Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

1956 - Képregény készült a mecseki szabadságharcosokról

E-mail Nyomtatás

Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját - közölte pécsi önkormányzat az MTI-vel.

Bővebben...
 

A Fővárosi Nagycirkuszban köszöntötték a díjnyertes fiatal artistákat

E-mail Nyomtatás

A Fővárosi Nagycirkuszban diáktársaik, hozzátartozóik és tanáraik köszöntötték és ünnepelték a wiesbadeni XXV. Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon aranyérmet és közönség díját nyert High5 nevű artistacsoportot.

Bővebben...
 

Elengedhetetlenül szükséges az alaptörvény módosítása

E-mail Nyomtatás

Az a kormány célja, hogy meggyőzze a parlamenti frakciókat arról: az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges, hogy az ország határait megvédjék - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 65. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A kvótareferendummal kapcsolatban Lázár János hangsúlyozta, a kormány célja, hogy a választópolgárok döntése az alaptörvény része legyen. Emlékeztetett: a kormányfő által benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat vitája hétfőn kezdődik a parlamentben, zárószavazása pedig november első vagy második hetében lehet.

Bővebben...
 

Öt év alatt több mint négyszázezer ember bére nő a humán közszolgáltatásoknál

E-mail Nyomtatás

Több mint négyszázezer ember bérét sikerült emelni csak az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó területeken 2012 és 2017 között, összesen 520 milliárd forinttal - közölte Balog Zoltán miniszter. A miniszter hozzátette: a gazdasági növekedés teremtette meg a feltételét a béremelésnek.

Bővebben...
 

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

E-mail Nyomtatás

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek emlékére rendezett eseményen a kormányfő köszöntőjében kiemelte: a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

Bővebben...
 

250 új munkahelyet teremt az SAP Hungary Kft. legújabb beruházása

E-mail Nyomtatás

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – jelentette ki Varga Mihály az SAP Hungary Kft. újabb, mintegy négymilliárd forintból megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

Bővebben...
 

Konrad Adenauer a kereszténydemokrácia legnagyobb alakja

E-mail Nyomtatás

Konrad Adenauer a kereszténydemokrácia legnagyobb alakja - állapította meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egykori kancelláról tartott nemzetközi konferencián. Semjén Zsolt a Konrad Adenauer - kereszténydemokrata és európai államférfi címmel rendezett tanácskozáson kiemelte: Konrad Adenauer filozófiai értelemben megmutatta, hogy a kereszténydemokrácia a kereszténység fundamentumára épít, és nem politikai technikákra és stratégiákra.

Bővebben...
 

A baj gyökerét kell megtalálni

E-mail Nyomtatás

Magyarország szerint az illegális bevándorlásra az egyetlen megoldást az jelentheti, ha megtaláljuk a baj gyökerét - mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. Soltész Miklós a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által szervezett, Migráció és szolidaritás című nemzetközi konferencián kijelentette, Európának el kell döntenie, hogy a fájdalmat csillapítja vagy megkeresi a betegség gyökerét.

Bővebben...
 

Szorosabban kell együttműködnie az EU-nak Thaifölddel

E-mail Nyomtatás

Újra kell gondolnia az Európai Uniónak a Thaifölddel szembeni politikai bojkottját, és inkább szorosabbra kellene fűznie az együttműködését az ázsiai országgal - mondta Szijjártó Péter thaiföldi tárgyalásairól beszámolva az MTI-nek.

Bővebben...
 

Hódmezővásárhely agrár-felsőoktatási központ lehetne

E-mail Nyomtatás

Önálló agrár-felsőoktatási központ jöhet létre Hódmezővásárhelyen - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a város közgyűlésének ülésén, írta a vasarhely24.com. A helyi hírportál tudósítása szerint a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, ott, ahol az agrár-felsőoktatás nem önálló, mint például a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hódmezővásárhelyen működő mezőgazdasági kara esetében, ott az agrárképzés mostohagyermek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség