Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A fiatalok jelentik a Családbarát Magyarország jövőjét

E-mail Nyomtatás

A fiatalok ügyének felkarolása, az ifjúságra való odafigyelés fontos kötelességünk, hiszen Magyarország jövőjét az érték- és közösségteremtő fiatalok jelentik. A kormány ezért tartja igazán lényegesnek, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá képességük kibontakoztatásához, aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és családalapításuk támogatásához. A széleskörű családtámogatási eszközök közül kiemelten célozza a fiatalokat a hallgatói/diplomás GYED, amely segít elkerülni, hogy az anyagiak a fiatalkori gyermekvállalás útjába álljanak.

Bővebben...
 

Már több mint 300 ember halt meg európai terrortámadásban

E-mail Nyomtatás

Világosan kimondható, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón. Kontrát Károly kifejtette: az Európát sújtó illegális bevándorlásnak számos súlyos következménye van, ezek egészségügyi, szociális, kulturális, gazdasági természetűek, de ennél súlyosabb, hogy állandósult Európában a terrorveszély. Hozzátette: mióta megkezdődött a tömeges illegális bevándorlás, több mint 300 ember halt meg Európában terrortámadások következtében, a támadásokat pedig bevándorlók vagy "bevándorló hátterű" terroristák követték el.

Bővebben...
 

Komoly egészségügyi kockázatot jelent a migráció

E-mail Nyomtatás

A magyar egészségügyi ellátórendszer ura a migráció okozta helyzetnek, kockázatot jelent azonban, hogy az érkezők nem együttműködőek, nem várják meg a szűrővizsgálatok eredményét - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a jelenlegi szabályok alapján a magyar hatóságok "elmentek a falig". Magyarországot az a vád szokta érni, hogy nem nyújt kellő védelmet a migránsok számára, nagyon nehéz azonban ezt megtenni, ha az érintettek nem hajlandóak igénybe venni a segítséget - tette hozzá.

Bővebben...
 

A legfontosabb az emberek biztonsága augusztus 20-án

E-mail Nyomtatás

Napjainkban a biztonságba vetett hit megingott, ezért minden eddiginél jobban ügyelünk majd arra, hogy mindenki gondtalanul vehessen részt a rendezvényeken – mondta Vargha Tamás államtitkár az Országházban tartott sajtótájékoztatón, amelyen ismertette az állami ünnep programjait. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: idén is megnyitják a Parlamentet az érdeklődők előtt augusztus 20-án: 10 órától 18 óráig ingyenesen tekinthetik meg a látogatók a Szent Koronát, a magyar államiság legjelentősebb jelképét. A látogatók a Szent Koronának is helyet adó Kupolatermet, valamint a Díszlépcsőházat nézhetik meg. Vargha Tamás elmondta, várhatóan sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel; mivel évről évre többen látogatnak el a programra, ezért az érdeklődők türelmét kérte.

Bővebben...
 

A kormány a védőnők mellett áll

E-mail Nyomtatás

A kormány minden olyan béremelést támogat, amelynek megvan a gazdasági fedezete, és amely mögött a magyar gazdaság növekvő teljesítménye áll. A kormány az egészségügyi dolgozók számára minden, jogszabályban is vállalt béremelést, bérkiegészítést, támogatást teljesített és teljesít.

Bővebben...
 

Büszkék lehetünk évszázados sporteredményeinkre

E-mail Nyomtatás

A magyar nemzet büszke lehet évszázados sporteredményeire - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva Balog Zoltán. A sportért is felelős miniszter az MTI várt eredménnyel kapcsolatos kérdésére azt mondta: szerinte a négy és a nyolc aranyérem között "minden reális", de a többi eredmény is fontos.

Bővebben...
 

30 milliárd forint értékű kerékpárút fejlesztésről döntött a kormány

E-mail Nyomtatás

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút fejlesztésről döntött a kormány, a turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették - jelentette be Révész Máriusz egy háttérbeszélgetésen, Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa hozzátette: a fejlesztések koordinálása érdekében döntöttek arról is, hogy a tárcán belül külön kerékpáros főosztályt hoznak létre. A várhatóan őszre megalakuló főosztály élére a kormánybiztos Berencsi Miklóst javasolta.

Bővebben...
 

Három éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem

E-mail Nyomtatás

A kiskereskedelmi forgalom harminchat hónapja, három éve folyamatosan bővül, az elmúlt egy évben a januári gyengébb időszakot leszámítva minden hónapban 4-5 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest - mondta Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár.

Bővebben...
 

Új közös projektekről döntött a Magyar-Thai Mezőgazdasági Munkacsoport

E-mail Nyomtatás

Hét közös kutatás-fejlesztési projekt elindításáról döntött a Magyar-Thai Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülése Thaiföldön. A Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos vezette delegáció többek között bioüzemanyag-előállítás, szőlészet-borászat, gyümölcstermesztés és talajszikesedés területén egyeztetett a thai partnerekkel közös kutatási projektekről a következő három évre.

Bővebben...
 

Megkapják első emelt bérüket a NAV dolgozók

E-mail Nyomtatás

Az életpályamodell bevezetését követően pénteken kapják kézhez először a megemelt fizetésüket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek. Átlagosan 70 ezer forint bruttóval számíthatnak többre az ott dolgozók - emelte ki Tállai András.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség