta a Független Hírügynökségnek Solymosi János, az Észak-Magyarországi Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója.
Bővebben...
 

100 milliós pluszköltség a kormányátalakításra

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint évente 100 millió forintba kerül a kormányzati struktúra átalakítása. Az ellenzéki párt politikusa a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosításának keddi szavazása után úgy nyilatkozott: Gyurcsány Ferencnek semmi sem drága, hogy hatalmát megtartsa.Balsai István az SZDSZ-t is kritizálta, amiért annak képviselői a parlamentben hozzájárultak a kormányzati struktúra átalakításához.
Bővebben...
 

Kicsapnák az erőszakos diákokat - a szaktárca óvatosabb

E-mail Nyomtatás
Szigorítanák a rendbontásért járó szankciókat, az igazolatlan órák felhalmozásáért járó büntetést, valamint a kötelezővé tennék a szülői kapcsolattartást az iskolával - többek között ezeket javasolja a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSz) az iskolai erőszak visszaszorítására.
Bővebben...
 

Megalakulhattak az új minisztériumok

E-mail Nyomtatás
200 igen és 142 nem szavazattal keddi ülésén megszavazta az Országgyűlés a minisztériumok felsorolásáról szóló 2006-os törvény módosítását, amelynek az elfogadásával lezárulhat a kormány szerkezetének átalakítása. A módosítás értelmében három új minisztérium jöhet létre, valamint ismét lehet két államtitkár egy tárcán belül.A törvényjavaslatot az MSZP frakció mellett megszavazta az SZDSZ képviselőcsoportja is. Nem tartózkodott azonban a teremben Kóka János, pártelnök-frakcióvezető és Molnár Lajos sem, aki korábban levélben azt kérte szabad demokrata képviselőtársaitól, hogy ne voksoljanak igennel a kormánystruktúra átalakítására. Szintén megszavazta a módosítást a miniszterré váló Gyenesei István, független képviselő, sőt a korábbi fideszes, ma már független honatya Lengyel Zoltán is. A kormányzati struktúra átalakítását a Fidesz, a KDNP és az MDF nem támogatta.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség