Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Az MSZP választmány tovább tárgyal az SZDSZ-szel a kisebbségi kormányzásról

E-mail Nyomtatás
A Szabad Demokraták Szövetségének Országos Tanácsa egyelőre nem tud érdemben nyilatkozni arról, hogyan tudnak együttműködni a szocialistákkal a továbbiakban - derül ki abból a levélből, amelyet Gulyás József OT-elnök küldött szombat reggel Simon Gábor szocialista választmányi elnöknek. Simon Gábor erről az MSZP választmányának szombati ülése előtt beszélt.
Bővebben...
 

"Keller urat akkor én kiszolgálom..."

E-mail Nyomtatás
Újabb cikket közöl a Magyar Nemzet a magánnyomozó ügyről. A lap egy beszélgetésről készült hangfelvétel részleteit közli. A beszélgetés résztvevői Kapolyi László valamint a Finder Bt. két vezetője, Stotz Gyula és Gubuznai Zoltán. A magánnyomozó cég két embere azért kereste fel Kapolyi Lászlót, mert a vállalkozó nem fizette ki a bt. által 55 millió forint plusz ÁFÁ-ról kiállított számlát. Kapolyi László csak 5 millió forintot fizetett. A beszélgetést titokban rögzítették
Bővebben...
 

Kökény Mihály: a szocialisták elismerik Székely Tamás szakmai tudását

E-mail Nyomtatás
Több pénzt kapnak a háziorvosok, mint amennyit a vizitdíj eltörlése után a leköszönő egészségügyi miniszter ígért - mondta csütörtökön Kökény Mihály. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke felhívta a figyelmet, hogy a kormány és a szakmai szervezetekkel egyeztetett finanszírozási javaslatokkal nem pótolni akarják a vizitdíjat, hanem elismerni és ösztönözni azokat az orvosokat, akik nagyobb szakmai tudással rendelkeznek illetve többféle ellátást nyújtanak.
Bővebben...
 

BKV SZTRÁJK - határozatlan idejű munkabeszüntetést helyeztek kilátásba a szakszervezetek

E-mail Nyomtatás
Csütörtökön sem közeledtek az álláspontok a BKV vezetősége és a közlekedési társaság szakszervezetei között. A sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetés után a Független Hírügynökségnek azt mondta: ha a menedzsment nem fogadja el a cég anyagi helyzetének rendezéséről szóló javaslatcsomagjukat, akkor május elején határozatlan idejű, de 24 órásnál mindenképpen hosszabb sztrájkot hirdetnek.
Bővebben...
 

FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS - Berekesztették a közgyűlés ülését

E-mail Nyomtatás

Berekesztették a Fővárosi Közgyűlés ülését csütörtök délután, miután a XII. kerületi turulszoborról szóló előterjesztés vitájában a teremben megjelent demonstrálók többször is megzavarták Demszky Gábor beszédét. A bekiabálásokat az váltotta ki, hogy a főpolgármester a turul, illetve az egykori Turulszövetség által szimbolizált eszmékre hívta fel a figyelmet. A demonstrálókat többször is figyelmeztette az ülést vezető Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, de a bekiabálások nem maradtak abba, ezért berekesztette az ülést.Bekiabálások már az első hozzászóló, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes beszéde alatt voltak. A szocialista politikus azt mondta ugyanis, hogy a közgyűlésnek nincs lehetősége az emlékmű fennmaradása mellett határozni, miután a bíróság ez év március 4-én jóváhagyta a közigazgatási hivatal bontásról szóló határozatát.
Bővebben...
 

ZUSCHLAG-ÜGY - ügyvédje szerint 50 milliót visszafizetett Zuschlag János

E-mail Nyomtatás

Ötvenmillió forintot utalt át a pályázatok kiíróinak a csalással gyanúsított Zuschlag János - ügyvédje legalábbis erről szóló dokumentumokat mutatott be a szerdai iratismertetésen. Az ügyészség most vizsgáljak ezek valóságtartamát, azt azonban nem, hogy honnan volt erre pénze.Ötvenmillió forint átutalásáról szóló igazolásokat mutatott be a Zuschlag János csalási ügyében megkezdődött iratismertetésen a volt szocialista politikus ügyvédje - mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtökön Szabó Ferenc a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. A pénzt a papírok szerint a korábbi uniós pályázatok kiírói kapták, köztük a Mobilitás Program, vagy az esélyegyenlőségi tárca. A volt politikus a gyanú szerint egyébként 60-75 millió forintos pályázati pénzzel nem tudott elszámolni.
Bővebben...
 

Majdnem százezer facsemetét ültettek el Tardon

E-mail Nyomtatás

Hagyományteremtő szándékkal klímaerdőt ültettek csütörtökön a Borsod megyei Tardon, a Bükki Nemzeti Park területén. A Csemeték napján annyi új fát ültettek el, ahány gyermek tavaly Magyarországon született. A tervek szerint a települések már nyáron pályázhatnak új klímaerdők telepítésére.A tavaszi klímaprogram részeként csütörtökön összesen 97 600 facsemetét ültettek el a Borsod megyei Tardon, a Bükki Nemzeti Park területén.
Bővebben...
 

Elkészült az Új Tulajdonosi Program javaslata

E-mail Nyomtatás

 

A várakozásoknak nagyjából megfelelően az Állami Autópályakezelő Zrt., a Magyar Villamos Művek, az erről leválasztandó rendszerirányító, a Mavir, a Szerencejáték Zrt., később pedig a Magyar Posta Zrt. kerülhet be az Új Tulajdonosi Programba (ÚTP), amelyben az állampolgárok kedvezényesen vásárolhatnának a tőzsdére vitt társaságok részvényeiből. Bekerültek viszont a körbe ingatlanokat kezelő állami társaságok is, amelyről nem volt szó.

Bővebben...
 

Szili: intenzívebb egyeztetés kell a pártokkal

E-mail Nyomtatás

Amennyiben az SZDSZ valóban kilép a koalícióból, akkor az Országgyűlés zökkenőmentes működése érdekében a jelenleginél gyakoribb és intenzívebb egyeztetésre van szükség a Házelnök és a pártok között. Ezt Szili Katalin mondta kérdésre válaszolva a Házbizottság csütörtöki ülése után.Az Országgyűlés elnöke szerint ez azt is jelentheti, hogy akár a Házbizottság keretein kívül is szükség lesz egyéb egyeztetésekre a frakciókkal. Szili Katalin leszögezte: a parlament működőképességét mindegyik párt támogatja, így nem fenyegeti veszély az ülésszakot.
Bővebben...
 

Kapolyi szerződött a levadászókkal

E-mail Nyomtatás
Kapolyi László szociáldemokrata pártelnök, MSZP-s képviselő finanszírozta az Orbán-kormány három meghatározó alakja ellen 2002 végén indított magánnyomozást - írja a Magyar Nemzet. A megfigyelést a Finder Bt. végezte. Ezzel a céggel előbb saját vállalkozása nevében, majd az iratokat módosítva magánszemélyként szerződött Kapolyi László.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség