Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A HNT Elnökségével találkozott az agrárgazdaságért felelős államtitkár

E-mail Nyomtatás

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa június 29-i elnökségi ülésén részt vett Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár. A HNT, mint a hegyközségi rendszer csúcsszerve, és egyben a szőlő-bor ágazat elismert szakmaközi szervezete fogja össze a hazai szőlő-bor ágazatot.

Bővebben...
 

Európának le kell vonnia a tanulságokat

E-mail Nyomtatás

A britek döntésének egyik legfőbb oka, hogy Brüsszel nem volt képes megfelelő választ adni a migrációs válságra – mondta a népszavazás kapcsán a magyar külügyminiszter. Európának le kell vonnia a Nagy-Britannia EU-tagságáról tartott népszavazás tanulságait - mondta Szijjártó Péter.

Bővebben...
 

Lesz népszavazás ősszel a kényszerbetelepítés ellen

E-mail Nyomtatás

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntésének következtében lesz népszavazás ősszel a kényszerbetelepítés ellen, a referendum kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult - mondta Tuzson Bence. Az Ab meghozott két határozata nem adott helyt a kormány által a betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazás ellen benyújtott négy indítványnak. Tuzson Bence erre reagálva kifejtette: a kormány által kezdeményezett népszavazást baloldali politikusok - például Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke - megtámadták, most azonban elhárultak az akadályok. Az államtitkár közölte: a törvényi határidők alapján a referendum várhatóan szeptemberben vagy októberben lesz.

Bővebben...
 

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

E-mail Nyomtatás

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is. Ezekre 2.240 milliárd forintnyi uniós és 1.640 milliárd forintnyi hazai forrás jut 2017-ben.

Bővebben...
 

Tulajdont szerzett a magyar állam az Erste Bankban

E-mail Nyomtatás

Az egyre erősebb hazai pénzügyi szektor – hitelezési tevékenységének bővítésével – nagymértékben segítheti gazdaságunk versenyképességének javítását, a beruházások mértékének növekedését és így a foglalkoztatottság bővülését is – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Erste Bank AG-val kötött szerződés aláírása utáni budapesti sajtótájékoztatón. A magyar állam és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos kisebbségi tulajdont szerezett az Erste Bank Magyarország Zrt.-ben.

Bővebben...
 

Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök azt tartja a brit népszavazás legnagyobb tanulságának, hogy Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját. A kormányfő péntek reggel azt követően nyilatkozott így a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy a brit EU-tagságról tartott csütörtöki népszavazáson győzött a kilépést pártoló tábor.

Bővebben...
 

Brüsszelnek nagyobb figyelmet kell fordítania a választók akaratára

E-mail Nyomtatás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a brit népszavazási eredmény is arra utal, hogy Brüsszelnek sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a nemzetek, a választók akaratára. Bakondi György azt mondta: "kétségtelen", hogy a brit népszavazás egyik meghatározó körülménye a bevándorlás kérdésköre volt.

Bővebben...
 

Az élelmiszer-áfacsökkentés hatására 43 milliárd forint marad a családoknál jövőre

E-mail Nyomtatás

Az élelmiszerek általános forgalmi adójának mérséklése jövőre összesen 43 milliárd forintot hagy a családoknál, átlagosan 35-40 ezer forintot - mondta a földművelésügyi miniszter Budapesten sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor közölte: minden családot érint az élelmiszeráfa-csökkentés, de különösen fontos a gyermekes családok, a nyugdíjasok és a kiskeresetűek számára az, hogy a friss tej áfája 18 százalékról 5 százalékra, a tojás és a baromfihús áfája 27-ről 5 százalékra, valamit az éttermi étkezés általános forgalmi adója 27-ről 18 százalékra csökken.

Bővebben...
 

Idén több mint kétezer kárpátaljai diák vesz részt Erzsébet-táborokban

E-mail Nyomtatás

Idén kétezer-egyszáz diák érkezik Kárpátaljáról az Erzsébet-táborokba - mondta Rétvári Bence, amikor a Parlamentben körbevezette a tanulók egy csoportját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik, nyolcadik osztályos diákokat egyaránt hívtak. A tanulók vendégeskednek a Balaton partján, eljönnek a Parlament épületébe, egyhetes turnusokban váltva egymást. Csaknem 200 millió forintot biztosítottak erre - közölte. Nagyon fontosnak nevezte, hogy ezek a fiatalok magyarországi magyar diákokkal, saját korcsoportjukkal együtt táborozzanak.

Bővebben...
 

Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója kapta a Lőrincz Csaba-díjat

E-mail Nyomtatás

Kántor Zoltán szociológus, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója vehette át a kiemelkedő külpolitikai, nemzetpolitikai tevékenységért odaítélt Lőrincz Csaba-díjat Budapesten. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az ünnepségen kiemelte: Lőrincz Csaba élete során "szétosztotta önmagát" a közösségért, az egységes magyar nemzetért, mindezt sokszor a háttérben, észrevétlenül. Hatalmas életmű az övé - fogalmazott az államtitkár. Felidézte hozzá kapcsolódó személyes emlékeit és rámutatott: Lőrincz Csaba sokszor a harsány emberektől visszahúzódva szemlélte környezetét és humorával, tudásával egyengette a nemzetpolitikával foglalkozók útját.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség