Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

A víz, energia és élelmezés hármasa

E-mail Nyomtatás

Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár részt vett és nyitóbeszédet mondott az Európai Fejlesztési Napok „Víz, energia és élelmezés összefüggései” című magas szintű panelbeszélgetésén Brüsszelben. Az Európai Fejlesztési Napok a nemzetközi fejlesztéspolitikai terület legrangosabb európai eseménye. A panelbeszélgetés témája kapcsán az államtitkár kiemelte, hogy a víz, energia és élelmezés hármasa által alkotott összefüggés-rendszer a fenntartható fejlődés kérdéskörének középpontjában áll.

Bővebben...
 

A legnehezebb évet tudja maga mögött a visegrádi csoport

E-mail Nyomtatás

A legnehezebb és legbonyolultabb évet tudja maga mögött a visegrádi csoport, s a felmerült problémákkal sikeresen megbirkózott - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a négy visegrádi ország kormányfőjének csúcstalálkozója után Prágában sajtóértekezleten.

A csúcstalálkozón Csehország jelképesen átadta Lengyelországnak a regionális csoportosulás soros elnöki tisztségét.

Bővebben...
 

Négy nagy egészségügyi centrumra van szükség Budapesten

E-mail Nyomtatás

A kormány úgy döntött, hogy Budapesten négy nagy, kiemelt egészségügyi centrumra van szükség - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 53. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető kiemelte: végső döntés született arról, hogy északon a Honvédkórházat kell megerősíteni, Dél-Pesten az Egyesített Szent István és Szent László Kórház biztosít ellátást, Dél-Budán pedig új, 21. századi szuperkórházat építenek Kelenföld térségében. Észak-Budán egy következő fejlesztési periódusban új kórház létesülhet - tette hozzá.

Bővebben...
 

A kormány újjáépíti a hazai buszgyártást

E-mail Nyomtatás

Hitellel, támogatással és piaccal segíti a kormány azokat a hazai autóbuszgyártókat, akik képesek arra, hogy magas minőségben állítsanak elő magyar buszokat – jelentette ki Varga Mihály az alapításának 160. évfordulóját ünneplő Kravtex-Kühne Csoport új, 5600 négyzetméteres üzemcsarnokának avatásakor. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a kormány célja, hogy három év múlva évente 1000-1200 új autóbuszt gyártsanak Magyarországon, amellyel párhuzamosan több mint ezer új munkahely jöhet létre.

Bővebben...
 

Jelentős béremelés az egészségügyben

E-mail Nyomtatás

Már idén jelentősen emelkedik a szakorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakdolgozók alapbére - jelentette be Balog Zoltán. A miniszter tájékoztatása szerint a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek alapbére idén szeptember 1-jétől bruttó 107 ezer, 2017. november 1-jétől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő. A rezidensek alapbére jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik.

Bővebben...
 

Az emberek biztonságát szolgálja az alkotmánymódosítás

E-mail Nyomtatás

A magyar emberek mindennapi biztonságát garantálja az Országgyűlés által elfogadott alaptörvény-módosítás és a Belügyminisztérium terrorellenes csomagja - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a parlamenti határozathozatalok után. Az államtitkár szerint a törvénymódosítások nyomán egyrészt a rendőrség és a belügyi szervek megkapják azokat a forrásokat és háttérszervezeti egységeket, amelyek alkalmassá teszik őket, hogy megfeleljenek a terrorizmus kihívásainak, másrészt az alaptörvény és az ehhez kapcsolódó honvédelmi törvények módosításával lehetővé válik, hogy Magyarországon a honvédség is fel tudjon lépni terrorveszélyhelyzet esetén.

Bővebben...
 

Magyar és szlovén települések kapták az idén az Európa Tanács Táj Díját

E-mail Nyomtatás

Magyar és szlovén településeknek ítélte oda a Miniszterek Bizottsága az Európa Tanács idei Táj Díját, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adott át Bedő Andreának, a projekt magyar vezetőjének. Fazekas Sándor ismertette, hogy az idén 12 országból érkezett pályaműből a bizottság négy magyar és hat szlovén településnek, valamint két magyar civil szervezetnek ítélte meg a díjat.

Bővebben...
 

A magyar-osztrák védelmi együttműködés erősítéséről tárgyalt a két ország védelmi minisztere

E-mail Nyomtatás

A Magyarország és Ausztria közötti katonai, védelmi együttműködés erősítéséről, fokozásáról tárgyalt Budapesten a két ország honvédelmi minisztere. Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminiszter Simicskó István honvédelmi miniszterrel folytatott tanácskozása utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Ausztria hadügyminisztere legutóbb 2007-ben járt Magyarországon. Ez az osztrák miniszter szerint az azonos problémák, a régiót érintő hasonló kihívásokat tekintve túlságosan régen volt. Ezért abban állapodtak meg, hogy a jövőben gyakrabban találkoznak majd egymással.

Bővebben...
 

Az óvodával kezdődött el a győri evangélikus épületegyüttes megújítása

E-mail Nyomtatás

Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő és Fekete Dávid alpolgármester adta át az Európában egyedülálló Insula Lutherana részét képező, részben felújított, részben újonnan épített épületet 2016. június 10-én, Győrben. A kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház között a reformáció emléknapján, 2013. október 31-én jött létre megállapodás, melyet Orbán Viktor miniszterelnök és Gáncs Péter elnök-püspök írtak alá. A magyar kormány 4,7 milliárd forinttal támogatja az evangélikus szigetként emlegetett épületegyüttes megújítását.

Bővebben...
 

2018-ig egységesítik az állami informatikai rendszereket

E-mail Nyomtatás

A Magyarországon egymástól elkülönülten működő 300 informatikai szakrendszert 2018-ig összekapcsolják, ami a vállalkozások versenyképessége, a hatékonyság, és gyorsaság érdekében kulcskérdés - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára egy konferencián.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség