Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Átadták a Zöld Óvoda Bázisintézményi megbízóleveleket

E-mail Nyomtatás

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt és fontos feladatának tekinti a kisgyermekkori környezeti nevelést, szemléletformálást, a környezettudatos állampolgári magatartás megalapozását segítő Zöld Óvoda program erősítését, fejlesztését – mondta beszédében Román István, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Budapesten a Zöld Óvoda pályázat 10. évfordulójához kapcsolódó programsorozat szakmai rendezvényén.

A pályázat meghirdetőit a fenntarthatóságra nevelés szellemében történő óvodai nevelőmunka fejlesztése, terjesztése, valamint a legkiválóbbak óvodák minősítő címmel való elismerése vezérelte. Ezek az intézmények alkotják a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatát.

Bővebben...
 

Stratégiai megállapodást kötött a fejlesztési tárca és a JVSZ

E-mail Nyomtatás

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Joint Venture Szövetség (JVSZ), az erről szóló dokumentumot szeptember 15-én írta alá Fónagy János, az NFM államtitkára és Tálos Péter, a JVSZ elnöke. Ez az NFM 30. stratégiai megállapodása. Fónagy János a szerződés aláírásakor hangsúlyozta, az üzleti világ és a kormányzati szféra ugyanazon célért dolgozik, ezért létfontosságú, hogy partnerségi viszony legyen közöttük. A JVSZ nagyon sokat tett azért - nemcsak elvileg, hanem a gyakorlatban is -, hogy versenyképesebb legyen az ország - mondta.

Bővebben...
 

Erős EU-ra van szükség

E-mail Nyomtatás

A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra (EU), de nem akármilyen, hanem erős EU kell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tett sajtónyilatkozatában. Orbán Viktor a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Ukrajna miniszterelnökének társaságában tett nyilatkozatában kiemelte: ma az unió ugyan gazdag, de gyenge, és ez a legrosszabb kombináció, ez "hozta fejünkre a bajt", a migrációt, amely egy ellenőrizetlenül zajló folyamat.

Bővebben...
 

Még kedvezőbb lett a csok, bővült a jogosultak köre

E-mail Nyomtatás

Tovább bővült a családi otthonteremtési kedvezményre jogosultak köre, miután a kormány úgy döntött, több könnyítést is bevezet az igénylésnél - jelentette be Novák Katalin és Dömötör Csaba. A részletes szabályokat tartalmazó kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben; a bankok azután fogják alkalmazni az új feltételeket.

Bővebben...
 

Nem zárható ki a tavalyihoz hasonló kihívás a balkáni útvonalon

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök nem zárja ki, hogy idén ősszel a tavalyihoz hasonló kihívásokkal kell majd szembenézni a balkáni migrációs útvonalon. "Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is" - fogalmazott a kormányfő Belgrádban, miután tárgyalt Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel. Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatón a Törökország és az Európai Unió közötti megállapodás törékeny mivoltával magyarázta, hogy szerinte nem zárható ki egy tavalyihoz hasonló helyzet a balkáni migrációs útvonalon. "Ne legyünk balekok, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ami tavaly bekövetkezett, az idén is bekövetkezhet, és az a munka, amit tavaly elvégeztünk, az idén is vár majd ránk" - fogalmazott. Egy kérdésre válaszolva azt mondta, "a helyzet romlásának valószínűsége létezik, és a kockázat nagy. (...) Nekünk tervekkel kell rendelkeznünk a helyzet romlására".

Bővebben...
 

Hosszú távra tervez a Mercedes-Benz Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Közel 600 milliárd forint értékű magyarországi fejlesztést valósít meg a közeljövőben a Mercedes-Benz – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hartmut Schickkel, a Daimler Busses vezetőjével és Jörg Schmidttel, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetőjével folytatott megbeszélését követően. A cég ezenkívül jelentős szerepet vállal a hazai buszgyártás megerősítésében, illetve az elektromos autók magyarországi elterjesztésében.

Bővebben...
 

A Budapest-Belgrád vasútvonal Közép-Európa legnagyobb infrastrukturális projektje

E-mail Nyomtatás

Magyarország, Szerbia és Kína együttműködésével a közép-európai térség egyik legnagyobb infrastrukturális projektje valósul meg a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításával és kétvágányosításával, amelynek köszönhetően Magyarország stratégiai szerepe ebben a térségben tovább erősödik - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Belgrádban.

Bővebben...
 

Erőteljes, hosszan tartó egészségügyi béremelésnek nézünk elébe

E-mail Nyomtatás

Végre egy igazi, erőteljes, hosszan tartó béremelésnek nézünk elébe az egészségügyben - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár köszöntőjében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara háromnapos szakdolgozói tudományos kongresszusának nyitóülésén. Az államtitkár a siófoki eseményen elmondta, hogy az érdekvédelmi, illetve szakmai szervezetekkel több mint húszfordulós tárgyalássorozat, esetenként parázs viták után jutottak bérmegállapodásra.

Bővebben...
 

Czuczor Gergely-emlékkonferencia

E-mail Nyomtatás

Czuczor Gergely halálának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferenciát 2016. szeptember 9-én, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet az MTA Könyvtárában, ahol köszöntőt mondott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

Bővebben...
 

Bővül a honvédség katasztrófavédelmi eszközparkja

E-mail Nyomtatás

Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkjának fejlesztése. Az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség a jelenleginél még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség