Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából

E-mail Nyomtatás

Hazatért a negyedik magyar rendőr kontingens, amely a macedón-görög határnál teljesített egy hónapos szolgálatot. A huszonöt rendőrt a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság nevében Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötte Budapesten. Mint elmondta, a kontingens július 25. óta a macedón-görög határ közelében látott el őr-, járőr- és kísérői feladatokat.

Bővebben...
 

Szükség van a választópolgárokra a kötelező betelepítés megakadályozásában

E-mail Nyomtatás

Ha a választópolgárok nem állítják meg Brüsszelt, az EU előbb-utóbb betelepít Magyarországra olyanokat, akik "nem közülünk valók", és nem kérdezik meg a véleményünket, erről szól az októberi népszavazás - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hangsúlyozta: a kormány "egyedül gyenge ebben a küzdelemben".Nagy hibának minősítette a részvétel ellen kampányolni, egy igazi demokratának ugyanis - mutatott rá - kötelessége a részvételre biztatni egy népszavazáson. A miniszter azt mondta, Magyarország megállította a bevándorlást, és Európának is nagy szívességet tett azzal, hogy betartotta a szabályokat.

Bővebben...
 

Brüsszelt érdekelnie kell a magyar emberek véleménye

E-mail Nyomtatás

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Brüsszelt érdekelnie kell a magyar emberek véleménye, fontos, hogy mit mondanak az október 2-ai népszavazáson. Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, a Brexittel kapcsolatban láttuk: ha nem veszik figyelembe az emberek véleményét, akaratát, érzéseit arról, miként mennek a dolgok az Európai Unióban, annak olyan következményei is lehetnek, hogy egy tagállam úgy dönt, kilép.

Bővebben...
 

A terrorizmus elleni küzdelem a legfontosabb kapocs Magyarország és Új-Zéland között

E-mail Nyomtatás

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a legszorosabb kapocs Magyarország és Új-Zéland között a terrorizmus elleni küzdelem - fogalmazott Szijjártó Péter Tapolcán, ahol megbeszélést folytatott Murray McCully új-zélandi külügyminiszterrel. Szijjártó Péter az új-zélandi kollégájával, Murray McCullyval folytatott tapolcai megbeszélése után tartott közös sajtótájékoztatón azt mondta: közös érdek az Iszlám Állam visszaszorítása, "hiszen mi európaiak pontosan tudjuk, hogy minél jobban visszaszorítjuk az Iszlám Államot, annál inkább csökken az Európára háruló bevándorlási nyomás".

Bővebben...
 

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

E-mail Nyomtatás

Az autósok péntek délután vehették birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Bővebben...
 

A hatékony, minőségi oktatás a cél

E-mail Nyomtatás

Hatékony, minőségi oktatást kell létrehozni, olyan rendszert, amely hű a hagyományaihoz, a gyökereihez, de egyúttal választ ad a jövő kihívásaira is - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Budapesten. Az államtitkár és Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke mintegy 250 köznevelési intézmény igazgatójának adta át kinevezését a Duna-palotában. Palkovics László beszédében kiemelte: a szeptemberben induló tanév sok újdonságot és kihívást hoz, új feladatokkal, elvárásokkal kell szembenézniük az átalakított tankerületek új vezetőinek, és új felelősséget kapnak az intézményvezetők is.

Bővebben...
 

Nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét

E-mail Nyomtatás

A Külhoni Magyarságért Díj egyik üzenete, a politikai azt fejezi ki, hogy nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az elismerések budapesti átadásán. A nemzeti ünnep alkalmából átadott kitüntetésnek három üzenete is van, egyrészt jelenti a nagyszerű emberek értékelését, másrészt az adott nemzetrész elismerése, jelzése annak, hogy a magyar állam figyel rájuk, szereti, az egyetemes magyar nemzet meghatározó részének tekinti őket - jelentette ki Semjén Zsolt. Hangsúlyozta: a díjnak van egy politikai üzenete is, mégpedig az, hogy üldözött magyarjaink kezét nem engedjük el.

Bővebben...
 

Három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Ismét jelentős mértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 első félévében, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel 3 és fél éve tart a reálbérek töretlen növekedése Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – kimagasló mértékű, közel 65 ezres létszámbővülés ment végbe 2015 júniusához képest.

Bővebben...
 

Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben

E-mail Nyomtatás

Szeptembertől a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés valósul meg az egészségügyben - jelentette ki Mészáros János helyettes államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten. Mészáros János közölte: a 2016-ban kormányrendeletben szabályozott módon átlagosan 26,5 százalékos béremelést kapnak a szakdolgozók, a szakorvosok és a szakgyógyszerészek bére 107 ezer forinttal nő. Minderre 19,2 milliárd forint pluszforrást biztosít a költségvetés. Jövőre folytatódik a béremelés, erre 2017-ben 82,6 milliárd forint pluszforrást fordítanak.

Bővebben...
 

Jogvédőkhöz méltatlan a Magyar Helsinki Bizottság felhívása

E-mail Nyomtatás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára méltatlannak tartja, hogy egy olyan szervezet, amely "elvileg elkötelezett" az állampolgári jogok iránt, érvénytelen szavazat leadására biztat az október 2-i népszavazáson. Dömötör Csaba ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Magyar Helsinki Bizottság csütörtökön kiadott közleményében arra buzdítja a választópolgárokat, hogy menjenek el az október 2-i népszavazásra, és szavazzanak érvénytelenül.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség