Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Élelmiszerkönyvi változások a jobb minőségű élelmiszerekért

E-mail Nyomtatás

A vásárlói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó minőségű élelmiszerek, így a sütőipari termékek iránt is. Ennek szem előtt tartásával - figyelemmel a magyar szokásokra és vásárlói elvárásokra - újult meg néhány hónapja a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrászipari termékek lapjai. A folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva, megfelelő szakértelemmel, jó minőségű termékek készülhessenek. A Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrászipari termékek Szakbizottság napokban tartott kibővített ülésének középpontjában a Magyar Élelmiszerkönyv, az élelmiszerekkel kapcsolatos állítások és a tápérték jelölés állt. A résztvevők megemlékeztek Dr. Szalai Lajos professzorról, aki hosszú időn keresztül volt a Magyar Élelmiszerkönyv Sütőipari Szakbizottságának elnöke, majd pedig tiszteletbeli tagja.

Bővebben...
 

Migrációs kérdésekben is együttműködik Magyarország és Ausztria

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Ausztria kész az együttműködésre a migrációs kérdések megoldásában is - hangsúlyozták a két ország honvédelmi és belügyminiszterei a burgenlandi St.Martinban, ahol kétoldalú megbeszélést tartottak. Magyar részről Pintér Sándor belügyminiszter és Simicskó István honvédelmi miniszter, osztrák részről Wolfgang Sobotka belügy- és Hans Peter Doskozil védelmi miniszter vettek részt a találkozón.

Bővebben...
 

Migránsügyi munkacsoport jött létre a kormányzaton belül

E-mail Nyomtatás

Trócsányi László igazságügyi miniszter vezetésével létrejött a kormányzaton belül egy migránsügyi munkacsoport, amelyben az igazságügyi tárca mellett a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség vesz részt - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 54. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A munkacsoportban részt vevő három miniszternek a jövő pénteki kormányülésre kell jelentést készítenie a bevándorlás jogi szabályozásával kapcsolatos aktuális helyzetről az Európai Unió és Magyarország viszonylatában. Megvizsgálják majd például az EU jogalkotási folyamatát - például a kötelező kvótával kapcsolatban -, a V4-es együttműködést és a népszavazási kilátásokat is - tájékoztatott Lázár János.

Bővebben...
 

Az egészségügy jelentős többletforráshoz jut jövőre

E-mail Nyomtatás

A jövő évi költségvetésben jelentős többletforrásokhoz jut az egészségügyi ágazat, ennek egyik fontos része a már az idén elindítandó béremelés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kifejtette: a reprezentatív szakszervezetekkel történt megállapodás eredményeként a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek alapbére idén szeptembertől bruttó 107 ezer, jövő novembertől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő. A szakdolgozók átlagbére idén átlagosan 26,5 százalékkal, jövő novembertől 12 százalékkal, 2018 novemberében és 2019 novemberében pedig 8-8 százalékkal nő - ismertette.

Bővebben...
 

A gázellátási szerződés módosításáról állapodott meg Szijjártó Péter

E-mail Nyomtatás

A Magyarország hosszú távú földgázellátásáról szóló megállapodás módosításáról, valamint 700 vasúti kocsi legyártásáról - egyiptomi piacra, magyar-orosz vállalati együttműködésben - írt alá szerződést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 20. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. A magyar tárcavezető Oroszország "északi fővárosában" Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel, Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával, Alekszandr Novak energetikai miniszterrel és Szergej Kirijenkóval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt.

Bővebben...
 

Tovább bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

E-mail Nyomtatás

A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye - közölte a földművelésügyi miniszter a Hungarikum Bizottság kisvárdai ülését követően az MTI-vel.

Fazekas Sándor elmondta, a bizottság döntése értelmében bekerült a Magyar Értéktár tételei közé a magyar pásztor- és vadászkutya fajták, az egri bikavér, a tiszai halászlé, a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap, a mirelittermékek, a tiszavirág és a tiszavirágzás, a dobostorta, valamint az Országos Kék Túra.

Bővebben...
 

Nélkülözhetetlenek a jól képzett agrár-szakemberek

E-mail Nyomtatás

A magyar mezőgazdaság és élelmiszergazdaság további megerősítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő számú jól képzett szakember – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Szent István Egyetem Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülésén, Gödöllőn.

Bővebben...
 

A szakértők függetlensége és pártatlansága elengedhetetlen

E-mail Nyomtatás

A függetlenség és pártatlanság érvényesülése elengedhetetlen a szakértők és így az egész igazságszolgáltatás iránti közbizalom szempontjából – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek (ISZKI) humánbiológiai szakmai napján tartott tanácskozáson 2016. június 17-én Budapesten. Trócsányi László az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott a rendezvényen hangsúlyozta: a szakértők befolyása egy-egy eljárás kimenetelére olyan nagy, hogy a beléjük vetett bizalom erősödése vagy gyengülése az egész igazságszolgáltatás megítélésére döntő hatással lehet.

Bővebben...
 

525 millió a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program pályázataira

E-mail Nyomtatás

Meghirdették a 2016 - a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program pályázatait Budapesten, a jelentkezéseket az 525 millió forintos keretre július 15-éig várják. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár sajtótájékoztatón elmondta, az a cél, hogy a szomszédos országokban működő fiatal magyar vállalkozók eszközeinek beszerzését, vállalkozásainak fejlesztését támogassák. Hozzátette: szeretnék az induló vállalkozásokat, mikro-vállalkozásokat megerősíteni és hozzájárulni ahhoz, hogy a szülőföldön boldogulni tudjanak.

Bővebben...
 

200 óvodát ismertek el a gyermekek biztonságos közlekedésre neveléséért

E-mail Nyomtatás

A fejlesztési minisztérium küldetésének érzi, hogy minden lehetséges módon támogassa a lehető legkorábban elkezdett közlekedésre nevelést, ezzel alapozva meg a hazai közlekedéskultúra fejlődését – mondta el Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Biztonságos Óvoda program záróeseményén 2016. június 16-án, Budapesten.

A Biztonságos Óvoda pályázat az öt éve, több mint ötven szervezet bevonásával működő Élet Úton program stratégiájába illeszkedve indult el. A közös munka egyik fő célja, hogy Magyarországon a közúti közlekedés során egyetlen 14 év alatti gyermek se veszítse életét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség