Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Átfogó adóreformot sürgetnek az MNB elemzői

E-mail Nyomtatás
Átfogó adóreformot sürgetnek az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzői, és szerintük sikeres lehet egy, az adószerkezet változtatását, ésszerű kompromisszumokat és az adminisztratív szabályok egyszerűsítését tartalmazó, összehangolt és teljes körű intézkedéscsomag, ami az adózók szemléletváltását is elősegítheti.Krekó Judit, és P. Kiss Gábor jegybanki elemzőknek, az MNB-szemle áprilisi számában megjelent tanulmányát bemutató sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten elhangzott: az adómorál javításához hozzájárulhat a helyi adók, mint például az ingatlanadó és iparűzési adó szerepének növelése, hiszen ebben az esetben az információk is közvetlenebbek, az adófizetők is jobban érzékelik a befizetett adó hasznát.
Bővebben...
 

Parlament - esküt tettek az új miniszterek

E-mail Nyomtatás
A Gyurcsány-kormány öt új minisztere tett esküt hétfőn napirend előtt a parlamentben. A miniszterelnök múlt héten hat új minisztert mutatott be, közülük egyedül Gyenesei István, az önálló önkormányzati tárca várományosa nem tett most esküt. Ehhez előbb módosítani kell ugyanis a minisztériumok felsorolásáról szóló 2006-os törvényt, amelynek hétfőn kezdődik az általános vitája az Országgyűlésben.
Bővebben...
 

Tájékozatlanok a fiatalok pénzügyi kérdésekben

E-mail Nyomtatás
Tájékozatlanok a 16-35 év közötti fiatalok a pénzügyi-gazdasági kérdésekben. A magánnyugdíj-, illetve az önkéntes nyugdíjpénztáruk kiválasztásánál sem a hozamelvárás az elsődleges szempontjuk - derül ki abból a felmérésből, amelyet az OTP Pénztárak készíttettek a Medián közreműködésével az öngondoskodásról. A fiatalok nem mérik fel az egyes pénzügyi szektorok jelentőségét még akkor sem, ha az az életüket közvetlenül befolyásolja, és közülük csak minden ötödik tekinthető komoly öngondoskodónak.
Bővebben...
 

Visszavonná az MSZP a pénztártörvényt

E-mail Nyomtatás
Várhatóan még a parlament tavaszi ülésszaka alatt visszavonja az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt az MSZP - értesült a Független Hírügynökség szocialista forrásokból. Információink szerint a kormánypárti frakción belül egyértelmű többsége van annak, hogy ne módosítsák, hanem teljesen szüntessék meg a februárban elfogadott törvényt és ezzel álljon vissza az eredeti rendszer.A szocialista képviselők a március 9-i népszavazás után még arról döntöttek, hogy nem vonják vissza, csak módosítják a pénztártörvényt. Az akkori elképzelés szerint regionális pénztárak jöttek volna létre a magántőke bevonása nélkül.
Bővebben...
 

Megmaradnak a vasútvonalak?

E-mail Nyomtatás
Karsai József azt állítja: Kiss Péter kancelláriaminiszter azt mondta neki a napokban, hogy nem lesznek vasúti vonalbezárások. Az MSZP-s politikus a lapnak elmondta: azt tartaná indokoltnak, hogy "jelen szituációban, a szocialista kormányzás idején" egyelőre ne hozzanak ilyen drasztikus döntést. Szabó Pál az illetékes minisztérium leendő vezetője eskütétele és a hivatali feladatok áttekintése előtt a Népszavának nem kívánt ebben az ügyben találgatásokba bocsátkozni.
Bővebben...
 

"Támogatjuk az előrehozott választások felvetését. "

E-mail Nyomtatás
A TURUL KÉVE (Vállalkozói Egyesület) 1/2008. számú
NYILATKOZATA

Támogatjuk az előrehozott választások felvetését.
A Magyar Iparszövetség statisztikája szerint az ún. rendszerváltás óta 30 %-kal csökkent a mikro-, kis- és középvállalkozások tőkéje – ez 2007-ben nagyjából mintegy 10.000 milliárd forint volt. E csoport tőkéjéből mintegy 3.000 milliárd forint a banki hitel, amely viszont a vállalkozások 22 %-a között oszlik meg, míg 78 %-uk hitel nélkül, legfeljebb tagi, vagy baráti kölcsönből finanszírozza tevékenységét.
Bővebben...
 

Majálisozott az ország

E-mail Nyomtatás
A fővárosi Városligetben már délelőtt rengetegen voltak, a Hősök terén pedig felállították az ország májusfáját. Rengeteg programmal, és persze sörrel- kolbásszal várták a majálisozókat. A munka ünnepét ünnepelték csütörtökön országszerte, és Magyarország uniós csatlakozásának negyedik évfordulóját.
Bővebben...
 

A vártnál keveseben vannak a budapesti strandokon

E-mail Nyomtatás
A vártnál kevesebb látogatót fogadott az a három fővárosi strand, amelyek május 1-jén nyitottak meg. A legnagyobb kiesés a Palatinust érintette, mert csütörtökön egy sportrendezvény miatt délutánig nem jártak az autóbuszok a Margitszigeten.A fővárosi strandok közül a Palatinus és a Dagály fürdő strandja május 1-jén nyitott, míg a Gellért gyógyfürdő strandterülete április közepe óta üzemel, de csütörtöktől már a hullámfürdőt is birtokba vehetik a vendégek. A várakozásokhoz képest jóval kevesebb vendég volt a szezon első napján.
Bővebben...
 

Aktív kormányzást ígér a miniszterelnök a következő két évre

E-mail Nyomtatás
A következő két évben aktív kormányzás következik, tévednek, akik azt hiszik, hogy elbuktunk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök a Magyar Szocialista Párt május 1-i városligeti majálisán. A kormányfő elmondta: gyarapodást és nyugalmat kínálnak az országnak. A miniszterelnök beszédét már az elején megzavarta egy férfi a tömegből, aki játékpisztolyt emelt fel.
Bővebben...
 

Kormányszóvivő: Játékpisztolyt fogtak a miniszterelnökre

E-mail Nyomtatás
Játékpisztolyt fogott egy férfi csütörtökön a miniszterelnökre, aki az MSZP városligeti rendezvényén mondott beszédet - mondta el a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő. A helyszínen tartózkodó rendőrök kicsavarták a kezéből a játékpisztolyt és elvezették a helyszínről. A miniszterelnök programján az incidens miatt nem változattak, a kormányfő délután a Balaton partján vesz részt egy május elsejei rendezvényen.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség