Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Esztergom számára a nemzeti összetartozás mindennapi tapasztalat

E-mail Nyomtatás

Az esztergomiaknak és a párkányiaknak mindennapi tapasztalat volt a trianoni döntés miatti kettészakítottság, de ma már első kézből értesülnek egymás ügyeiről a Duna két partján élők, mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Esztergomban a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartott megemlékezésen.

Bővebben...
 

Magyarországra senkit nem lehet visszatoloncolni

E-mail Nyomtatás

Bár több európai uniós tagállam is Magyarországra akar visszaküldeni bevándorlókat, ide nem lehet visszatoloncolni senkit, Görögországba kell küldeni az embereket - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 51 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: Magyarországra különböző uniós tagállamokból mintegy 52 ezer embert akarnak visszatoloncolni, a legtöbbet Németországból. Magyarország viszont minden partnerének jelzi, hogy ezek a bevándorlók Görögországon keresztül érkeztek, és ha nem is regisztráltak ott, ez nem jelenti azt, hogy Magyarországra kellene küldeni őket - mondta.

Bővebben...
 

Az EU és Oroszország pragmatikus együttműködésére van szükség

E-mail Nyomtatás

Az EU és Oroszország együttműködésének pragmatikus, egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló újjáépítése nélkül az európai versenyképesség javítása nehezen képzelhető el - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tárgyalt. A magyar tárcavezető értékelése szerint az európai gazdaság és versenyképesség javulásához, megerősödéséhez az orosz természeti erőforrások és az európai magasan fejlett technológiák párosítására van szükség. Véleménye szerint a globális kihívásokra csak akkor van megoldás, ha megállapodás jön létre a transzatlanti közösség és Oroszország között, így sikerült tető alá hozni például az iráni nukleáris megállapodást. Mivel alighanem a jövőben is lesznek komoly globális kihívások, fenn kell tartani a pragmatikus és ésszerű együttműködés lehetőségét - mutatott rá.

Bővebben...
 

Meghozták az eredményt a magyar reformok

E-mail Nyomtatás

Meghozták az eredményt a kormány 2010-ben indított gazdasági átalakító intézkedései, a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő felminősítésében visszaköszönnek a legfontosabb területeken elért eredmények - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter május 21-ei budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Megerősített konzuli szolgálattal készül a KKM a franciaországi Eb-re

E-mail Nyomtatás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megerősített konzuli szolgálattal készül a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra - mondta Szijjártó Péter, a tárca vezetője budapesti sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter kiemelte: a KKM-nek kötelessége konzuli védelmet biztosítani, ha valahol nagyobb létszámban vannak jelen magyar állampolgárok, ezért a magyar válogatott csoportmérkőzéseinek helyet adó városokban helyszíni és mobil konzuli védelmet biztosítanak.

Bővebben...
 

Egyetlen fejleményt sem vett figyelembe az Európai Bizottság

E-mail Nyomtatás

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Bizottság egyetlen fejleményt sem vett figyelembe, mielőtt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

Bővebben...
 

A kormány célja az idősek jólétének növelése

E-mail Nyomtatás

A kormány célja az idősek jólétének növelése, az aktív, tartalmas időskor biztosítása, a generációk közötti együttműködés és a családközpontú szemlélet erősítése - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára május 26-án Budapesten, az Idősek Tanácsa ülése előtt rendezett konferencián.

Bővebben...
 

Brüsszel bosszút áll

E-mail Nyomtatás

A május 26-án nyilvánosságra hozott kötelezettségszegési eljárás nem más, mint bosszú Brüsszel részéről, amiért Magyarország egyértelművé tette, hogy felzárkózási forrásokat nem akar átcsoportosítani migrációs feladatokra. Brüsszel ugyanis tavaly ősszel azzal a kéréssel fordult az uniós országokhoz, köztük Magyarországhoz, hogy a felzárkózási forrásokat a bevándorlók integrációjára fordítsa, a magyar kormány azonban ennek ellent mondott és a rászoruló gyerekek felzárkózására fordítja a forrásokat.

Bővebben...
 

Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság

E-mail Nyomtatás

Megközelíti a 4 millió 300 ezret a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2016. február - áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 153 ezerrel, 4 millió 294 ezerre emelkedett. 26 éve nem mértek ilyen magas foglalkoztatottságot hazánkban, a 2010-es kormányváltás óta pedig 585 ezerrel több embernek van munkája.

Bővebben...
 

Növekszik a migrációs nyomás a magyar-szerb határon

E-mail Nyomtatás

Folyamatos és növekvő migrációs nyomás érzékelhető a magyar-szerb határon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György elmondta, alapvetően az erőszakos - azaz a kerítés megrongálásával járó - tiltott határátlépési kísérlet a jellemző. Az embercsempészet is erősödött, az esetek egy része nem a magyar határ átlépésére irányul, hanem Macedóniából Szerbiába szállítják a migránsokat személyenként ezer euró körüli összeg ellenében - tette hozzá. Közölte, naponta 250-300 migráns tartózkodik Belgrádban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség