Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A népszavazás az egyetlen módja, hogy kifejezhessük véleményünket

E-mail Nyomtatás

A népszavazás az egyetlen módja annak, hogy a magyar állampolgárok kifejezhessék véleményüket a kötelező betelepítési kvótáról - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Nyíradonyban. Bakondi György a kvótareferendumról tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hozzátette: a kötelező betelepítési kvótának súlyosan kedvezőtlen hatásai lennének Magyarország biztonsági helyzetére, kulturális és történelmi hagyományaira, illetve a nemzetállam létére is.

Bővebben...
 

Magyarország nem fogad vissza Görögországon keresztül érkezett migránsokat

E-mail Nyomtatás

Magyarország nem fogad vissza olyan migránsokat, akik Görögországon keresztül érkeztek az Európai Unióba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Makón. Lázár János a népszavazási kampányban szervezett utcafórumán, mintegy százötven hallgatója előtt azt mondta: Magyarország álláspontja világos, azokat vehetjük vissza Nyugat-Európából, akik itt léptek be az unió területére.

Bővebben...
 

A magyar-orosz viszony pragmatikus és a kölcsönös tiszteleten alapul

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés ülésszakán tartózkodó Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott megbeszélést New Yorkban. Szijjártó Péter szerint a magyar-orosz viszony pragmatikus és a kölcsönös tiszteleten alapul. Ezt hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval lezajlott találkozón. Az MTI-t tájékoztatva a magyar diplomácia vezetője elmondta: a kétoldalú kérdések megvitatása során megerősítette Szergej Lavrov előtt azt a magyar álláspontot, miszerint Magyarországon - és Közép-Európában is - az az egyértelmű érdek, hogy Oroszország és Európa, Oroszország és a transzatlanti közösség kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápoljon egymással.

Bővebben...
 

A voksolás tétje, hogy a magyarok akarnak-e muszlim bevándorlókat

E-mail Nyomtatás

Lázár Jánost a 62. Kormányinfón kérdezték a kvótanépszavazás lehetséges következményeiről is. A tárcavezető hangsúlyozta, amennyiben Magyarországon is érvényesíteni kellene az illegális bevándorlók uniós kötelező szétosztását, akkor először arról indulna vita, hogy hova telepítsék le őket, majd arról, hogy azt milyen forrásból tegyék.

Bővebben...
 

Európa jövője nem Brüsszelben dől el

E-mail Nyomtatás

Mindenkinek meg kell értenie, hogy Európa jövője nem Brüsszelben dől el, hanem itt, ahol állunk, a bolgár-török határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután Bojko Boriszov bolgár kormányfővel határszemlét tartottak a térségben. Bulgária sikeres védekezése mindannyiunk közös érdeke - fogalmazott Orbán Viktor a szemlét követő sajtótájékoztatón, amelyet a határon felhúzott kerítés előtt, a határ bolgár oldalán lévő leszovói átkelőtől nem messze tartottak. A miniszterelnök szerint Európa keveset törődik Bulgáriával, amelyet pedig meg kellene segítenie az uniónak. A visegrádi négyek csoportját képező tagállamok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) meg is egyeztek abban, hogy segíteni fogják Bulgáriát, és a pénteki pozsonyi európai uniós csúcstalálkozón kezdeményezik, hogy az EU is tegyen így - közölte.

Bővebben...
 

A közterhek mérséklésének következő területe a járulékcsökkentés lehet

E-mail Nyomtatás

Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok - mondta a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Brüsszel tart a népszavazástól és megpróbálja ellehetetleníteni azt

E-mail Nyomtatás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Brüsszel tart az október 2-i népszavazástól és mindent megtesz annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a referendumot; "ravaszkodnak" és folyamatosan nyomást gyakorolnak. Dömötör Csaba sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: különösen megdöbbentőek azok a brüsszeli nyilatkozatok, amelyek a népszavazás intézményét támadják. Mint mondta, a népszavazás a demokrácia egyik alapvető intézménye, "ezért arra kérünk minden uniós vezetőt, hogy ne akarja megvédeni Európát az állampolgároktól, végre vegye figyelembe az aggodalmaikat".

Bővebben...
 

Európai összefogással kellene megvédeni a külső határokat

E-mail Nyomtatás

Az Európai Unió külső határait közös összefogással, az európai határ- és parti őrség aktív alkalmazásával kellene lezárni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György arról beszélt, hogy a külső határ védelmezésénél a védekezés hatékonyságát a leggyengébb pont határozza meg. Ha vannak gyenge pontok, hiába védekeznek más szakaszokon - emelte ki.

Bővebben...
 

A Magyarország elleni támadások súlyosan mélyítik Európa válságát

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek és Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének Magyarországot támadó szavai súlyosan mélyítik Európa válságát.

Bővebben...
 

Új, magyar gyártású tűzoltóautókat adtak át Budapesten

E-mail Nyomtatás

Az ünnepi rendezvényen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy ma a legfontosabb érték a biztonság, amely a fejlesztésnek köszönhetően tovább nő. Kiemelte, hogy az alaptörvény deklarálja minden állampolgár biztonsághoz való jogát. Az államtitkár negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF), tizennégy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, valamint négy önkéntes tűzoltó egyesületnek. Az eszközök összértéke megközelíti a 2,3 milliárd forintot.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség