Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A Huawei újabb magyarországi projektekbe kapcsolódna be

E-mail Nyomtatás

Újabb együttműködési területekről tárgyalt a Huawei Technologies Hungary Kft. vezérigazgatójával, Zheng Weifenggel folytatott megbeszélésén Varga Mihály. A világ egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai cége részt vállalhat többek között a zalaegerszegi tesztpálya építésében is – tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter.

Bővebben...
 

Hat megyei jogú város az energiahatékonyság javítására együttműködési megállapodást írt alá

E-mail Nyomtatás

Hat megyei jogú város (Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely, Veszprém) együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM), hogy konzorciumi formában közösen nyújtják be az energiahatékonyságot, energiatakarékosság javítását, az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az Európai Unióhoz az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban.

Bővebben...
 

2,3 milliárd forintos támogatást kap a Zala Megyei kórház

E-mail Nyomtatás

A kormány minél magasabb szintű egészségügyi ellátásra és az ellátás minél kiegyensúlyozottabb működésére törekszik. A rendszerváltás óta a legnagyobb, 500 milliárdos fejlesztést hajtottunk végre az egészségügyben, melynek keretében országszerte kórházak és rendelők kerültek felújításra. A legnagyobb volumenű fejlesztések az úgynevezett konvergencia régióban – vagyis Budapesten és Pest megyén kívül – zajlottak.

Bővebben...
 

Bemutatkozott az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárság

E-mail Nyomtatás

A humanitárius segítségnyújtás, a kapcsolattartás az üldözött keresztény közösségekkel, valamint helyzetük bemutatása a feladata az új, az üldözött keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkárságnak - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumán (Emmi) belül működő szervezet vezetésével megbízott Török Tamás.

Bővebben...
 

A genetikai erőforrások védelme nemzetstratégiai feladat

E-mail Nyomtatás

Nemzetstratégiai feladatnak nevezte a genetikai erőforrások védelmét a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az Őrségi Nemzeti Park génmegőrzéssel foglalkozó szakmai rendezvényén, Őriszentpéteren. V. Németh Zsolt közölte: az agrárbiológiai sokféleség megőrzése és aktív fenntartása, a hazai természetföldrajzi körülmények között kialakult növény- és állatfajták jó tulajdonságainak, alkalmazkodóképességének hosszú távú átörökítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövő társadalma megfelelő válaszokat tudjon adni az olyan természeti és gazdasági kihívásokra, mint a klíma- és élelmiszerválságok.

Bővebben...
 

Nem igazak a migránsokkal szembeni magyar brutalitásról szóló hírek

E-mail Nyomtatás

Nem igazak a magyar rendőröknek a migránsokkal szembeni brutalitásáról szóló jelentések, akik ezeket írták, nem jártak Magyarországon, vagy ha jártak is, hazudnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a BBC World Hard Talk című műsorában. A riporter, Stephen Sackur emlékeztette a miniszter arra, hogy a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet Magyarországról szóló legújabb jelentésében beszámolt arról: a magyar rendőrök kegyetlenül bántak azon több százezer migráns közül sokkal, aki tavaly vonultak át az országon Nyugat-Európa felé.

Bővebben...
 

Közbeszerzés: mérlegen a gyakorlat

E-mail Nyomtatás

A 2015. november 1-jén életbe lépett új közbeszerzési törvény első évének gyakorlati tapasztalatairól tartott konferenciát a Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság.

A tavaly november 1-jén életbe lépett közbeszerzési törvény számos változást hozott a korábbi szabályozáshoz képest. Az eltelt egy esztendőt is értékelték a Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság közös szakmai konferenciáján.

Bővebben...
 

Túljelentkezés a kkv-ügyvezetők képzésére

E-mail Nyomtatás

Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

20 milliárd forinttal nőtt a magánszemélyek jövedelme

E-mail Nyomtatás

Komárom-Esztergom megyében 2015-ben 20 milliárd forinttal nőtt a magánszemélyek jövedelme, az átlagos jövedelem 2 millió 380 ezer forint volt, 5,4 százalékkal több a tavalyinál, a megyék között ezzel Komárom-Esztergom a negyedik helyet tudhatja magáénak - közölte a NAV megyei igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.

Bővebben...
 

OH: több ezer pedagógus továbbképzése valósulhat meg uniós támogatással

E-mail Nyomtatás

Több ezer óvodapedagógus vehet részt a hátrányos helyzetű régiókból térítésmentes továbbképzésen egy uniós támogatással megvalósuló program keretében - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A kiemelt program 2016. február 1. és 2018. február 28. között valósul meg az Európai Unió támogatásával, 1,260 milliárd forint támogatási összegből a projektgazda Oktatási Hivatal (OH), valamint konzorciumi partnere a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (CSINI), illetve jogutódja, a Családbarát Ország Közhasznú Nonprofit Kft. által.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség