Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Jelenleg 42 külföldi rendőr segíti a magyar rendőröket

E-mail Nyomtatás

Jelenleg 42 külföldi vendégtiszt segíti a magyar rendőröket az illegális bevándorlás elleni fellépésben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Az MTI annak kapcsán kereste meg a rendőrséget, hogy a Bild című német lap a hét elején arról számolt be: német rendőrök is Magyarországra utaznak.

Bővebben...
 

2500 új munkahelyet teremt a Mercedes gigaberuházása

E-mail Nyomtatás

Új autógyárat épít a Mercedes kecskeméti gyára mellé, az 1 milliárd eurós beruházással felépülő gyárban évi 150 ezer autót gyárthatnak. A fejlesztés 2500 új munkahelyet jelent, a beruházáshoz a magyar kormány 12,9 milliárd forintos támogatást ajánlott fel - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Markus Schaefer, a Mercedes-Benz termelési és beszerzési igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint a beruházást az évtized végére fejezik be. Hangsúlyozta, egy új gyár építése ugyanazon a telephelyen alátámasztja a gyár sikerességét, a 2008-ban alapított kecskeméti gyár nagyban hozzájárult a Mercedes globális sikeréhez, itt több mint félmillió autót gyártottak le.

Bővebben...
 

Brüsszel nem járul hozzá a sérülékeny csoportba tartozó migránsok ellátásához

E-mail Nyomtatás

Magyarország felkészült a sérülékeny csoportba tartozó migránsok, így a családok, a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékossággal élők ellátására, az ehhez szükséges beruházásokat azonban saját forrásból, uniós támogatás nélkül kellett megvalósítania - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Röszkén. Czibere Károly a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány az elmúlt 12 hónapban mintegy 700 millió forintot fordított arra, hogy fejlessze a kísérő nélküli kiskorúak ellátását. Harmincnégyről kétszázra emelték a fóti befogadóállomás kapacitását, jelentősen növelték a gyámügyi igazgatásban ezen a területen dolgozók és a gyermekvédelmi gyámok számát, csökkentették az ügyintézési határidőket - tette hozzá.

Bővebben...
 

A legjobb megoldás a magyar-szerb határ közös megvédése

E-mail Nyomtatás

A magyar-osztrák határ megvédésének legjobb módszere az lenne, ha a két ország közösen védené meg a magyar-szerb határt - jelentette ki Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárral folytatott budapesti megbeszélése után azt mondta, Magyarország mindent megtesz a következő időszakban azért, hogy a lehető legjobb szomszédja és partnere legyen Ausztriának. Orbán Viktor az osztrák kancellárral együtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyar-szerb határ megvédése érdekében az első lépés megtörtént azzal, hogy Ausztria húsz embert küld a határ védelmére. Hozzátette: Magyarország azt kérte Ausztriától, hogy vizsgálja meg az együttműködést folytatásának lehetőségét, a határra kiküldött emberek számának nagyságrendekkel való növelését.

Bővebben...
 

A kormány célja a teljes foglalkoztatottság

E-mail Nyomtatás

A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken - mondta Varga Mihály Budapesten, sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter a terület friss statisztikai adatait értékelve közölte: a foglalkoztatási adatok - amelyeket a KSH csütörtökön tett közzé - a rendszerváltozás óta nem alakultak a mostanihoz hasonlóan kedvező módon. A rendszerváltozás óta nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, így a magyar foglalkoztatáspolitika új korszak küszöbén áll.

 

Bővebben...
 

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt

E-mail Nyomtatás

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Nagytarcsán. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.

Bővebben...
 

Hatékony és eredményes a magyar határvédelem

E-mail Nyomtatás

Nagyfokú hatékonyságot és eredményességet hozott a mélységi határőrizet bevezetése Magyarországon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Bakondi György felidézte, hogy július 5-én léptették életbe a rendszert. Lényege, hogy azokat az elfogott migránsokat, akikre nem tudnak bűncselekményt bizonyítani, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Bővebben...
 

Dolgozni kell a jövedelemviszonyok jobbá tételén

E-mail Nyomtatás

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a munkanélküliségi ráta 1990 óta nem volt olyan jó, mint most, de tovább kell dolgozni a jövedelemviszonyok javításán. A politikus az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, amíg Magyarországon van olyan ember, aki tud és akar dolgozni, de nem talál munkát, addig folytatni kell a munkát.

Bővebben...
 

A kormány figyel a keresztény fiatalok szavára

E-mail Nyomtatás

A kormány fontosnak tartja és támogatja a keresztény ifjúsági találkozókat, ezzel is bizonyítva, hogy figyel a keresztény fiatalok szavára - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Mátrafüreden, a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón. Novák Katalin köszöntőjében hangsúlyozta: a 11. alkalommal megrendezett ifjúsági találkozó azért is fontos esemény, mert túl azon, hogy a keresztény fiatalok kikapcsolódhatnak, színvonalas koncerteken vehetnek részt, fontos értékeket tehetnek magukévá.

Bővebben...
 

Vízügyi együttműködés Marokkó és Magyarország között

E-mail Nyomtatás

A Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere, Charafat Afailal asszony és delegációja háromnapos szakmai program keretében látogatott Magyarországra 2016. július 25-én. Útjuk célja a két ország közötti vízügyi együttműködés elmélyítése.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség