Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Közvélemény-kutatás: a migráció együtt jár az iszlám radikalizmus terjedésével

E-mail Nyomtatás

A megkérdezettek kétharmadának véleménye szerint a muszlim közösségek nagyarányú balkáni jelenléte hozzájárul a szélsőséges iszlamista nézetek európai terjedéséhez, emellett a jelentős többség úgy gondolja, hogy a tömeges migrációval együtt jár a radikális iszlamista ideológia európai terjedése, valamint az "erőszakra nyitott" bevándorlásellenes mozgalmak megerősödése is - derül ki a Századvég Politikai Iskola Alapítvány felméréséből, amelyet a Migrációkutató Intézet juttatott el az MTI-hez szeptember 2-án.

Bővebben...
 

A népszavazás a megyék és a települések jövőjéről is szól

E-mail Nyomtatás

Az október 2-ai népszavazás Magyarország jövőjéről szól. De ugyanúgy szól a megyékről és a településekről is, hiszen a brüsszeli kvótacsomag minden megyének nagyon komoly biztonsági kockázatot és költséget jelent - jelentette ki a Fidesz Heves megyei elnöke Hatvanban, pártja szeptember 2-ai megyei kampányindítóján.

Bővebben...
 

Orbán Viktor négy javaslatot tett Varsóban az Európai Unió jövőjéről

E-mail Nyomtatás

Az európai uniós gazdaságpolitika, az intézményrendszer, a közös biztonságpolitika és az uniós szakpolitikák terén négy javaslatot tett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió jövőjére vonatkozóan a visegrádi négyek (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) kormányfőinek találkozóján, amelyen részt vett Angela Merkel német kancellár is.

Bővebben...
 

Nem engedhetjük, hogy Brüsszel ránk erőltesse az akaratát

E-mail Nyomtatás

Történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, és remélhetőleg a választók világos, egyértelmű döntést hoznak, amely megerősíti a kormányt politikai küzdelmében az Európai Bizottsággal - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 60. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: Magyarország a V4 révén egy olyan politikai csoportba tartozik az EU-n belül, amely ma a leginkább akcióképes, ez "a legsikeresebb külpolitikai vállalkozásunk" - vélekedett. Azt mondta, a V4-en belül teljes egység volt a Brexit utáni teendőkről, és a visegrádi együttműködésnek nagy szerepe volt abban is, hogy a délről Európára nehezedő nyomást képesek voltunk megállítani a határnál. Közölte: szeptember 6-7-én lesz a V4-es vezetők következő egyeztetése, akkor készülnek fel a 16-ai pozsonyi EU-csúcsra, amely az unió jövőjéről szól.

Bővebben...
 

A szerb határ védelmére kell koncentrálni

E-mail Nyomtatás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint elsősorban a szerb határ védelmére kell koncentrálni, eddig a román határszakaszon egyelőre nem indokolt kerítés felépítése. Bakondi György az M1 aktuális csatornán azt mondta, a kormány áttekintette a rövid- és középtávú előrejelzést, ennek alapján döntött a második védvonal felépítéséről. Ez elmondása szerint a jelenleginél biztonságosabb, erősebb és jobban felszerelt lesz. A Belügyminisztériumban több változatot is készítenek, és a költségek ismeretében hozza meg a kormány a döntést - tette hozzá.

Bővebben...
 

Budapest segítene Belgrádnak a határvédelemben

E-mail Nyomtatás

Magyarország továbbra is támogatja Szerbiát az illegális bevándorlás megfékezését célzó határvédelemben, és kész arra, hogy nemcsak a Magyarországgal, hanem a Bulgáriával és a Macedóniával közös határszakaszon is információkkal, emberállománnyal és jogi tanácsokkal segítse a balkáni országot - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a vajdasági Hajdújáráson, miután találkozott szerb kollégájával, Nebojsa Stefanoviccsal. A két tárcavezető áttekintette Szerbia és Magyarország biztonsági helyzetét, különös tekintettel a rájuk nehezedő migrációs nyomásra. Megegyeztek abban, hogy olyan javaslatokat dolgoznak ki, amelyek lehetőséget biztosítanak a migránsválság kezelésére mind az Európai Unió, mind a szomszédos országok számára.

Bővebben...
 

Idén minden eddiginél több gyerek üdülhetett Erzsébet-táborokban

E-mail Nyomtatás

Idén minden eddiginél több, 90 ezer gyerek üdülhetett az Erzsébet-táborokban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a fonyódligeti Erzsébet-táborban. Novák Katalin azt mondta: idén 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatással valósultak meg a programok, jövőre pedig közel húsz százalékkal több forrást, mintegy 5,2 milliárd forint központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és egyéb programok lebonyolítására a kormány.

Bővebben...
 

Sikerpályán a hazai borágazat

E-mail Nyomtatás

Napjainkban a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli. A magyar fogyasztók is egyre inkább a hazai, minőségi magyar borok mellett teszik le a voksukat, tavaly a vásárlók 92 százaléka a polcokról magyar bort választott és vitt haza – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a XXI. Magyar Borok Útja Rallye rajtjánál a Kincsem Parkban. Fazekas Sándor köszöntőjében emlékeztetett arra, az idei szüret már elkezdődött, a termésből mintegy 2,5-2,7 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe. A borászatok termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatásához a kormány döntésének köszönhetően 40 milliárd forint összegű támogatási forrásra lehet pályázni.

Bővebben...
 

Több magyar busz az utakon - Megalakult a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság

E-mail Nyomtatás

A kormány célja a hazai közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkjának magyar gyártású buszokkal történő megújítása, amelyet a közlekedési társaságokkal együttműködve, közös érdekek mentén kívánunk megvalósítani – emelte ki Varga Mihály a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság alakuló ülésén a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A tanácskozáson az M3 metró pótlását szolgáló buszok magyarországi gyártóktól történő beszerzésének lehetőségéről is tárgyaltak.

Bővebben...
 

Szijjártó Péter a Mol-INA-ügyről tárgyalt a horvát gazdasági miniszterrel

E-mail Nyomtatás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyniniszter a Dubrovniki Fórum alkalmával kétoldalú megbeszélést folytatott Tomislav Panenic horvát gazdasági miniszterrel, akivel egyebek mellett a Mol-INA-ügyről is egyeztetett. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtették: a találkozón Szijjártó Péter megerősítette, hogy Magyarország "az elmérgesedett vita helyett az együttműködésben érdekelt", ehhez azonban arra van szükség, hogy a Mol INA-val kapcsolatos "ésszerű, üzletszerű és logikus döntéseit horvát oldalról ne akadályozzák".

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség