Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

„Az iskola ne csak boldogulásra tanítson, hanem boldogságra is”

E-mail Nyomtatás

Nem csupán az információátadásnak, hanem a közösségépítésnek, egymás megismerésének is színtere a középiskola – emelte ki Fülöp Attila Balatonfüreden, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium felújított fiúkollégiumának átadásán és szentelésén.

Bővebben...
 

A kormány a törvények betartását várja el a migránsoktól

E-mail Nyomtatás

Magyarország törvényeinek betartását várja a kormány azoktól az illegális bevándorlóktól is, akik szerdán megpróbáltak kitörni a kiskunhalasi zárt befogadó állomásról - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 52 nevű sajtótájékoztatón. Lázár János a kiskunhalasi esetről szólva azt mondta: mintegy 300-an kifogásolták zárt őrizetüket és az erőszaktól sem riadtak vissza. Azt kérte: ne éljenek vissza a bizalommal és működjenek együtt a hazai hatóságokkal.

Bővebben...
 

Meg kell mutatni, hogy a régi iparvárosokban is van jövő

E-mail Nyomtatás

Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért "becsületbeli ügy" Dunaújváros kérdése is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gábor polgármesterrel. Az ezt követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés. A cél, Dunaújvárost modern ipari várossá tenni - fűzte hozzá.

Bővebben...
 

Hőseink bátorságot adnak a jövő kihívásaihoz

E-mail Nyomtatás

"Hőseink bátorságot adnak a mához, a jövő kihívásaihoz" - hangoztatta a honvédelmi miniszter a magyar hősök emlékünnepén tartott beszédében. Simicskó István megjegyezte, hogy több mint 200 állam létezik ma a Földön, de csak kevésnek adatott meg, hogy ezeréves államissággal rendelkezzen. Felidézte, hogy a Kárpát-medencében élő magyar népnek szabadságáért, függetlenségéért folyamatosan küzdenie kellett, mindezek sok kudarccal, véráldozattal jártak. Magyarország több mint ezeréves állami fennállása igazolja, hogy "hőseink áldozata nem volt hiábavaló" - fűzte hozzá.

Bővebben...
 

Az európai vezetők szembekerültek a népükkel

E-mail Nyomtatás

Az európai vezetők szembekerültek a népükkel migránsügyben, ezért teljesen felül kell vizsgálniuk eddigi politikájukat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint "akárhogy is finanszírozza a civil szervezeteket Soros György, akárhogy próbál bemenni a médiába a magyar milliárdos a pénzével, és hangulatot kelteni", az igazság az, hogy a nyugati kormányok menekültügyi politikáját a saját népük erőteljesen, növekvő számban és növekvő erővel ellenzi.

Bővebben...
 

Jövőre több mint 4 millió munkavállaló kaphat 100 ezer forintot készpénzben

E-mail Nyomtatás

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató. A kormány benyújtotta a Parlament Törvényalkotási Bizottságának a tavaszi adócsomag módosító javaslataként az új kafetéria-szabályokat.

Bővebben...
 

Magyar cégek is bekapcsolódhatnak az egyiptomi fejlesztésekbe

E-mail Nyomtatás

A magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatok gyors és kiegyensúlyozott fejlődése mindkét ország érdeke. 2014 végére Egyiptom vált a magyar áruk legfőbb exportpiacává az arab világban – hangsúlyozta Varga Mihály Kairóban magyar és egyiptomi vállalatok számára rendezett üzleti fórumon. A nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként kétoldalú megbeszélést folytatott az egyiptomi kormány pénzügyminiszterével.

Bővebben...
 

Közös kincs a fiatalok tehetsége

E-mail Nyomtatás

Közös kincs a tehetség, ha segítik a fiatalokat tehetségük kibontakozásában, a tudományokban, a művészetekben vagy a sportban elért sikereik az egész közösség hasznára is válhatnak - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán a Magyar Nemzeti Múzeumban arról beszélt: a kormány azt akarja elérni a támogatásokon keresztül, hogy Magyarországon ne vesszenek, ne kallódjanak el a tehetséges fiatalok, és kibontakozásukat pénzügyi nehézségek ne akadályozzák.

Bővebben...
 

Jól halad a nagyvárosokat a gyorsforgalmi úthálózatba bekötő program

E-mail Nyomtatás

Ütemesen halad a megyei jogú városokat a gyorsforgalmi úthálózatba bekapcsoló program végrehajtása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Szombathelyen, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) ülése előtt tartott sajtótájékoztatón. Tasó László elmondta: az október 30-áig kiírt, 112 milliárd forint értékű közbeszerzés alapján már valamennyi esetben megkötötték a szerződéseket, a napokban adják át például Hajdú-Bihar megyében az M35-ös út munkaterületét és kezdődik a kivitelezés. Hozzátette, napokon belül újabb, összesen 431 milliárd forintnyi közbeszerzési kiírás jelenik meg útépítésekre.

Bővebben...
 

Az egyház szerepe a társadalmi vállalkozásokban

E-mail Nyomtatás

Az egyház és a karitatív szervezetek társadalmi vállalkozásokban vállalt és vállalható szerepéről szerveztek műhelybeszélgetést a magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjában. A foglalkoztatás és a szövetkezeti gazdálkodás tapasztalatait, jó gyakorlatait és a pályázatok által kínált lehetőségeket vizsgálta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által kezdeményezett konferencia, melyen részt vett Dr. Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke, Dr. Viski József, az EMVA IH vezetője, valamint Dr. Németh Nándor, a Szeretetszolgálat régióvezető-helyettese.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség