Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Társadalmi vitán egy százmilliárdos élelmiszeripari támogatási program

E-mail Nyomtatás

Az NGM társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel című pályázati felhívást. Az összesen 100 milliárd forintnyi - 50 milliárd visszatérítendő és 50 milliárd vissza nem térítendő fejlesztési forrás - az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődését, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások megvalósítását segíti - tájékoztatta Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Bővebben...
 

Balog Zoltán átadta az EMMI új helyettes államtitkári kinevezéseit

E-mail Nyomtatás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadta az EMMI új helyettes államtitkárai, Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, dr. Illés Boglárka és Krucsainé Herter Anikó kinevezési okiratait.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1997-ben kitüntetéssel szerzett okleveles közgazdász diplomát. A hadtudományok doktora, tudományos fokozatát (PhD) 2007-ben szerezte. 1997-ben a Külügyminisztériumban kezdte pályafutását – diplomáciai munkáját többek közt Joó Rudolf multilaterális területért felelős helyettes államtitkár titkárságának vezetőjeként, majd Martonyi János külügyminiszter kabinetjének tagjaként, valamint a Visegrádi Együttműködés referatúra vezetőjeként végezte. Külszolgálatot teljesített New Yorkban, ahol az ENSZ gazdasági bizottságában képviselte Magyarországot. 2013-tól a Századvég Alapítvány vezető elemzője, később külpolitikai igazgatója volt.

Bővebben...
 

Nagyköveteket neveznek ki és hívnak vissza

E-mail Nyomtatás

Medveczky Iván az új mexikói nagykövet

Több nagykövet kinevezéséről és visszahívásáról jelent meg köztársasági elnöki határozat a Magyar Közlönyben

Drexler András Gábor havannai nagykövetet megbízták az ország képviseletével a Dominikai Köztársaságban és Jamaicában is.

Deák Miklós - a Santiago de Chile-i nagykövetség vezetésére kapott megbízása mellett - ezentúl Peruban is képviseli Magyarországot.

Barcsi Gyulát - a Buenos Aires-i nagykövetség vezetésére, valamint Magyarországnak uruguayi és paraguayi képviseletére kapott megbízása mellett - megbízzák az ország képviseletével Bolíviában is.

Bővebben...
 

A kor kihívásaira adott válasz a béke melletti katonai kiállás

E-mail Nyomtatás

A béke melletti katonai kiállást nevezte a kor kihívásaira adott válasznak a honvédelmi miniszter Várpalotán, a Brave Warrior 2016 és a Black Swan 2016 magyar vezetésű többnemzeti gyakorlat látogatói napján tartott bemutató utáni sajtótájékoztatóján. Simicskó István kifejtette: a szövetségesekkel együtt végzett hadgyakorlat a közös fellépés hatékonyságának bizonyítéka, és "korunk új kihívásaira, köztük a terrorizmus terjedésére adott válasz a békéért való kiállás jegyében végzett hadgyakorlat", Magyarország és szövetségesei részéről.

Bővebben...
 

Jelentős fejlesztések a hazai kríziskezelő szolgáltatásokban

E-mail Nyomtatás

Minden eddiginél nagyobb forrást biztosít a kormány a kapcsolati erőszak áldozatainak támogatására, a kapcsolati erőszakkal szembeni fellépésre, valamint jelentős fejlesztések történnek a hazai kríziskezelő szolgálatok rendszerében. A fejlesztési forrásokból megvalósuló „Biztos Menedék” és „Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése” című pályázati kiírásokat Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára jelentette be.

Bővebben...
 

Szent Lázár szobrát avatta fel Semjén Zsolt a salgótarjáni kórházban

E-mail Nyomtatás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a Szent Lázár feltámasztása című szobrot. Az ünnepségen azt kérte, hogy a szobor figyelmeztessen mindenkit a szegények és betegek iránti kötelességére. A Szent Lázár nevét 15 éve viselő salgótarjáni megyei kórházban Semjén Zsolt szólt arról, hogy Lázár neve összefonódott a betegápolással és a gyógyítással, erre utal a keresztes hadjáratok idején a betegek istápolására létrehozott Szent Lázár Lovagrend, és kórházuk, a főként leprásokat gyógyító Lazaret is.

Bővebben...
 

Takács Szabolcs tárgyalása Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral

E-mail Nyomtatás

Takács Szabolcs államtitkár 2016. szeptember 29-én konzultációt folytatott Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral. A megbeszélésen a felek áttekintették az Európai Unió jelenlegi helyzetét és kihívásait. A migráció kapcsán a felek egyetértettek abban, hogy az illegális bevándorlást meg kell állítani és kiemelték, hogy az EU legfontosabb feladata a külső határok megfelelő védelme. A finn államtitkár hangsúlyozta: Európa nem bír el még egy akkora sokkot, mint amit az elmúlt két évben ránk zúduló migránsok áradata jelentett. Takács Szabolcs szerint ezért is kiemelt jelentőségű a vasárnapi népszavazás.

Bővebben...
 

Átadták a Kőhalmy Vadászati Múzeumot a Soproni Parkerdőben

E-mail Nyomtatás

Átadták a Kőhalmi Vadászati Múzeumot a Soproni Parkerdőben, a Károly-kilátónál, amely Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus professzor hagyatékán kívül a parkerdő természeti értékeivel és vadgazdálkodásával ismerteti meg a látogatókat.

Bővebben...
 

Újgenerációs fizetőeszközt vezet be a Gránit Bank

E-mail Nyomtatás

A digitális megoldások térnyerését a költséghatékonysági követelmények, az ügyfelek igényei és a versenyhelyzet együttesen táplálja – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Gránit Bank új fizetőeszköze, a Gránit Pay a bemutatóján. Az elektronikus fejlesztésekben élenjáró pénzintézetben a magyar állam tulajdonrésze 45 százalék.

A Gránit Bank a MasterCarddal együttműködésben indította el a szolgáltatást, amellyel a hagyományos bankkártya mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően a világon szinte bármelyik érintéses MasterCard-terminálon lehet okoskészülékkel fizetni.

Bővebben...
 

Tornaterem épül Szerepen

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 260 millió forintból megvalósuló tornaterem alapkövét tették le Szerepen 2016. szeptember 29-én. Az ünnepélyes alapkőletételre Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében került sor. Az új létesítményt a diákok várhatóan már jövőre birtokba vehetik. A Szerepi Kelemen János Általános Iskola telkén épülő új tornaterem alapterülete mintegy 737 m², belmagassága több mint 7 méter, ezért nemcsak mindennapos testnevelésre, de kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocizásra is alkalmas lesz.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség