Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A kormány világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne létrehozni

E-mail Nyomtatás

A kormány célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetemhez hasonló, kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosító, a saját területükön világszínvonalú felsőoktatási intézményeket hozzon létre Magyarországon - mondta az oktatásért felelős államtitkár az egyetem tanévnyitó ünnepségén. Palkovics László kiemelte, az egész társadalom közös ügye, hogy biztos alapokon álló, a munkaerőpaci igényekhez igazodó, hosszú távon is fenntartható, folyamatosan fejlődő felsőoktatás jöjjön létre. Az idén nyáron ismét önállóvá vált Állatorvostudományi Egyetemről azt mondta, "iskolapéldája" a minőségnek, a kimagasló színvonalnak és a versenyképes oktatásnak, annak, hogyan lehet egyszerre a hagyományokat követni és a világ legjobb iskoláival versenyezni.

Bővebben...
 

A gyermek isteni ajándék

E-mail Nyomtatás

Nagy kihívás előtt áll a pedagógustársadalom, hiszen nemcsak tudást kell átadniuk a jövő nemzedékének, de nevelni is kell őket – jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője szeptember 9-én a kerületben tartott Tanévkezdő Pedagógiai Konferencián. Évek óta hagyomány, hogy szakmai konferenciával indul a tanév Budapest XI. kerületében. A pénteki eseményen − amit Újbuda Önkormányzata, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ budapesti XI. tankerülete és a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. szervezett −, mások mellett jelen volt a kerület országgyűlési képviselője, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és a kerület polgármestere, dr. Hoffmann Tamás.

Bővebben...
 

A népszavazás nemzeti ügy

E-mail Nyomtatás

A kormánynak a következő években is számolnia kell a bevándorlás problémájával, ezért kell megerősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 61. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető jelezte, a magyar-szerb határra tervezett újabb kerítésnek is az a célja, hogy teljes legyen a biztonság. Emellett új rendőröket vesznek fel, és a hadsereget is meg kell erősíteni létszámban, haderőben egyaránt - tette hozzá.

Bővebben...
 

Bizottsági támogatást kapott a válsághelyzet fenntartása

E-mail Nyomtatás

Egyhangúlag támogatta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását - közölte Kontrát Károly és Kósa Lajos a bizottság ülése utáni sajtótájékoztatón. Kósa Lajos emlékeztetett: szeptember 9-én veszíti hatályát a válsághelyzet elrendeléséről szóló kormányrendelet. A BM ugyanakkor megerősítette a bizottsági ülésen tartott beszámolójában, hogy további hat hónappal meg akarják hosszabbítani a válsághelyzetet, amit a honvédelmi bizottság egyhangúlag elfogadott. Az ülésen a baloldal képviselői nem voltak jelen - mondta a testület elnöke. Hozzátette: a bizottság azt is támogatta, hogy háromezerrel nőjön a rendőrség, azon belül a határvadászegységek állománya.

Bővebben...
 

Benyújtották a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot

E-mail Nyomtatás

Szeptember 2-án benyújtották az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslatot – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter. A tárcavezető kiemelte: nagyon széleskörű konzultációt folytattak a szabályozásról, megalapozott munka folyt a minisztériumban. Trócsányi László kifejtette: hosszú, 2013 óta zajló folyamat eredménye a törvényjavaslat. Az új polgári perrendtartás koncepcióját a kormány 2015 januárjában fogadta el, majd 14 munkabizottság mintegy száz szakértővel kezdte meg a munkáját – idézte fel.

Bővebben...
 

A kormány folytatja vállalkozásbarát politikáját

E-mail Nyomtatás

Az ország gazdasági sikerének az alapja, hogy egyre több olyan eredményes vállalat működjön hazánkban, amelyek motorjai tudnak lenni a fejlődésnek – mondta Varga Mihály a 6. Jász-Expo és Fesztiválon, Jászberényben. A nemzetgazdasági miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: a kormány célja az, hogy minél jobb feltételeket teremtsen a vállalkozások számára, ezért a jövőben is folytatja a vállalkozási környezet javítását, segíti a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférést.

Bővebben...
 

Magyar-ománi olajipari együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor az arab ország szakminiszterével

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 1-jén délután az Országházban fogadta Mohammed bin Hamad Al Rumhit, az Ománi Szultánság olaj- és gázügyi miniszterét, a megbeszélésen részt vett Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a kormany.hu-t.

Bővebben...
 

A Külügy kész minden segítséget megadni a Németországban megerőszakolt magyar nőnek

E-mail Nyomtatás

Nem kért konzuli segítséget az a magyar nő, akit a gyanú szerint három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt a türingiai Mühlhausenben - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke. A Thüringer Allgemeine című német lap kedden számolt be az esetről, azt írva: a három férfi vizsgálati fogságban van. Harko Krieg főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. A gyanú szerint mindhárman megerőszakolták a magyar nőt.

Bővebben...
 

Magyarország gazdabarátabb uniós agrárpolitikát sürget

E-mail Nyomtatás

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter francia kollégája meghívására a Loire-menti Chambord-ban részt vett az Európai Unió agrárminisztereinek találkozóján (2016. szeptember 1-2.). A tárcavezetők az EU Közös Agrárpolitikájának jövőjéről cseréltek eszmét. A magyar tárcavezető elmondta, hogy Magyarország elkötelezett egy gazdabarát, egyszerű, világos, közérthető, tervezhető és természetesen megfelelő nagyságú pénzügyi alapokon nyugvó, megújított uniós közös agrárpolitika mellett.

Bővebben...
 

Sportközpontot avattak Kazincbarcikán

E-mail Nyomtatás

Elkészült a Szalézi Rend Don Bosco Sportközpontja Kazincbarcikán, a mintegy kétmilliárd forintos, állami és egyházi költségből megvalósult létesítményt szeptember 2-án adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Az avatáson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felolvasta Orbán Viktor levelét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség