Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Szász-magyar egyetértés a KAP egyszerűsítéséről

E-mail Nyomtatás

Érdekeltek vagyunk a közös agrárpolitika támogatási rendszerének egyszerűsítésében, hatékonyabbá tételében – hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Thomas Schmidt úrral, Szászország környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszterével folytatott egyeztetésén. A gazdák elvárásainak jobban megfelelő, kevésbé bürokratikus és átlátható EU-s agrártámogatási rendszerre van szükség – ebben a tárgyaló felek között teljes egyetértés volt.

Bővebben...
 

Még nagyobb a jelentősége a magyar népszavazásnak

E-mail Nyomtatás

Nem az EU ellen szól a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás, hanem jó példa arra, hogy miként lehet egy fajsúlyos kérdésről beszélni a választókkal - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 56. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A miniszter kifejtette: a kormány felállít egy munkacsoportot a Brexit következményeinek kezelésére. Magyarország érdeke a gazdasági és politikai együttműködés fenntartása Nagy-Britanniával. Lépéseket tesznek, hogy a hosszú tárgyalási folyamat eredményes legyen a kilépés és az új együttműködési feltételek megteremtése tekintetében - hangsúlyozta.

Bővebben...
 

Hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt

E-mail Nyomtatás

A hortobágyi volt bombalőtéren balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják - mondta a honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón Budapesten. Simicskó István közlése szerint sérült társuk állapota súlyos, de nem életveszélyes. A miniszter elmondta, hogy az elhunyt katonákat felterjeszti a honvédelmi miniszter által adható legmagasabb elismerésre, a Hazáért érdemjelre. Simicskó István kijelentette: pótolhatatlan veszteség érte a honvédséget, és Magyarországot. Közölte, a baleset körülbelül délután kettő órakor történt, amikor felrobbant a 250 kilogrammos repeszromboló bomba.

Bővebben...
 

Adócsökkentés és otthonteremtési program is segíti a családokat jövőre

E-mail Nyomtatás

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek, miután megnyitotta a Pest megyei Kóspallag családi rendezvényét. Rétvári Bence azt mondta: a családi adózás már eddig is segítséget tudott adni a családok 94 százalékának, szinte minden magyar család igénybe tudta venni valamelyik formáját az eddigi családtámogatási rendszernek.

Bővebben...
 

3,9 milliárd forintból újabb üzemet épít a Freudenberg csoport Kecskeméten

E-mail Nyomtatás

A német Freudenberg csoport 4 millió eurós befektetéssel megkétszerezte kecskeméti gyártókapacitását; a kibővített gyáregység átadóján Szijjártó Péter bejelentette, hogy az autóipari beszállító cég 3,9 milliárd forintból újabb üzemet épít, amelyet a magyar kormány 411 millió forinttal támogat. A Freudenberg Sealing Technologies Kft. tömítéseket előállító kecskeméti gyárát tíz hónap alatt hatezer négyzetméteresre bővítették. A fejlesztésnek köszönhetően hetvenöt új munkahely jött létre, így már hétszáz munkavállalót foglalkoztat a cég.

Bővebben...
 

A magyar nemzeti önismeret egyik legfontosabb intézménye

E-mail Nyomtatás

Beiktatták a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatóját, Varga Benedek megbízatása öt évre szól. Az emberi erőforrások minisztere a főigazgatói kinevezés átadásán elmondta: a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a magyar nemzeti önismeret egyik legfontosabb intézménye. Balog Zoltán kiemelte: az MNM "az ország első számú múzeuma", ezért az új főigazgatótól nem egyszerűen az intézmény vezetését várják. Az MNM-nek a hazai múzeumi életben vezető szerepet kell játszania, a látogatókkal, a nemzeti közösséggel szoros kapcsolatot tartania, a világ magyarságához és a turistákhoz egyaránt szólnia, a kutatásra és a múzeumpedagógiára mind figyelmet fordítania - hangsúlyozta.

Bővebben...
 

Gyakorlati tudással eredményesebben lehet elhelyezkedni

E-mail Nyomtatás

duális képzésben gyakorlati tudást is megszerző munkavállalók eredményesebben és gyorsabban tudnak belépni a munkaerőpiacra, hiszen rendelkeznek már a szükséges készségekkel, és a munkaadó is egy "kész" munkaerőt kap - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára július 2-án reggel az M1 aktuális csatornán. Cseresnyés Péter azt mondta, aki gyakorlati képzést biztosít, a tudáson túl munkakultúrát is átad a fiataloknak.

Bővebben...
 

Minden adott a minőségi élelmiszerek előállításához

E-mail Nyomtatás

Az országnak minden adottsága megvan a minőségi élelmiszerek előállításához - mondta az Országgyűlés alelnöke, a kápolnásnyéki Halász Gedeon Központban az Áldomás közösségi márkanév használati jogot nyert termelők ünnepélyes oklevél átadási rendezvényén. Jakab István kijelentette, hogy a magyar mezőgazdaság képes minőségi alapanyagokat termelni, magas minőségű élelmiszert pedig csak magas minőségű alapanyagból lehet létrehozni. Beszélt arról is, hogy a magyar, magas minőséget képviselő termékeket először a hazai fogyasztókkal kell elfogadtatni. Néhány márka létezik már, de kellene egy, amit mindenki elfogad, s amivel külföldi piacokra is ki lehet jutni. Véleménye szerint az Áldomás márkanévvel közelebb lehet jutni ehhez a célhoz.

Bővebben...
 

Kárpátaljai gyermekek üdülnek Zánkán

E-mail Nyomtatás

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az Országházban köszöntötte és vendégül látta azokat a kárpátaljai gyermekeket, akik a zánkai Erzsébet-táborban töltött üdülésüket követően Budapesten is kirándultak. Az Erzsébet-táborok keretében – a tavalyi évhez hasonlóan – nyáron is folytatódik az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány gondozásában az a kormány által támogatott program, amelynek keretében több ezer 8-14 év közötti kárpátaljai gyermek táborozhat térítésmentesen Zánkán.

Bővebben...
 

Az ELTE részeként működhet tovább a Savaria Egyetemi Központ

E-mail Nyomtatás

Fenntartóként az állam támogatja, hogy a Savaria Egyetemi Központ - várhatóan a jövő év január elsejétől - az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE) csatlakozzon, a karai pedig az ELTE szombathelyi karaiként működjenek tovább - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár szombathelyi sajtótájékoztatóján. Palkovics László közölte: az ELTE szenátusa úgy döntött, hogy támogatja a szombathelyi karok által kifejezett csatlakozási szándékot, és a kezdeményezést a Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusa is támogatta.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség