Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Társadalmi vita indult Magyarország Élelmiszergazdasági Programjáról

E-mail Nyomtatás

Társadalmi-szakmai vitát kezdeményeztünk annak érdekében, hogy a Magyarország Élelmiszergazdasági Programja 2016-2050 dokumentumot együtt alakítsuk ágazati partnereinkkel, megteremtve ezzel az ágazati konszenzust a legfontosabb célokról és feladatokról – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár a Tapolcán rendezett szakmai konferencián.

Bővebben...
 

Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége őszi közgyűlése

E-mail Nyomtatás

Államreform II. címmel tartott előadást Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára. 2016. szeptember 28-30. között Balatonkenesén tartotta rendes őszi közgyűlését a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége.

Bővebben...
 

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon stabil

E-mail Nyomtatás

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon is stabil, az elmúlt évek változásai a társadalombiztosításban garantálják a jövő nyugdíjasainak teljes és kiszámítható állami nyugdíját - nyilatkozta Hornung Ágnes az MTI-nek azután, hogy az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének rendezvényéről napvilágot látott tudósítások egy része félreérthetésre adhatott okot.

Bővebben...
 

Akár az alaptörvény is módosítható

E-mail Nyomtatás

Ha érvényes és eredményes lesz a kvótareferendum, a kormány akár az alaptörvény és az európai jogi keretek módosítását is javasolhatja - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 63. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A miniszter kérdésre kifejtette: észak-európai országok kötelezettségszegési eljárás megindítását és akár kényszerítő eszközök, büntetés kiszabását kérik az Európai Bizottságtól Magyarország ellen, amiért az nem fogad vissza bevándorlókat. 30-50 ezer emberről van szó, akikről nekünk kellene gondoskodnunk, elhelyeznünk őket, mert Görögország nem venné vissza őket - mutatott rá.

Bővebben...
 

Így szeretem Magyarországot, ahogy van

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő vasárnapi kvótanépszavazáson eldől, hogy a magyarok "milyen erős kardot tudnak kovácsolni" a brüsszeli bürokratákkal szembeni küzdelemhez. A kormányfő az Origónak adott interjúban hangsúlyozta: ő úgy szereti Magyarországot, ahogy van, és nem szeretné, ha külső parancsra ezt valaki megváltoztatná.

Bővebben...
 

A kvótacsomagnak súlyos biztonsági kockázatai vannak

E-mail Nyomtatás

A brüsszeli kvótacsomag veszélyei közül a biztonsági kockázatok a legsúlyosabbak - jelentette ki Dömötör Csaba parlamenti államtitkár röszkei sajtótájékoztatóján, amelyet Simicskó István honvédelmi miniszterrel tartott közösen. Simicskó István honvédelmi miniszter leszögezte, a kormány, a honvédség és a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságát garantálja. Senki nem léphet ellenőrzés nélkül Magyarország területére - mondta. "Mindent megteszünk, de nem mondhatjuk azt, hogy százszázalékos a biztonság" - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: az elmúlt másfél évben szörnyű terrorcselekmények történtek Európa-szerte, és az elkövetők között voltak, akik Magyarországon is keresztülhaladtak.

Bővebben...
 

A gazdaság eredményeiben kiemelt szerepe van az adópolitikánknak

E-mail Nyomtatás

Olyan új adóhatóságunk van, amely immár képes arra, hogy saját eszközeivel segítse a magyar gazdaság fejlődését – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első Nemzeti Adókonzultáción. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a legjelentősebb adótanácsadó cégek által szervezett tanácskozáson Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője elmondta: a cél egy versenyképes, ügyfélbarát és nemzetközi összehasonlításban is modern adóhatóság kialakítása, amelytől nem félnek, hanem partnernek tekintik az ügyfelek.

Bővebben...
 

A Brexit Európa problémáiból következik

E-mail Nyomtatás

A Brexit az Európai Unió (EU) problémáiból következik, nem Nagy-Britannia politikája váltotta ki, hanem az unió működéséből, általános helyzetéből következik a britek döntése - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy konferencián. Lázár János a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által rendezett XVIII. Pénzügyi csúcstalálkozón rámutatott: az európai vezetőknek tudomásul kell venni a britek döntését, ami sokkal nagyobb fájdalmat fog okozni Európának mint Nagy-Britanniának. A magyar kormány szerint Nagy-Britannia az átmeneti időszakban is képes lesz világhatalmi pozícióját megtartani - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Nagy-Britanniában nem tört ki gazdasági pánik, nem omlott össze sem a gazdaság, sem a politika. Véleménye szerint egyetlen demokrata gondolkodású politikus sem kérdőjelezheti meg egy népszavazás értelmét vagy legitimitását, "a nép szava szent".

Bővebben...
 

A cél az igazságszolgáltatás színvonalának folyamatos emelése

E-mail Nyomtatás

Az Igazságügyi Minisztérium munkája megalapozza az igazságszolgáltatás színvonalának emelkedését – jelentette ki az igazságügyi miniszter a 13. Magyar Jogászgyűlésen tartott előadásában. Trócsányi László elmondta, hogy az elmúlt két évben elvégzett feladatok alapot adnak a gyorsabb és hatékonyabb igazságszolgáltatásra, hozzátéve, hogy folyamatosan javul a jogalkotás minősége is.

Bővebben...
 

Csoóri Sándor mindig a magyarokkal volt

E-mail Nyomtatás

Csoóri Sándor mindig a magyarokkal volt - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a szeptember 12-én elhunyt Csoóri Sándor költő, író, filmalkotó temetésén az Óbudai temetőben. A szertartáson Csoóri Sándor családtagjai, pályatársai, tisztelői között jelen volt a kormány képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök és a kabinet több tagja. Részt vett a temetésen Boross Péter volt miniszterelnök is. Balog Zoltán búcsúbeszédében kiemelte: ha a 21. század magyarjai erős közösséget akarnak alkotni, akkor újra élniük kell a népi hagyományt, nem valamilyen foszladozó nosztalgiából, hanem mint a megmaradás és gyarapodás egyik fontos zálogát.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség