Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Termeléshez kötött támogatást kaphatnak 2017-től a burgonyatermesztők

E-mail Nyomtatás

Amennyiben Brüsszel is elfogadja, 2017-től a burgonya bekerülhet a termeléshez kötött támogatási körbe, így fellendülhet az utóbbi években csökkenő termelési kedv Magyarországon – mondta Czerván György az Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás, Fajta-és Növényvédelmi Technológiai Bemutatóján, Nyírteleken.

Bővebben...
 

Két kormánykabinet jön létre

E-mail Nyomtatás

A miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik a jövőben - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 57. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető kifejtette: mindkét kabinetet miniszter vezeti majd, döntéshozó és -előkészítő szervekről van szó, Orbán Viktor döntése alapján témák, ügyek tartoznak majd a kabinetekhez.

Bővebben...
 

Október 2-ra írta ki a népszavazást az államfő

E-mail Nyomtatás

Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök.

A KEH Sajtóigazgatóságának közleménye szerint az államfő az alaptörvény, a népszavazási kezdeményezésről, valamint a választási eljárásról szóló törvény rendelkezései alapján - figyelemmel az Alkotmánybíróság vonatkozó határozatára - döntött az országos népszavazás kitűzésének időpontjáról.

Bővebben...
 

Mélységi határőrizetet vezetnek be

E-mail Nyomtatás

Úgynevezett mélységi határőrizetet vezetnek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatón. Bakondi György elmondta: ez azt jelenti, hogy azokat a migránsokat, akiket a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé.

Bővebben...
 

Fontos az EU egységének fenntartása

E-mail Nyomtatás

Mind Magyarországnak, mind pedig Norvégiának nagyon fontos az EU egységének fenntartása - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 7-én Budapesten, miután norvég kollégájával egyeztetett. A tárcavezető kiemelte: Magyarországnak azért lényeges ez, mert az unió tagjaként politikai-gazdasági érdeke az EU egységének és erejének megmaradása, Norvégiának pedig a szoros együttműködése miatt az unióval.

Bővebben...
 

Az Eszterházy egyetem a hazai pedagógusképzés fellegvára

E-mail Nyomtatás

Az egri Eszterházy Károly Egyetem létrejöttével még jobban megerősödhet a korábbi főiskola a hazai pedagógusképzés fellegváraként - mondta az emberi erőforrások minisztere július 7-án Egerben, az intézmény július elsejei önállóvá válása alkalmából rendezett ünnepségen. Balog Zoltán úgy fogalmazott: az egri intézmény már főiskolaként is alkalmas volt az alkalmazkodásra: bevezette a tanárképzést és élen jár a digitális (e-learning) képzésben is.

Bővebben...
 

Fogadalmat tettek a Rióba induló olimpikonok

E-mail Nyomtatás

Ünnepélyes keretek között tettek fogadalmat a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén a riói olimpiára induló magyar sportolók. A Művészetek Palotájában tartott eseményen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Áder János köztársasági elnök és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte a sportolókat, edzőket, sportvezetőket.

Bővebben...
 

Sportparkok építését kérelmezhetik a települési önkormányzatok

E-mail Nyomtatás

Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni. A programról Boros Anita helyettes államtitkár, illetve Kósz Zoltán és Imre Géza olimpikon beszélt a kormany.hu-nak. A települési önkormányzatok augusztus 15-ig nyújthatják be kérelmüket a programban, amelynek idei keretösszege 1,5 milliárd forint - mondta Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni

Bővebben...
 

Átadták a Hungrana Kft. hárommilliárdból épült új pelletüzemét

E-mail Nyomtatás

Mintegy hárommilliárd forintból épített új, takarmány pelletet előállító üzemet a Hungrana Kft., amelyet július 6-án avattak a Fejér megyei Szabadegyházán. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter avatóbeszédében stratégiai fontosságúnak nevezte az osztrák-amerikai tulajdonú vállalatot, és hangsúlyozta, a cég minőségi magyar alapanyagból, négyezernél több hazai beszállítóval, magyar munkaerővel, folyamatos fejlesztésekkel gazdasági sikertörténetet épít. Véleménye szerint a Hungrana nemcsak itthon, hanem a nemzetközi piacokon is Magyarország versenyképességét bizonyítja.

Bővebben...
 

Brüsszel bevándorláspolitikája veszélyezteti Európa biztonságát és egységét

E-mail Nyomtatás

"Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája veszélyezteti Európa biztonságát és egységét" - jelentette ki Kontrát Károly az európai uniós tagállamok belügyminisztereinek Pozsonyban tartott találkozója után. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: megbeszéléseik központi témája a migráció volt, azon belül a határvédelemről, valamint az európai parti és határőrségről volt szó.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség