Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Benyújtották az Országgyűlésnek a pénztártörvény visszavonásáról szóló javaslatot

E-mail Nyomtatás
A pénztártörvény eltörölésével a 18 megyei és négy fővárosi egészségbiztosítási pénztárat jogutód nélkül megszüntetnék - derül ki a pénztártörvény visszavonásáról szóló javaslatból, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek Székely Tamás egészségügyi miniszter.Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt először december 17-én hagyta jóvá az Országgyűlés, az államfő viszont december 27-én közölte, hogy nem írja alá a jogszabályt, hanem megfontolásra visszaküldi a parlamentnek. Az Országgyűlés újratárgyalta, néhány ponton módosította a törvényt, majd február 11-én újra elfogadták.
Bővebben...
 

Selmeczi: Minden településen legyen piac

E-mail Nyomtatás
Jó lenne, ha minden településen lenne hagyományos piac, legalább hetente egyszer - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton a fővárosi Kórház utcai piac előtt. Az ellenzéki politikus tervei szerint megkeresi a településvezetőket, hogy támogassák ezt az ügyet, például azzal, hogy ne kelljen helypénzt fizetniük az őstermelőknek.Selmeczi Gabriella szerint a piacok nem csak a hagyományőrzés miatt fontosak, hanem azért is, mert közösségteremtő erejük van. Az emberek megállnak, beszélgetnek, megismerik egymást. Ráadásul a piacok mint turista látványosságok is szóba jöhetnek.
Bővebben...
 

Taxisblokád közeleg?

E-mail Nyomtatás
Egyre nehezebben viselik a fuvarozók a magas üzemanyagárakat, a Volán-társaságok pedig a végzetes eladósodástól tartanak. Csak azért nem kezdeményeznek taxisblokádot, mert attól tartanak, hogy polgárháborúba torkollana - mondta a Magyar Nemzet kérdésére Horváth Pál, a Fuvarozók Orstágos Demokratikus Szövetségének elnöke.
Bővebben...
 

Itt az első, koalíció utáni konfliktus

E-mail Nyomtatás
Már jövő kedden eldőlhet, milyen kilátásai lehetnek a kisebbségi kormányzásnak, miután kétségessé vált, hogy át tudja-e vinni az MSZP a kormány szerkezetének átalakítását. Molnár Lajos, korábbi liberális egészségügyi miniszter levélben arra buzdítja frakciótársait, hogy jövő hét kedden szavazzanak nemmel - írja a Népszabadság a birtokába került levélre hivatkozva.
Bővebben...
 

Százezrek vesznek részt a csíksomlyói zarándoklaton

E-mail Nyomtatás
Több százezer zarándok vesz részt az idei csíksomlyói körmeneten. A szombati búcsúra az erdélyi katolikusokon kívül a világ minden tájáról érkezett hívők teljesen megtöltötték a "Nyereg"-nek nevezett völgyet.Budapestről pénteken különvonat indult a pünkösdi búcsúra, a szerelvényt az ipartörténeti érdekességként számon tartott 017-es számú, magyar címeres Nohab mozdony vontatta. A zarándokok utazásának megkönnyítéséért az Országos Útkezelő Társaság mintegy negyvenezer útmatricát helyezett el az ország különböző üzemanyagtöltő állomásainál, a búcsú körzetében pedig százezer matrica áll a gépkocsivezetők rendelkezésére.
Bővebben...
 

Magyarország az euró átvétel egyetlen feltételét sem teljesíti

E-mail Nyomtatás
Amint az várható volt, az Európai Bizottság (EB) szerdai konvergencia jelentésében megállapította, hogy Magyarország az euró bevezetése feltételeinek egyikét sem teljesíti.Az infláció a 2004-es EU csatlakozás óta egyetlen évben sem érte el a referencia értéket, amely szerint az infláció legfeljebb másfél százalékkal haladhatja meg a három legjobban teljesítő tagállam átlagát. Általában elmondható, hogy a magyar pénzromlás mértéke az olaj és az élelmiszerek drágulását kísérte. Az elmúlt 12 hónapban például a magyar átlag 7,5 százalék volt, szemben a 3,2 százalékos referenciával, így az ország nem teljesíti az árstabilitás feltételét.
Bővebben...
 

Gyurcsány - az ellenzéki összefogás a kormány lemondását eredményezheti

E-mail Nyomtatás
A miniszterelnök kizártnak tartja, hogy az ellenzéki pártok közösen a kormány ellenében fogadjanak el adómódosításokat, azt ugyanakkor elismerte, hogy ebben az esetben a kormánynak le kellene mondania. Gyurcsány Ferenc erről szerdán beszélt külfölfi újságírók előtt kérdésre válaszolva - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Daróczi Dávid, kormányszóvivő. A Fidesz szerint ugyanakkor a kormánynak törvényektől függetlenül le kell mondania, hiszen elvesztette többségét.
Bővebben...
 

A kormányátalakítás 100 millióba kerül

E-mail Nyomtatás
A kisebbségi kormány megalakulása összesen körülbelül 100 millió forintos plusz terhet ró az adófizetőkre - jelentette ki szedán a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője a párt saját számításaira hivatkozva.Cser-Palkovics András elmondta:
Bővebben...
 

A lakossági jelzáloghitel-kamatok mérséklődése csak 2009-ben várható

E-mail Nyomtatás
A magyarországi lakossági jelzáloghitel-kamatok mérséklődésére csak 2009-ben lehet számítani, mivel az Európai Központi Bank és a Svájci Jegybank kamatcsökkentése várhatóan csak ez év második félévében várható - közölte Hegedűs Éva, a BG Hitel és Lízing vezérigazgatója.A Független Hírügynökséghez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet vezetője elmondta: a jelzáloghitel-piaci körülmények egyfelől indokolttá teszik a finanszírozók óvatosabb magatartását, másfelől a tavaly jelentős növekménnyel záró magyar jelzáloghitel állomány bővülésére számítanak ebben az évben is.
Bővebben...
 

Azonnali intézkedések kellenek a kisvállalkozások helyzetének javítására

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint a kormánynak nincs hitele, szakértelme és koncepciója a magyarországi kis-, illetve közepes vállalkozásokat sújtó válság megoldására. Pedig minden jel arra mutat, hogy a mostani az elmúlt 18 év legsúlyosabb válsága. A Fidesz és a Vállalkozók Pártja azonnali intézkedéseket vár ezért a kormánytól a vállalkozások helyzetének rendezésére - mondta újságíróknak szerdán Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő.A kis- és közepes vállalkozások azért vannak itthon nehéz helyzetben, mert magasak az adóterheik, és a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt a piac szűkülésével is számolniuk kell. Mindehhez hozzájárult, hogy a mostani kormány hiteltelen és nincs gazdaságfejlesztési koncepciója - állította Szatmáry Kristóf.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség