Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

MSZP: A koalíciós szakítás nincs közvetlen hatással a fővárosi együttműködésre

E-mail Nyomtatás
Nem lesz közvetlen hatással a fővárosi MSZP és az SZDSZ együttműködésére a kormánykoalíció felbomlása -mondta a május elsejei MSZP rendezvényen Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke. A városligeti fórumon elsősorban az egészségügyről és a fővárosi közlekedési kérdésekről esett szó.A jövőben közvetlen párbeszéd kezdődik a főváros szocialista vezetői, MSZP-s polgármesterei és Budapest lakói között -mondta Burány Sándor. A politikus szerint a fővárosi koalíció addig maradhat fenn, amíg a jelenlegi várospolitika folytatásának van esélye. Mint mondta, az együttműködés nem érzelmi kérdés, ezért nem lesz hatással a Fővárosra a kormánykoalíció felbomlása.
Bővebben...
 

Ujhelyi István saját kérésére távozik a kormányból

E-mail Nyomtatás
Az új összetételű kormányban feleslegesnek érzi magát Ujhelyi István. A politikus ezért felmentését kérte a miniszterelnöktől. Ujhelyi István kedden késő délután személyesen jelezte Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kíván az egypárti szocialista kormány önkormányzati államtitkára lenni - írja a Népszabadság.
Bővebben...
 

Horváth Ágnes ma nem vállalná a tárca vezetését

E-mail Nyomtatás
Horváth Ágnes ma már sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával kezdjék az egészségügyi reformot. Ezt a leköszönő miniszter mondta kérdésre válaszolva keddi búcsú sajtótájékoztatóján. Horváth Ágnes hozzátette:ha most kérné fel a kormányfő nem vállalná a minisztérium vezetését.Horváth Ágnes elmondta, hogy 27 milliárd forint többlettel adja át utódjának az Egészségügyi Alapot.
Bővebben...
 

A parlament előtt a fideszes áfafelező

E-mail Nyomtatás
A Fidesz benyújtotta a parlamentnek azt a javaslatát, amely szerint az alapvető élelmiszerek áfáját a mostani 20-ról 10 százalékra kellene csökkenteni. Font Sándor, a párt szakpolitikusa azt mondta: ha július elsejétől megfeleznék ebben a körben a forgalmi adót, akkor ez idén 200 milliárd forintot venne ki ugyan az államkasszából, de ez az összeg visszajönne, mert szerinte az alacsonyabb áfát többen fizetnék be. Az élelmiszerárak emelkedését és az inflációt is mérsékelni lehetne így - tette hozzá. A javaslat azonban valószínűleg nem megy át a törvényhozáson.
Bővebben...
 

Előre hozott választásokat!

E-mail Nyomtatás

Alulírott magyar állampolgár, követelem a tisztességtelen kormány azonnali lemondását és előre hozott választások kiírását. Ezt több millió honfitársammal együtt, akik a népszavazáson igennel válaszoltak, azért kívánom, mert látom és tudom, hogy ennek a kormánynak a fennmaradása mérhetetlen károkat okoz a magyar társadalomnak.

Folyamatosan érkeznek szerkesztősségünkbe a haza sorsát szívükön viselők támogató aláírásai:
Agárdi László színész, Balassa Sándor zeneszerző, Balogh Erika színművésznő, Balogh Márton népdalénekes, Benkő Péter színművész, Berczelly István opera énekes, Benkóczy Zoltán színművész, Bökönyi Laura színművésznő, Budai Ilona népdalénekes, Csavlek András Munkácsy-díjas festőművész, Faragó Laura népdalénekes, Gárday Gábor operaénekes, Hegedűs Endre zongoraművész, Kiss Dénes író, Kondor Katalin újságíró, Kubik Anna színművésznő, Medveczky Ádám karmester, Oberfrank Pál színművész, Pitti Katalin operaénekesnő, Pomázi Zoltán énekes, zenekarvezető, Róka István operaénekes, Széles András citeraművész, Szersén Gyula színművész, Ujlaki Dénes színművész, Waszlavik „Gazember” László énekes.

Május 5-én, hétfőn Csurka István a Blaha Lujza téren gyűjti az aláírásokat.

 

Megalakult a MIÉP agrárkollégiuma

E-mail Nyomtatás

A MIÉP az orvos- és mérnökkollégiumok megalakítását követően életre hívta az agrárkollégiumot is, Aponyi Tibor kabai gazdálkodó vezetésével. Az agrárkollégium célja az Állami Földalap földgazdálkodásának vizsgálata, a hazai állattenyésztés jövőjének feltárása. Mint ismeretes, mind a szarvasmarha-, mind a sertés-, mind a juh-ágazatban katasztrofálisan csökken az állatállomány. Az Európai Unió az agrárpiacon katasztrofális következményekkel járó folyamatokat indított el. Az SZDSZ kormányzati munkája során megbocsáthatatlan károkat okozott a magyar agráriumnak.

Bővebben...
 

Gyurcsány Ferenc: jelentős kormányátalakítás jön, az új miniszterek "kívülről" érkeznek

E-mail Nyomtatás
2006 óta most először alakítják át jelentősen a kormányt, az eddigi változtatások csak kiigazítások voltak - mondta a miniszterelnök vasárnap este az ATV Pont 7 című műsorában. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az újonnan felkért miniszterek többsége nem az MSZP-frakcióból és nem a szocialista párthoz kötődő világból fog jönni, hanem kívülről. Konkrét neveket azonban nem említett, és a minisztériumi struktúra átalakításáról sem mondott pontos részleteket a kormányfő.A minisztériumi struktúraátalakítás kapcsán a miniszterelnök elárulta, hogy átalakítják a fejlesztéspolitikai területeket a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok távozása után.
Bővebben...
 

SZDSZ KÜLDÖTTGYŰLÉS - A küldöttek 84 százaléka döntött a kilépés mellett

E-mail Nyomtatás
A szabad demokraták küldötteinek többsége - 84 százaléka - úgy foglalt állást vasárnap, hogy az SZDSZ önálló, konstruktív, liberális pártként politizáljon tovább - mondta a párt elnöke az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése után vasárnap Budaörsön. Az SZDSZ parlamenti frakciója várhatóan új frakciószabályzatot fogad el, amelyben szigorítják a frakciófegyelmet - tette hozzá Kóka János."Békés, csendes válásban vagyunk érdekeltek" - fogalmazott a vasárnapi döntés kapcsán Kóka János, hozzátéve, hogy a szocialistáknak ugyanakkor meg kell érteniük: mostantól az SZDSZ saját programja mentén folytatja a politizálást.
Bővebben...
 

OLIMPIA - Letették az esküt a Pekingbe utazó olimpikonok. Sólyom László: szét kell választani a napi politikát és az olimpiai eszmét

E-mail Nyomtatás
Letették az esküt az olimpiára utazó magyar sportolók szombaton Budapesten, a Vígszínházban. Sólyom László köztársasági elnök köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a sportot és a napi politikát nem szabad összekeverni, mert mindegyiknek megvan a maga szigorú belső logikája. Az olimpiai eskü szövegét Igaly Diána sportlövő, Biros Péter vízilabdázó és Farkas László kerekesszékes teniszező paralimpikon olvasta fel.
Bővebben...
 

MDF: elfogadható vitaalap a rektorok javaslata

E-mail Nyomtatás
Az MDF elfogadható vitaalapnak tartja a Magyar Rektori Konferencia finanszírozási javaslatait, és támogatja a költségtérítéses és államilag finanszírozott képzés közötti átjárás megteremtését - jelentette be szombati sajtótájékoztatóján a párt alelnöke. Almássy Kornél hozzátette: a felsőoktatás valódi fejlődéséhez komoly szerkezeti változásokra van szükség, így például racionalizálni kell az intézményrendszert, módosítani kell a felvételi keretszámokat és erősíteni a szakképzést.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség