Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Példaértékű a debreceni Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ

E-mail Nyomtatás

A Debreceni Egyetem sporttudományi programjának legújabb létesítményét, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot látogatta meg Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Részt kell venni a fogyatékos emberek életében

E-mail Nyomtatás

A fogyatékos emberek problémáinak megértéséhez nem elég külső szemlélőként figyelni őket, részt kell venni az életükben - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Vakok Állami Intézetében, a látássérültek nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségen. Czibere Károly hangsúlyozta: éppen ezért jelentős a Fehér bot hetek már zajló rendezvénye, amelynek egyik programja sem puszta közönségként tekint a vendégekre, hanem bevonja őket. Az államtitkár leszögezte: minden olyan kezdeményezés ösztönzést érdemel, amely a fogyatékos emberek ügyét nagyra tartja és kiemeli a mindennapokból.

Bővebben...
 

Az új egység kötelezi a kormányt

E-mail Nyomtatás

A kvótanépszavazáson létrejött új egység, a kényszerbetelepítésre nemmel szavazók több mint hárommilliós közössége kötelezi a kormányt, amelynek magyarországi és nemzetközi feladatai is vannak a referendum után - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Bővebben...
 

Eljött az idő Közép-Európa és Kína stratégiai partnerségének megteremtésére

E-mail Nyomtatás

Eljött az ideje annak, hogy Közép-Európa és Kína együttműködését magasabb szintre, a stratégiai partnerség szintjére emeljék, erre jövőre kerülhetne sor - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Dialógus Kína és a Közép-Kelet-Európai Politikai Pártok Között című konferencián, Budapesten. A kormányfő beszédében kiemelte: Közép-Európa és Kína érdekelt egymás sikerében. El kell fogadni, hogy nem lehet sikeres az emberiség úgy, hogy annak legnagyobb országa nem sikeres - mutatott rá. Hozzátette: Közép-Európa pedig a jövő nagy reménysége, Európa legdinamikusabban fejlődő térsége.

Bővebben...
 

Ipari automatizálási mintaprojektek megvalósítására 2,5 milliárd a keret

E-mail Nyomtatás

A kormány az év végén megnyitja azt a 2,5 milliárd forintos pályázati keretet, amelynek révén robotizálási és automatizálási mintaprojektet hozhatnak létre magyar kkv-k - jelentette be Lepsényi István Székesfehérváron, a VT Metal Kft. új KTL festőüzemének és felületkezelő sorának avatóünnepségén.

Bővebben...
 

Az 1848-as forradalom még inkább összekovácsolta a nemzetet

E-mail Nyomtatás

Vannak események a magyar történelemben, amelyek egységgé forrasztották a nemzetet, ilyen volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc is, amely még inkább összekovácsolta nemzetünket - hangsúlyozta Simicskó István, az aradi vértanúk emléknapján Budapesten. Simicskó István a Fiumei úti temetőben, a Batthyány-mauzóleumnál tartott megemlékezésen azt mondta: Arad egyik tanulsága, hogy nincs az a hadsereg, megtorlás, idegen hatalom, amely útját állná "nemzeti törekvéseinknek".

Bővebben...
 

Legalább olyan keménynek kell lenni, mint a terroristák

E-mail Nyomtatás

Legalább olyan keménynek kell lenni, mint a terroristák - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, miután a Terrorelhárítási Központ (TEK) gyakorlatozott a Puskás Ferenc Stadionnál. A visegrádi országok (V4-ek) speciális műveleti egységeivel közös gyakorlat célja a közösségi közlekedést érintő terrorcselekmények felszámolására való felkészülés és az együttműködés fejlesztése volt.

Bővebben...
 

Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig születnek újak

E-mail Nyomtatás

A hősiesség, a köszönetadás és a szabadság lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján rendezett megemlékezések központi gondolata - mondta el az emberi erőforrások minisztere egy sajtóbeszélgetésen, utalva az emlékév mottójára: ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig születnek újak. Balog Zoltán úgy fogalmazott: az a demokrácia, ami ma Magyarországon van, '56 hőseinek áldozata nélkül elképzelhetetlen. Megjegyezte, "nagyon sok áldozatunk volt a huszadik században, tetteseink is voltak, meg voltak hőseink, és ezekről beszélünk legkevesebbet".

Bővebben...
 

Vízkelety Mariann a Munkaügyi Bírák Országos Egyesületével egyeztetett

E-mail Nyomtatás

Vízkelety Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár az Országgyűléshez benyújtott közigazgatási perrendtartás tervezetével összefüggő szervezeti változásokról egyeztetett a Munkaügyi Bírák Országos Egyesületének képviselőivel, dr. Tallián Blanka elnökkel, dr. Tálné dr. Molnár Erika egyesületi titkárral és dr. Németh Zoltánnal, a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökével 2016. október 6-án.

Bővebben...
 

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről tárgyaltak Sepsiszentgyörgyön

E-mail Nyomtatás

A Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Erdélyi Pálinka Lovagrend, valamint a Pálinka Nemzeti Tanács képviselőivel egyeztetett a pálinka földrajzi árujelző névhasználatának erdélyi lehetséges kiterjesztéséről, Sepsiszentgyörgyön.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség