Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Itthon

Új sportudvarral gazdagodott a Csanádi iskola

E-mail Nyomtatás

Csanádi-nap keretében avatta fel a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola új sportudvarát dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Az ünnepség keretében koszorút helyezett el az iskola névadója, Csanádi Árpád, Deák Ferenc labdarúgó örökös gólkirály és az iskola alapítójának, Schlégel Oszkár egykori igazgatónak a domborművénél. A magyar utánpótlás-nevelés egyik bázisaként működő iskola jövőre ünnepli megalapításának 120. évfordulóját, s mintegy negyven magyar olimpikon kezdte sportolói pályafutását az intézményben.

Bővebben...
 

Joggal várunk el több tiszteletet az Egyesült Államoktól

E-mail Nyomtatás

A magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot. "Úgy kerültünk ebbe a történetbe, mint Pilátus a krédóba. Egy amerikai választási kampány logikájából lehet leginkább megérteni, mit miért mondtak. Ettől még a tiszteletlenség tiszteletlenség, a sértés pedig sértés marad" - fejtette ki a kormányfő, aki több tiszteletet vár el az Egyesült Államoktól.

Bővebben...
 

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

E-mail Nyomtatás

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Az államtitkár kifejtette: a munkaerő-kereslet növekedése a gazdaság folyamatos bővülésének, a kormány foglalkoztatást és gazdasági növekedést támogató intézkedéseinek köszönhető. A 2017-es adócsomagban több, a munkaerő mobilitását ösztönző, a munkába járás terheit csökkentő kedvezmény van, amelyeket a jövő évi költségvetésbe is beépítettek. Hozzátette, más területeken is intézkedésekre van szükség, például a szakképzés átalakítására és a felnőttképzés kiszélesítésére.

Bővebben...
 

Magyarország várja a dublini revízió dokumentumát

E-mail Nyomtatás

Pintér Sándor belügyminiszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter is beszédet mondott a szárazföldi külső határral rendelkező schengeni tagállamok szegedi belügyminiszteri találkozóján, amely közös nyilatkozat elfogadásával zárult 2016. május 13-án. Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, a tanácskozás célja az volt, hogy a külső határokkal rendelkező tagországok azonos válaszokat adjanak a kihívásokra, segítsék egymás erőfeszítéseit; ez egyaránt jelenti a legjobb gyakorlatok megosztását vagy szükség esetén az erők, eszközök átcsoportosítását. Hozzátette: jó példa volt erre, amikor a tagországok jelentős élőerővel támogatták Szlovéniát, hogy a külső határokat meg tudja védeni. A miniszteri találkozó résztvevői megismerhették a hazai gyakorlatot, azt, miként őrzik a magyar hatóságok a külső határokat a schengeni előírásoknak eleget téve, és hogyan oldják meg a menekültkérelmek befogadását - közölte.

Bővebben...
 

Lázár: Soros György áll a Magyarországot bíráló nyilatkozatok mögött

E-mail Nyomtatás

Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött - erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető felidézte: Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. "Az amerikai politika lényege, hogy (...) Európának bevándorlókra, muszlim bevándorlókra van szüksége" - fogalmazott Lázár János.

Az Obama-féle meggyőződésnek Soros György az egyik fő "zászlóvivője", az üzletember ugyanis többször is nyilatkozott arról, hogyan kellene bevándorlókat telepíteni Európába - fejtette ki a miniszter.

Bővebben...
 

A hazai igényekre épül a nemzeti buszgyártás megújítása

E-mail Nyomtatás

Évtizedes hagyományaira építve újul meg a magyar buszgyártás – jelentette ki Varga Mihály a hazai buszgyártók képviselőivel tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a kormány múlt heti ülésén fogadta el a tárca által kidolgozott nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programjáról szóló előterjesztést.

Bővebben...
 

Letették az újjáépülő Lovarda alapkövét a budai Várban

E-mail Nyomtatás

Letették a budai Várban újjáépülő Lovarda alapkövét, a beruházást L. Simon László az elmúlt fél évszázad legnagyobb budapesti műemléki felújításának nevezte. "A rendszerváltozás óta eltelt két és fél évtized műemléki felújításait ismerve, az előttünk álló tervekkel és feladatokkal tisztában léve és nemzeti erőforrásink tudatában fél évszázad legnagyobb műemléki felújítása kezdőik meg itt ma Budapesten" - hangsúlyozta a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára a helyszínen.

Bővebben...
 

A jövő évi költségvetés egyik nyertese az agrárium

E-mail Nyomtatás

A jövő évi költségvetés egyik nyertese az agrárium, a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés finanszírozására mintegy 100 milliárd forinttal több áll rendelkezésre 2017-ben, mint az idén - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára. Czerván György elmondta: idén a mezőgazdaságra a vidékfejlesztési és halászati programok támogatásával együtt 657,1 milliárd forint szerepel a költségvetésben, míg a jövő évi büdzsé tervezete ugyanerre a célra 763,0 milliárd forinttal kalkulál.

Bővebben...
 

Megnyílt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum új állandó tárlata

E-mail Nyomtatás

Magyarország a nagy háborúban 1914-1918 címmel új állandó kiállítás nyílt meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A tárlat ünnepi megnyitóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: az első világháború Európa és a világ közös tragédiája, Magyarország tragédiája, szinte minden magyar család tragédiája. A történelmen változtatni nem lehet - emelte ki a miniszter, hozzátéve: nem valamilyen fátum, vagy végzet ez, hanem emberi döntések, bűnök, hibák szorosan egybekapcsolódó láncolata. A történelmet a benne élők alakítják - szögezte le, példaként említve, hogy a szarajevói merényletet is emberek követték el, emberek üzentek hadat, irányították a harcokat.

Bővebben...
 

Megnyílt a nagyközönség előtt az új pécsi állatkert

E-mail Nyomtatás

Rákossy Balázs adta át a látogatóknak az 1,8 milliárd forintos beruházással kialakított új pécsi állatkertet. A fejlesztésnek köszönhetően a huszonegyedik századi kihívásoknak, biztonságtechnikának és turisztikai elvárásoknak megfelelő új létesítmény jött létre - emelte ki köszöntőjében Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára május 20-án. Hozzátette: a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy Pécs az egyik legfontosabb magyarországi turisztikai desztináció legyen.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség